Αρχειο

Το τσάμπα του Yava (εικόνες, video)

Τεράστιες ουρές περίμεναν υπομονετικά για μια θέση... στον διάδρομο και το ελλειπτικό

80450-179984.jpeg
Έφη Πάλλη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
106813-211863.jpg

Ουρές χιλιομέτρων σχηματίστηκαν χθες το βράδυ έξω από τα γυμναστήρια Yava σε Αθήνα και Γλυφάδα. Το δεύτερο, άνοιξε μάλιστα για πρώτη φορά τις πόρτες του στους κατοίκους των νοτίων προαστίων. Η προσφορά που έκαναν οι ιδιοκτήτες της αλυσίδας ήταν η εξής: απ΄τις 12 τα ξημερώματα της Δευτέρας 7 Σεπτεμβρίου το κόστος εγγραφής ανέρχεται στα 48 ευρώ για έναν χρόνο.

Η είδηση μεταδόθηκε μέσω μεγάλων banner που κρεμάστηκαν στα εν λόγω κτίρια αλλά κυρίως μέσω των social media με τον κόσμο να σπεύδει να αδράξει την ευκαιρία. Target group δεν θα μπορούσαμε να ορίσουμε. Στις τεράστιες ουρές έβλεπες από εφήβους του Γυμνασίου μέχρι υπερήλικες! Όλοι περίμεναν υπομονετικά για μια θέση... στον διάδρομο και το ελλειπτικό!

image

Το ποσό των 48€ για τις υπηρεσίες ενός χώρου εκγύμνασης είναι σχεδόν συμβολικό. Μπορεί το πάλαι ποτέ για τα πρωτοκλασάτα γυμναστήρια οι τιμές να ήταν εξωφρενικές (από 500 μέχρι και 1200 ευρώ ανά έτος) αλλά ούτως η άλλως τα τελευταία 4 χρόνια οι τιμές έχουν πέσει κατά πολύ με τα γειτονικά γυμναστήρια και τις μεγάλες αλυσίδες να διαφημίζουν προσφορές και «πακέτα» υπηρεσιών σε συμφέρουσες τιμές.

Οι απορίες είναι όμως οι εξής: θέμα χρημάτων ήταν που όοολοι αυτοί οι άνθρωποι μέχρι χθες δεν είχαν γραφτεί σε γυμναστήριο; Τι είδους υπηρεσίες και παροχές μπορεί να προσφέρονται και στην τελική πώς θα καταφέρουν οι ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι στα γυμναστήρια αυτά να διαχειριστούν ένα τόσο ετερόκλητο και υπεράριθμο κοινό που ως φαίνεται είναι αποφασισμένο να αθληθεί; Δεν σκέφτηκε κανείς τη σχέση ποιότητας-τιμής;

Συνηθίσαμε κιόλας να περιμένουμε στις ουρές, μας προπόνησαν τα ATM και αναρωτιέμαι, πόσοι από αυτούς τους εκατοντάδες εγγεγραμμένους πρόκειται όντως να πατήσουν στο γυμναστήριο και πόσοι έπεσαν θύματα του φθηνού μάρκετινγκ;

Υ.Γ.: Επιφυλασσόμαστε με δεύτερο άρθρο-σίκουελ και ραντεβού σε 5 μήνες! 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ