Αρχειο

Η καλύτερη προίκα για να βρεις γυναίκα

Ο άνδρας στην Ινδία πρέπει να έχει WC!

34908-78612.JPG
Γιάννης Τσάκαλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
41687-88193.jpg

«Νo toilet, no bride», δηλαδή αν δεν έχεις τουαλέτα δεν έχεις ούτε νύφη! Η καμπάνια του ινδικού κράτους που προτρέπει τις γυναίκες στην Ινδία να μην παντρεύονται κάποιον αν δεν έχει τουαλέτα στο σπίτι του, έχει βάση. Σχεδόν τα μισά νοικοκυριά της Ινδίας δεν έχουν τουαλέτα, τη στιγμή που το 75% των κατοίκων της χώρας (σχεδόν 900 εκ. άνθρωποι) έχουν συμβόλαιο κινητής τηλεφωνίας. Να τονίσουμε ότι μόλις το 11% των σπιτιών που έχουν μπάνιο συνδέεται με αποχέτευση…

n

Καλό το νέο smartphone αλλά πότε θα κάνω μπάνιο;

Η καμπάνια «Νo toilet, no bride» ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2012, αλλά τον Ιούνιο είχε προηγηθεί περιστατικό άνευ προηγούμενου για τα ινδικά ήθη. Μια νιόπαντρη εγκατέλειψε το σπίτι του άνδρα της διότι δεν είχε τουαλέτα. «Εγώ δεν τα κάνω έξω» είπε η Πριγιάνκα και τον εγκατέλειψε. Όμως λίγες μέρες μετά, η Πριγιάνκα επέστρεψε στο σπίτι με δώρο ένα κανονικό μπάνιο.

n

Μωρό μου, έχω τουαλέτα που φυσάει…. Τηλεφώνησε τώρα!

Οι διαρκείς (εύλογες) αντιδράσεις των γυναικών, που πρέπει ακόμα και να πληρώνουν στις δημόσιες τουαλέτες –ενώ οι άνδρες όχι– σε συνδυασμό με την καμπάνια, έχουν δημιουργήσει μια νέα τάση: οι άνδρες που θέλουν να βρουν νύφη ποζάρουν δίπλα σε τουαλέτες και μάλιστα καθαρές. Πρόσφατα σε επαρχία της Ινδίας ανακοινώθηκε ότι και στους 184 γάμους που έγιναν ο γαμπρός είχε τουαλέτα στο σπίτι του.

n.

Γελοιογραφία από τους «Times of Indiα»

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ