Smart Life

Πώς είναι η «ψυχή των αθλητών» λίγο πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες στο Παρίσι;

Η Motor Oil φροντίζει για τον αθλητισμό, για όλα όσα εμπνέουν, δίνουν ενέργεια στηρίζοντας όσες και όσους αποτελούν πρότυπα

marianna_manolopoyloy_.jpg
Μαριάννα Μανωλοπούλου
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μάρκου, Χρήστου

Η Motor Oil παρουσιάζει τη νέα σειρά podcast: «Στην ψυχή των πρωταθλητών»

Η επιμονή της κυριάρχησε. Αγωνίστηκε στο Πρωτάθλημα 20χλμ. βάδην της Αυστραλίας στην Μελβούρνη το 2023 και κατέλαβε την δεύτερη θέση με 1 ώρα 28.12, καταρρίπτοντας το πανελλήνιο ρεκόρ της Αθηνάς Παπαγιάννη από τη χρονιά των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, πιάνοντας το όριο συμμετοχής και κατακτώντας την πολυπόθητη θέση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του βάδην, η «χρυσή» πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2022,  Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, είναι μια από αυτές τις γυναίκες που δεν το έχουν βάλει ποτέ κάτω και προετοιμάζεται σήμερα εντατικά για τον δρόμο προς τους Ολυμπιακούς. Μια σπουδαία αθλήτρια που η επιμονή της, η στόχο-προσήλωση, η συνέπεια, η σταθερότητα και ο σεβασμός συμβαδίζουν απόλυτα με τον αξιακό κώδικα που διέπει τη γενικότερη δραστηριότητα και το δημόσιο αποτύπωμα του Ομίλου Motor Oil εδώ και 50 χρόνια. Συγκεκριμένα, από το 2023 η Motor Oil βρίσκεται δίπλα της σε αυτό το δύσκολο της έργο.

Φροντίζω για τον αθλητισμό

Το ταξίδι για τους Ολυμπιακούς του Παρισιού θα κάνει και ο Μανόλο που ανήκει στη νέα γενιά πρωταθλητών που έχουν ξεχωρίσει στο άθλημά τους για το ήθος και τον αγώνα του. Η στιγμή που πετάει πάνω από τα 5,82μ. στο επί κοντώ στο Γιόκγκριμ της Γερμανίας το 2023 δεν του εξασφαλίζει μόνο την βελτίωση του ατομικού του ρεκόρ στον ανοικτό στίβο αλλά και την θέση του για το Παρίσι. Ο Εμμανουήλ Καραλής δευτερόλεπτα μετά ζητοκραυγάζει και αγκαλιάζει σφιχτά τον προπονητή και πατέρα του, γεμάτος χαρά και συνεχίζει εντατικά τις προπονήσεις για τους σημαντικούς αγώνες της  καριέρας του. Αναλαμβάνοντας τη σπουδαία αποστολή της υποστήριξης ανθρώπων που λειτουργούν ως πρότυπα, η οικογένεια της Motor Oil υποδέχθηκε τον κορυφαίο αθλητή του άλματος επί κοντώ, διασφαλίζοντας έτσι ένα μέλλον ίσων δυνατοτήτων και ευκαιριών, ενισχύοντας τις προσπάθειες των νέων και αναγνωρίζοντας την σημασία του αθλητισμού ως εργαλείου κοινωνικής συνοχής.

Εμμανουήλ Καραλής
Εμμανουήλ Καραλής

Ο Απόστολος Χρήστου από την άλλη έγινε ο πρώτος Έλληνας κολυμβητής που έκλεισε θέση για το Παρίσι. Συγκεκριμένα, «κλείδωσε» τη συμμετοχή του όταν στον πρωινό προκριματικό των 100μ. ύπτιο στο διεθνές μίτινγκ «Ακρόπολις», που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ, σημείωσε χρόνο 53.22, και έπιασε το όριο της World Aquatics (53.74). Σήμερα έχει πίστη στην καθημερινή του προσπάθεια και οδεύει για το μεγάλο του στόχο. Σταθερά δίπλα στους  νέους αθλητές και στο ταξίδι τους, πιστή στη δέσμευσή της να φροντίζει, το 2024 η Motor Oil συνεχίζει τη πορεία προσφοράς της ως υπερήφανος χορηγός του σπουδαίου πρωταθλητή της κολύμβησης, Απόστολου Χρήστου αλλά και του Δημήτρη Μάρκου που με επίδοση 7:49.97 πήρε την πρώτη θέση στη δεύτερη προκριματική σειρά στα 800μ ελεύθερο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα και «έκλεισε» κι εκείνος το εισιτήριο του για το Παρίσι. «Αφότου γύρισα από την πρώτη μου Ολυμπιάδα είπα ότι οι επόμενοι Ολυμπιακοί δεν θέλω να είναι μόνο για την συμμετοχή, αλλά να συναγωνιστώ τους κορυφαίους του κόσμου» είχε δηλώσει μεταξύ άλλων λίγο μετά την πρόκριση του ο πρωταθλητής που ετοιμάζεται με εντατικούς ρυθμούς για την πόλη του φωτός.

Όλους τους πρωταθλητές τους ενώνουν ωστόσο, οι ατέρμονες προσπάθειες, οι ήττες, οι τραυματισμοί, τα δάκρυα συγκίνησης την στιγμή που συνειδητοποιούν ότι πέρασαν το όριο, η χαρά και το μοίρασμα με τους προπονητές, το βάθρο, τα μετάλλια, οι ψυχολογικές μεταπτώσεις, η σωματική καταπόνηση. Αυτά είναι μόνο μερικά από όσα αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους κατά την επίμονη προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς του 2024. Κι όλα αυτά τα φέρνει στο φως η σειρά podcast «Στην ψυχή των πρωταθλητών» του Ομίλου Mοtor Oil που καταφέρνει να συζητήσει με τους κορυφαίους πρωταθλητές της χώρας για τον Πρωταθλητισμό και την Ψυχική Υγεία.

Με το βλέμμα στραμμένο στην έμπρακτη υποστήριξη του αθλητισμού και του αθλητικού ιδεώδους, αλλά και σε πρωτοβουλίες που θέτουν στο επίκεντρο τον άνθρωπο, βρίσκεται διαχρονικά δίπλα σε όλα όσα αποτελούν κινητήριες δυνάμεις για το μέλλον όπως οι αθλητές. Έτσι, ο Όμιλος προχωρά και φέτος σε ακόμα μία συνεργασία με το pod.gr, με αφορμή και μιας σειράς χορηγιών του Ομίλου σε Έλληνες αθλητές, στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου και πολυσχιδούς προγράμματος κοινωνικής συνεισφοράς και ευθύνης «Φροντίζω». Μέσω του ολοκληρωμένου προγράμματος κοινωνικής ευθύνης στηρίζει, μεταξύ άλλων, τους Εμμανουήλ Καραλή, Δημήτρη Μάρκο, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, Απόστολο Χρήστου και τον Χρήστο Φραντζεσκάκη, στο δρόμο τους προς νέες διακρίσεις.

Στο podcast ακούγονται μεταξύ άλλων ερωτήσεις όπως «Πόσο σώμα και πόση ψυχή απαιτεί ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες; Από πού αντλούν οι πρωταθλητές τη δύναμη για να αντιμετωπίζουν τους φόβους και τις ανασφάλειές τους;» που τίθενται εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων από την  Γιούλα Ράπτη και τον Γιώργο Παπαϊωάννου που συνομιλούν με 8 από τα κορυφαία πρόσωπα του πρωταθλητισμού της Ελλάδας. Συζητούν για τις ελπίδες αλλά και για τις παγίδες που κρύβει ο δρόμος για τα μετάλλια, θυμούνται τις καλύτερες και τις χειρότερες στιγμές που έζησαν και αποκαλύπτουν τον τρόπο που έχει βρει ο καθένας για να γίνεται κάθε φορά καλύτερος από τον προηγούμενο εαυτό του.

Με πρώτο επεισόδιο τον Απόστολο Χρήστου να τονίζει ότι: «Σημασία έχει ολόκληρο το ταξίδι και οι άνθρωποι που συναντάς» στη συνέχεια ακολουθούν στις 25/3 η μαραθωνοδρόμος Γκλόρια Πριβιλέτζιο, στις 4/4 η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, στις 14/4 ο Δημήτρης Μάρκος, στις 24/4 ο κωπηλάτης Στέφανος Ντούσκος, στις 4/5 η πρώτη Ελληνίδα ξιφομάχος σε αμαξίδιο που συμμετείχε σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, η Κέλλυ Λουφάκη, στις  14/5 η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου, Παραολυμπιονίκης κολύμβησης (το 2023, η MORE έγινε σημαντικός συνοδοιπόρος στο πλευρό των δύο τελευταίων σπουδαίων Ελληνίδων Παραολυμπιονικών) και στις 24/5 η Τζωρτζίνα Ξένου, πρωταθλήτρια καράτε.

Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

Ένα podcast δημιουργικό, γεμάτο ενσυναίσθηση και προσωπικές ιστορίες που αναδεικνύει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι αθλητές, τους τρόπους αντιμετώπισης των αντιξοοτήτων, αλλά και την ίδια τη δύναμη του ψυχισμού τους μέσα από την έμπρακτη υποστήριξη του Ομίλου Mοtor Oil που αναγνωρίζει την σημασία του αθλητισμού ως εργαλείου κοινωνικής συνοχής και ενδυνάμωσης. Μέσω ενός Ομίλου που υλοποιεί δράσεις που προάγουν το αθλητικό πνεύμα και την ευγενή άμιλλα, που βρίσκεται δίπλα σε ανθρώπους που πετούν ψηλά, γλιστρούν και παλεύουν, προσπαθούν να φτάσουν το στόχο τους και τον πετυχαίνουν, κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα.

Εδώ και παραπάνω από 50 χρόνια, ο Όμιλος Motor Oil φροντίζει για όλα όσα εμπνέουν και δίνουν ενέργεια, αναλαμβάνοντας τη σπουδαία αποστολή της υποστήριξης ανθρώπων που λειτουργούν καθημερινά ως πρότυπα, ανθρώπων που αντιλαμβάνονται τη σημασία της εργατικότητας, και της συνέπειας για την επίτευξη των προσωπικών τους στόχων. Κατανοεί τη σημασία του αθλητισμού και συμβάλλει επίσης, ετησίως στη βελτίωση και συντήρηση των τοπικών αθλητικών εγκαταστάσεων, και στη παροχή χορηγιών σε αθλητές και αθλητικούς οργανισμούς. 

Στέφανος Ντούσκος
Στέφανος Ντούσκος

Ο αθλητισμός αναδεικνύει σημαντικές αξίες του ομίλου και αποτελεί βασικό κομμάτι της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του, όπως η σκληρή δουλειά, η επιμονή, η πειθαρχία, η προσπάθεια και κυρίως το ήθος, τις οποίες έχει ανάγκη σήμερα η κοινωνία, για ένα μέλλον με περισσότερες ευκαιρίες για όλους, εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων. O Όμιλος MotorOil συνέβαλε σημαντικά στη προώθηση του αθλητισμού και της ευγενούς άμιλλας, προχωρώντας σε πάνω από 30 αθλητικές χορηγίες στο σύνολο σε αθλητές και αθλήτριες από όλη την Ελλάδα.  Πάντα στο πλευρό τους στην πορεία τους για νέες κατακτήσεις, φροντίζοντας ουσιαστικά και έμπρακτα για την καλύτερη προετοιμασία τους. Καλή επιτυχία παιδιά!

Όλα τα επεισόδια θα είναι διαθέσιμα στην πλατφόρμα του pod.gr
Μπορείτε να τα ακούσετε εδώ.
Ακούστε το 1ο επεισόδιο με τον Απόστολο Χρήστου εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ