Αρχειο

Μάη Μάη, Hey Hey!

Νέο SOUL στα περίπτερα

59266-137646.jpg
Soul Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
21842-53119.jpg

Αυτόν τον Μάη το πιο όμορφο ελληνικό περιοδικό πετάει σαν…μια ωραία πεταλούδα, μια ωραία πεταλούδα και με την ωραιότερη soul φωνή του καιρού μας στο εξώφυλλο: Adele, ετών 22, φωνή 22 καρατίων και επιτέλους η northern μουσική ψυχή και πάλι στη μόδα για να απογειώνονται τα ράδια και τα αμάξια που τα ακούν.

Τρέξε επομένως στο περίπτερο και ξεφύλλισέ το…Βίκτορας Κοέν. Ο καλύτερος και μεγαλύτερος οπτικός επικοινωνιολόγος του πλανήτη είναι Θεσσαλονικιός και επιστρέφει στην Ελλάδα με μια έκθεση δαφνοστεφανωμένη από New York Times και Economist έως BBC και Wired. Μέγας visualist, μέγα πνεύμα αλλά αρκετά με τους υπολογιστές, γιατί έφυγες-Απόδραση στην Αγιά. Τι συμβαίνει στην πρωτεύουσα της Λαριζόνα; Ακούν jazz, διαθέτουν θαυμάσια φύση, αξιοθέατα, αναπαλαιωμένα σπίτια, ανθισμένες κερασιές και ό,τι συνεπάγεται μια ωραία εκδρομή με το βιβλίο του Βασίλη Καλλίδη ανά χείρας: 88 συνταγές για τρελή ανοιξιάτικη κουζίνα. Και στο δρόμο θα ακούς Κωνσταντίνο Βήτα: μουσική, λέξεις, χρυσαλλίδες και η συνέντευξη της επιστροφής.

Περισσότερος Μάης, περισσότερο SOUL: Όχι άλλο εναλλακτικό κάρβουνο. Ας τελειώνουμε με τους χίπστερς, ας διαβάσουμε Ρομπέρτο Μπολάνι και ας ξαναδούμε τους Χούλιγκανς για να καταλήξουμε αν η αλήθεια είναι στους Sex Pistols. O Σύλλας Τζουμέρκας και η Γιούλα Μπούνταλη γράφουν ειδικά για το τεύχος ένα γρήγορο θεατρικό περί κρίσης και επερχόμενων εκλογών. Ο φωτογράφος Μπρους Ντέιβιντσον μας στέλνει τα ασπρόμαυρα Magnum special αμερικάνικα road trip ενσταντανέ του, το καλτ σινεμά του Νίκου Αλευρά, το ντοκιμαντέρ για τον Μπομπ Μάρλει και την τρέλα του με την μπάλα, η εμβληματική ομορφιά της μεσογειακής θεάς Δωροθέας Μερκούρη που ποζάρει στον φακό του Τάσου Βρεττού και δεκάδες άλλες ιστορίες για τα πιο όμορφα παιδιά της πόλης και του κόσμου.

Γιατί SOUL αυτό σημαίνει: εικόνες και συναρμολογημένη ομορφιά με γράμματα και αύρες. Κοινώς: η μυθιστορηματική ζωή του Δημήτρη Χασιούρα, οικοδεσπότη μας στο Τσιν Τσιν που όλη η Αθήνα εδώ τα πίνει, η ιλιγγιώδης γραφιστική του Νέβιλ Μπρόντι και του περιοδικού Fuse, το ξεπέταγμα της γλυκιάς μουσικού Aqua Naru, τα θαυμαστά έργα της έκθεσης Siga-Siga στο Camp και όλα για το ντοκιμαντέρ του Escape From Camp 14 και την κόλαση της Βόρειας Κορέας. Και επειδή βαριόμαστε να αναπτύξουμε γιατί πρέπει να δεις την τηλεοπτική σειρά Homeland και το πόσο σπουδαία είναι η κολεξιόν La Pomme D’ Eve της Αναστασίας Μαζαράκη και πόσα ωραία sneakers και σούπερ μόδα φιλοξενεί το τεύχος Μαΐου, άντε τρέχτε στο περίπτερο και με 3 ευρώ ως οβολό κατάθεσης εκτοξευθείτε στο σύμπαν του πιο όμορφου ελληνικού περιοδικού. Και καλή μελέτη.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ