Αρχειο

Το soundtrack της πόλης

In X-mas mood

4169-207182.JPG
Γιώργος Δημητρακόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ Winter Guide 2013
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
31778-71752.jpg
  • Όσο moody και αν είναι τα φετινά Χριστούγεννα, το μουσικό mode μπορεί να προσφέρει μικρές νυχτερινές αποδράσεις από το απέραντο γκρι της καθημερινότητας. Χωρίς κάποιο μεγάλο όνομα, αλλά με πολλές επιλογές, χαμηλές τιμές και ανάλογο προφίλ.
  • Οι Puppini οι Sisters έρχονται (4/1, Gagarin) και οι τρεις στολισμένες και συνάμενες κουνάμενες με αυτό που ξέρουν να κάνουν καλά. 40s αναβίωση με jazz - swing - very easy listening ρεπερτόριο που συμπεριλαμβάνει έναν ολόκληρο δίσκο με χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Άσ’ το να χιονίσει, λευκά Χριστούγεννα, Άγια Νύχτα και τα συναφή. Λένε και το «Last Christmas» (I gave you my Wham!)
  • Eυχάριστη έκπληξη η άφιξη ενός θρυλικού ονόματος της jazz, του Αμερικανού βιμπραφωνίστα Roy Ayers, που διαμορφωσε τη soul-jazz, funk-jazz σκηνή με κυκλοφορίες όπως το «Ubiquity», πολλές συνεργασίες, πάντα θετικά vibes. Essential (11&12 Ιανουαρίου στο Gazarte)
  • Λένα Πλάτωνος στον Ιανό μαζί με τη Σαβίνα Γιαννάτου και τον Γιάννη Παλαμίδα, με μια επιλεκτική διαδρομή της πρωτοποριακής της πορείας στην ηλεκτρονική μουσική, με «υποχρεωτικές» στάσεις σε άλμπουμ όπως το «Γκάλοπ» και το «Σαμποτάζ», χωρίς να μπορεί να λείπει η «Λιλιπούπολη» (22-23/12). Μια ανάσα μες στο χειμώνα, που ακολουθείται ιδανικά από τα «Μυστικά του Κήπου» με τον Νίκο Κυπουργό (27-29/12)
  • Αν δεις ουρές στη Συγγρού τις πρώτες μέρες του ’13 και δεν είσαι συστατικό τους στοιχείο, να ξέρεις ότι όλοι αυτοί έξω από τη Στέγη έχουν πάει να ακούσουν και να δουν τη Μοnika. Mε την αγαπημένη φολκ ερμηνεύτρια, η πολυσυζητημένη (για τους σωστούς λόγους) Στέγη εγκαινιάζει τη νέα χρονιά μια σειρά μουσικών παραστάσεων με τίτλο «Primal», στις 2, 3, 4, 5 και 6 Ιανουαρίου του 2013
  • Κλάσικ επιλογή με swing στο Ηalf Note. Μεταφορά στην εξωστρεφή περίοδο του «Great Depression» με swing και bebop ρεπορτόριο από τη Lavay Smith και τους Red Hot Skillt Lickers (20-27/12). Αλλαγή χρονιάς με τους Ο Sister, με ταιριαστό ασπρόμαυρο dixie swing και jazz που αναβιώνει τα vocal groupς του ’30 και ονόματα όπως οι Boswell Sisters (28/12-3/1). Από του χρόνου πια, gospel και soul συνέχεια από το vocal ensemble των Joyful Gospel Singers από τη Νέα Ορλεάνη (Ηalf Note, 4-10/1). People Get Ready...
  • Πριν από όλα, όμως, αστρικό ταξίδι στο Πλανητάριο με τους εγχώριους ταξιδιάρηδες post-rockers Gravitysays_i και σκηνοθετική επιμέλεια του Παναγιώτη Σιμόπουλου (Ίδρυμα Ευγενίδου 21/12)

[Κεντρική Φωτό: Η Μόνικα στην Στέγη]

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ