Αρχειο

ΗΠΑ: υποπτεύθηκαν ως τρομοκράτη τον Ολυμπιονίκη Μοχάμεντ Φάρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
32267-71974.jpg

Η καταγωγή του από την Σομαλία του έχει δημιουργήσει προβλήματα επανειλημμένα κατά το παρελθόν στις ταξιδιωτικές του υποχρεώσεις ταλαιπωρώντας τον με καθυστερήσεις. Ο λόγος για το βρετανό δρομέα μεγάλων αποστάσεων Μοχάμεντ Φάρα, ο οποίος κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στις ΗΠΑ αντιμετωπίστηκε όπως εκμυστηρεύτηκε σε δηλώσεις του στην εφημερίδα “The Sun” ως ύποπτος τρομοκρατίας.

Ο 29χρονος χρυσός ολυμπιονίκης των πέντε και δέκα χιλιομέτρων, στους Αγώνες του Λονδίνου, ταξίδεψε για ολιγοήμερες διακοπές στις ΗΠΑ ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο του Όρεγκον οι υπεύθυνοι ασφαλείας τον ανέκριναν για πιθανή ανάμειξή του σε πράξεις τρομοκρατίας όταν παρατήρησαν την καταγωγή του.

«Δεν μπορούσα να το πιστέψω» ανέφερε διηγούμενος το δυσάρεστο περιστατικό προσθέτοντας πως «αυτή τη φορά έβγαλα τα μετάλλια μου για να τους δείξω ποιος είμαι αλλά δεν ήταν αρκετό».

Ο «Μο» Φάρα αναγκάστηκε κατά το παρελθόν ευρισκόμενος στο Πόρτλαντ να εγκαταλείψει προσωρινά τις ΗΠΑ για να διευθετήσει το ζήτημα της βίζας του μεταβαίνοντας στο Τορόντο και επιστρέφοντας εν συνεχεία κανονικά στον προορισμό του.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ