Αρχειο

Χατζηδάκης εναντίον ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ

Θ΄ ανοίγουν Κυριακή τα μαγαζιά;

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
40564-86286.jpg

Καινούργιος πονοκέφαλος εν όψει για την τρικομματική κυβέρνηση, καθώς ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης επιμένει στην κυριακάτικη λειτουργία των μικρών καταστημάτων, ενώ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ διαμηνύουν ότι θα καταψηφίσουν, εφόσον το ζήτημα έρθει στη Βουλή. Αυτή τη στιγμή το νομοσχέδιο οδεύει προς τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή του σώματος.

Συγκεκριμένα, στο νομοσχέδιο που αφορά εκσυγχρονισμό του Αγορανομικού Κώδικα, προβλέπονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

  • τα καταστήματα με εμβαδό μέχρι 250 τ.μ. ανοίγουν κατά βούληση όλες τις Κυριακές του χρόνου, εφόσον δεν είναι shop in a shop (δηλαδή σε πολυκαταστήματα), ούτε franchising
  • τα μεγάλα καταστήματα μπορούν να είναι ανοιχτά εφτά Κυριακές το χρόνο: τέσσερις σε περιόδους εκπτώσεων, δύο χριστουγεννιάτικες και μια πασχαλινή.

Δήμος Αθηναίων και Σύνδεσμος Τουριστικών επιχειρήσεων είναι υπέρ, ενώ συνδικάτο εμποροϋπαλλήλων, φορείς μικρομεσαίων (ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ) και τα προαναφερθέντα κυβερνητικά κόμματα ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ διαφωνούν. Οι μεν υποστηρίζουν ότι η αγορά θα τονωθεί, με θετικές συνέπειες για την οικονομία, οι δε ότι θα «εξοντωθούν» οικονομικά οι μικρομεσαίοι προς όφελος των μεγάλων.

Δ.Φ.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ