Αρχειο

Judge Dredd

Δες το τρέιλερ της νέας ταινίας "Dredd"

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
23411-55474.jpg

Πλήρες όνομα Judge Joe Dredd, ιδιότητα κρατικός λειτουργός στο βίαιο μέλλον της Mega City, δημοφιλής κόμικ χαρακτήρας της βρετανικής σκηνής που πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση το 1977 χάρη στο γραφίστα Carlos Ezquerra και τον συγγραφέα John Wagner. Ένστολος δικαστής-αστυνομικός που ερμηνεύει το γράμμα του νόμου εξαντλώντας κάθε αυστηρότητα και σιβυλλικά δηλώνει «είμαι ο νόμος» όταν πρόκειται να αντιμετωπίσει τα κακοποιά στοιχεία, μια διαστημική εκδοχή του «Βρώμικου Χάρρυ». Κυνικό χιούμορ, φουτουρισμός, η προφητική αποτύπωση ενός ζοφερού μέλλοντος που για κάποιους είναι η σημερινή πραγματικότητα.

Στις 21 Σεπτεμβρίου το φιλμ “Dredd” με πρωταγωνιστή τον Karl Urban αναμένεται να δώσει μια νέα, πιο σκοτεινή εκδοχή, αντίστοιχη των σελίδων του ομώνυμου κόμικ. Η κινηματογραφική μεταφορά του 1995 με τον Sylvester Stallone στον πρωταγωνιστικό ρόλο κάθε άλλο παρά πετυχημένη κρίθηκε.

image

Αυτή τη φορά η υπόσχεση είναι πως ο Δικαστής δεν πρόκειται να βγάλει το κράνος του ούτε ένα λεπτό. Με τα ονόματα των Danny Boyle στην παραγωγή και Alex Garland στο σενάριο προδικάζεται πως η πιστότητα στη μεταφορά διαθέτει τα απαραίτητα εχέγγυα. Η πρώτη αφίσα και οι πρώτες φωτογραφίες της ταινίας δόθηκαν στη δημοσιότητα, το πρώτο trailer επίσης και οι φίλοι της Μεγάπολης αναμένουν με σπουδή τη συνέχεια. Η σκληρή επιβολή του νόμου και η ερμηνεία της δικαιοσύνης, η θανατική ποινή, η επιθετική φύση των χαρακτήρων και η σχετική μυθοπλασία επιστρέφουν.

imageimageimage

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ