Αρχειο

Γιώργος Τζινούδης: στραcarστρούκα

Κυκλοφορεί στους αθηναϊκούς δρόμους

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
23270-55217.jpg

Αυτό κι αν είναι street art! Ο εικαστικός Γιώργος Τζινούδης προτίμησε, αντί για καμβά, να ζωγραφίσει το αυτοκίνητο του μπαμπά του. Επίσης, αντί να το εκθέσει σε κάποια γκαλερί, το κυκλοφορεί αδέσποτο στους αθηναϊκούς δρόμους. Μας εξηγεί τι παίζει.

n

«Παράνοιας και Πατησιών γωνία: όταν με ρωτάνε γιατί έκανα το αμάξι μου έτσι, απαντώ ρωτώντας αν είχαν ποτέ εμπειρία ασφυκτικής φυλακίσεως σε κάποιο αθηναϊκό μποτιλιάρισμα. Εκεί που δεν έχει “ούτε μπρος, ούτε πίσω”. Εκεί που ο χρόνος παύει να υφίσταται. Εκεί που η μουσική στο ράδιο δεν είναι ποτέ της προκοπής. Εκεί που πρέπει να παραβιάσεις, να κλέψεις, να γκαζώσεις, να βρίσεις, μπας και τη βγάλεις καθαρή.

Εκεί που η ανθρώπινη ράτσα αποδεικνύει τη φύση της. Μισότρελοι, ρημαγμένοι, ανήμποροι, σχεδόν αξιολύπητοι, έτοιμοι για τα χειρότερα των εγκλημάτων, δικαιολογημένοι πέρα ώς πέρα. Με κάθε μορφασμό, με κάθε κορνάρισμα, με κάθε βρισιά, με κάθε απελπισμένο μυκηθμό, ο καθένας από το πλήθος συμμετέχει σε αυτόν τον ιδιότυπο ασφυκτικό συνωστισμό σε μια άλλου τύπου Δευτέρα Παρουσία, αυτή τη φορά καθημερινή. Η τρέλα και το πλήθος. Το πλήθος και η τρέλα, η κοινή μας μοίρα. Όλα τα υπόλοιπα είναι απλώς ζωγραφική κι αντικατοπτρισμός».

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

Από το τεύχος 65 του περιοδικού SOUL που κυκλοφορεί στα περίπτερα

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ