Αρχειο

Αβοκάντο: το νέο αστέρι της Αμερικής

34908-78612.JPG
Γιάννης Τσάκαλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
26288-60559.jpg

 Τι συμβαίνει και το αβοκάντο έχει τόση απήχηση; Πως έφτασε να αποτελεί βασικό συστατικό ακόμα και στην διατροφή του εκπληκτικού NBAer Blake Griffin που δηλώνει «αβοκάντο παντού»;

Είναι η νέα σούπερ τροφή, γίνεται θέμα στις ειδήσεις ενώ εστιατόρια και ταχυφαγεία στις Η.Π.Α δεν διανοούνται να μην έχουν συνταγές με αβοκάντο. Το 2011 οι πωλήσεις του στην Αμερική ξεπέρασαν τα 2.9 δις. δολάρια! - 11% περισσότερο από το 2010 - ενώ μέχρι στιγμής έχουν αυξηθεί σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρσι κατά 30%.

Μεγάλος κερδισμένος είναι το Μεξικού αφού εξάγει στην Αμερική το 60% της κατανάλωσης ενώ εταιρείες που παράγουν έτοιμα σάντουιτς που περιέχουν αβοκάντο βλέπουν τις μετοχές τους να ανεβαίνουν κατακόρυφα.

Το μυστικό είναι στα καλά λιπαρά. Το αβοκάντο περιέχει μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά που σκοτώνουν την κακή χοληστερίνη. Σε μια χώρα που η παχυσαρκία - άρα και οι καρδιακές δυσλειτουργίες - είναι το νούμερο ένα πρόβλημα το αβοκάντο εμφανίζεται να είναι ο σωτήρας. Σε κάθε περίπτωση το marketing έχει παίξει το ρόλο του.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ