Αρχειο

O πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ ευτυχώς μίλησε για την κατάσταση στα πανεπιστήμια

34908-78612.JPG
Γιάννης Τσάκαλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
28519-64618.jpg

Ακαδημαϊκό δράμα αποκαλεί ο κ.Σταυρακάκης την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα ελληνικά πανεπιστήμια με αφορμή τις εκλογές για τα Συμβούλια Ιδρύματος. Σε χθεσινή του ανακοίνωση ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού δεν μάσησε τα λόγια του και μεταξύ άλλων ανέφερε: 

«βλέπουμε δυστυχώς θλιβερές «ομάδες εφόδου» ισχνών μειοψηφιών φοιτητών και πανεπιστημιακών «δασκάλων» να κάνουν χρήση όλων των πρόσφορων μορφών βίας –που εμπεδώθηκαν από τη μόνιμη πρακτική τους να διαλύουν οτιδήποτε προσπαθεί να αναπτυχθεί μέσα στα πανεπιστήμια και βρίσκεται εκτός του ολοκληρωτικού ελέγχου τους- να απαγορεύουν τη διενέργεια των εκλογών για τα Συμβούλια Ιδρύματος στα ΑΕΙ. Παράλληλα, συνάδελφοί μας, που αντιδρούν σε όλα αυτά, υφίστανται προσβολές, προγραφές, διαπομπεύσεις και κάθε είδος εξευτελισμού, ακαδημαϊκού, αλλά κυρίως ανθρώπινου».

«Τα πολιτικά κόμματα (και οι συνιστώσες τους) πρέπει –όπως σε κάθε ευκαιρία τονίζουμε- να αποσύρουν τους ‘κομματικούς στρατούς’ τους από τα πανεπιστήμια και να σταματήσουν να χρησιμοποιούν δωρεάν το χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης ως πεδίο ασκήσεων και ενίοτε πεδίο βολής. Επίσης, αλγεινή εντύπωση προκαλεί η προτροπή συναδέλφων νεόκοπων ‘εθνο-πατέρων’ και –‘μητέρων’ για παρεμπόδιση των εκλογικών διαδικασιών ανάδειξης των Συμβουλίων Ιδρύματος, για τη μη εφαρμογή των Νόμων, για τη βίαιη διάλυση Πειθαρχικών Συμβουλίων, για την απροσχημάτιστη παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης, κ.ά. Ας σταματήσουν να διαχέουν στο ευρύτερο ακαδημαϊκό σύστημα αλλά και την κοινωνία την πολιτική πρακτική, η οποία επί δεκαετίες έχει προκαλέσει -και με ευθύνη τους- οδυνηρές καταστροφές στις Σχολές και τα Ιδρύματά τους».

«Οι Πρυτάνεις οφείλουν να χρησιμοποιήσουν όλα τα νόμιμα μέσα –και ασφαλώς υπάρχουν- για να φέρουν σε πέρας τις διαδικασίες και να εκλέξουν δημοκρατικά στο συντομότερο χρόνο τα εσωτερικά μέλη του Συμβουλίου Ιδρύματος. Η οποιαδήποτε κωλυσιεργία ή επίκληση αδυναμίας φαίνεται προσχηματική και συνιστά εμπαιγμό για το σύνολο του Ιδρύματός τους». 

Ο πρόεδρος μίλησε. Άραγε ακούει κανείς;

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ