Με σκοπό την προβολή του γαστρονομικού τουρισμού και την ενίσχυση του κλίματος εμπιστοσύνης των πελατών προς τα καταστήματα, η Ένωση Εστίασης Νομού Μαγνησίας έλαβε πρωτοβουλία να αποκτήσουν πιστοποίηση ISO τα τσιπουράδικα στο Βόλο. «Οι πελάτες θα απολαμβάνουν μεζέδες που θα είναι παρασκευασμένοι υπό αυστηρές προϋποθέσεις, τουλάχιστον το 60% των υλικών θα προέρχεται από ντόπιους καλλιεργητές και η παρασκευή τους θα γίνεται με τον παραδοσιακό τρόπο, και το τσίπουρο θα είναι και αυτό ελεγμένο για την ποιότητα και την γνησιότητα προέλευσης του», είπε ο κ. Απόστολος Αθανασός, πρόεδρος της Ένωσης. Για τη διαδικασία πιστοποίησης, οι έλεγχοι θα διενεργούνται από ειδικό χημικό εργαστήριο, ενώ το κόστος της για τον πρώτο χρόνο αναλαμβάνει η Ένωση. Έως τώρα 12 τσιπουράδικα έχουν ενταχθεί στη διαδικασία πιστοποίησης, ενώ ο αριθμός τους αναμένεται να φτάσει μέχρι και 40.
Γ.Σ.