Αρχειο

Αθώος λόγω αμφιβολιών ο Κασιδιάρης

«Τρίβω την απόφαση στα μούτρα σας» δήλωσε μετά την αθώωση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
36223-78739.jpeg

Από την κατηγορία της συνέργειας σε επίθεση με κλομπ και μαχαίρι αλλά και ληστείας σε βάρος φοιτητή το 2007 στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου απαλλάχθηκε λόγω αμφιβολιών ο Ηλίας Κασιδιάρης, από το Εφετείο. Την απαλλαγή του είχε προτείνει και ο εισαγγελέας. Η κατηγορία εναντίον του Ηλία Κασιδιάρη είχε βασιστεί στην κατάθεση μάρτυρα, που ανέφερε ότι οι δράστες διέφυγαν με το αυτοκίνητό του, τις πινακίδες του οποίου συγκράτησε. Ο βουλευτής της ΧΑ υποστήριξε ότι εκείνη την ώρα βρισκόταν ως ιατρικός επισκέπτης σε νοσοκομείο. Τελικά, το δικαστήριο έκρινε ότι δεν ήταν ισχυρή η κατάθεση του μάρτυρα κατηγορίας. Να σημειωθεί ότι εντός του δικαστηρίου βρίσκονταν υποστηρικτές της ΧΑ, ενώ απ’ έξω βρισκόταν σε εξέλιξη αντιφασιστική συγκέντρωση.

Ο Κασιδιάρης μετά την απόφαση δήλωσε: «μέχρι σήμερα έλεγαν ότι είμαι ληστής μαχαιροβγάλτης και εγκληματίας. Εγώ είχα πει από την αρχή ότι είμαι αθώος, σήμερα το είπε και η δικαιοσύνη ότι είμαι αθώος» και πρόσθεσε «τρίβω αυτήν την απόφαση στα μούτρα σας, που πολύ θα ήθελαν σήμερα η Χρυσή Αυγή να είναι στο περιθώριο».

Άρση ασυλίας για την επίθεση στη Λ. Κανέλλη

Στο μεταξύ, την ερχόμενη Τετάρτη θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής το αίτημα των εισαγγελικών αρχών για άρση της ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη για την επίθεση εναντίον της Λιάνας Κανέλλη σε τηλεοπτική εκπομπή. Την άρση της ασυλίας του είχε εισηγηθεί την περασμένη εβδομάδα η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ