Αρχειο

Η σιωπηλή πλειοψηφία έστειλε μήνυμα εκκωφαντικό

20 φωτογραφίες, ρεπορτάζ & 7 παραλειπόμενα από τη λαοθάλασσα του Συντάγματος

4781-128427.jpg
Κατερίνα Παναγοπούλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
100227-200286.jpg

Μία από τις μεγαλύτερες αλλά και πιο ειρηνικές συγκεντρώσεις των τελευταίων χρόνων διοργανώθηκε στο Σύνταγμα από χιλιάδες πολίτες που μαζεύτηκαν το απόγευμα της Πέμπτης προκειμένου να στείλουν ηχηρό μήνυμα ότι η Ελλάδα «πρέπει να παραμείνει στην Ευρώπη» συνεχίζοντας αταλάντευτα την ευρωπαϊκή της πορεία και διατηρώντας χωρίς πισωγυρίσματα το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Άτομα κυρίως νεαρής ηλικίας έστησαν μία πολύωρη γιορτή κρατώντας (αντί για πλακάτ) σφυρίχτρες στο χέρι ως συμβολισμό για την «αφύπνιση της κυβέρνησης».

Η πλατεία γέμισε από χαμόγελα και συνωμοτικές ματιές ικανοποίησης από πολίτες, όχι συνηθισμένους σε διαδηλώσεις, που διαπίστωναν με χαρά ότι αν και σιωπηλοί επί τόσο καιρό, παραμένουν πλειοψηφία. Την εικόνα συμπλήρωναν πολιτικοί από διάφορα κόμματα, που μπορούσαν να κυκλοφορούν ανάμεσα στον κόσμο χωρίς προπηλακισμούς και παρέες που χωρίς συνθήματα βίας και μίσους έδωσαν ραντεβού για να φωνάξουν όλοι μαζί υπέρ της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image


7 Παραλειπόμενα

1) 21.300 αναφορές είχε το hashtag "Menoume Evropi" στο twitter

2) Η σελίδα της εκδήλωσης στο facebook συγκέντρωσε 14.500 συμμετοχές

3) Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από ιδέα του Γιώργου Προκοπάκη

4) Viral έγινε η διατύπωση της είδησης στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ: «νέα συγκέντρωση ενάντια στη λιτότητα και υπέρ της κυβερνητικής προσπάθειας μετά τις χθεσινές πολυπληθείς συγκεντρώσεις»

5) Τη Δευτέρα στις 19.30 διοργανώνεται και το "Μένουμε Ευρώπη" της Θεσσαλονίκης μπροστά από τον Λευκό Πύργο

6) Επεισόδιο δημιουργήθηκε όταν γυναίκα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επέπληξε με σκληρά λόγια τον φρούραρχο της Βουλής, επειδή άφησε τους διαδηλωτές υπέρ του ευρώ να φτάσουν μέχρι το κοινοβούλιο

7) Πολλοί ήταν οι δημοσιογράφοι που βρέθηκαν στη συγκέντρωση (από τους πρώτους ο Κώστας Στούπας). Ανάμεσα στους πολιτικούς που συμμετείχαν ήταν οι Κωστής Χατζηδάκης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Άδωνις Γεωργιάδης, Βασίλης Κικίλιας, Γιάννης Βρούτσης, Θεόδωρος Φορτσάκης, Νίκος Δένδιας, Γιώργος Κουμουτσάκος από τη ΝΔ, Χάρης Θεοχάρης, Σπύρος Λυκούδης και Αντιγόνη Λυμπεράκη από το Ποτάμι, Θεόδωρος Σκυλακάκης και στελέχη της Δράσης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Γιάννης Μανιάτης και Θανάσης Χειμωνάς από το ΠΑΣΟΚ και πολλοί άλλοι.


Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης

image

Ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης

image

Ο βουλευτής της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης

image

 

Οι βουλευτές από το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ Σπύρος Λυκούδης και Γιάννης Μανιάτης

image

Ο δικηγόρος Αλέξης Στεφανάκης, με τη σκηνογράφο Ντένη Βαχλιώτη, τον Πέτρο Μπούτο, την Έρση Ξενάκη και την Έλλη- Άννα Παναγιωτοπούλου

image

Η δημοσιογράφος του MEGA Βελίκα Καραβάλτσιου

image

Οι βουλευτές της ΝΔ Θεόδωρος Φορτσάκης και ο Μάκης Βορίδης

image

Το θυμωμένο tweet του Δημήτρη Παπαδημούλη

image

Η φωτογραφία που έκανε τα περισσότερα share στα timeline του facebook

image

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ