Smart Life

Τι φέρνει πραγματικά κοντά τις εταιρίες με το κοινό;

Κοινωνική προσφορά και εθελοντισμός για την NN Hellas και τους ανθρώπους της

62222-137653.jpg
A.V. Team
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κοινωνική προσφορά και εθελοντισμός για την NN Hellas και τους ανθρώπους της

Ποιο είναι το μυστικό της «μακροζωίας» της εμπιστοσύνης του κοινού προς τις εταιρίες

Τα τελευταία χρόνια η κοινωνία έχει αντιμετωπίσει πρωτόγνωρες καταστάσεις και φαινόμενα, οι οποίες έχουν δημιουργήσει ένα αίσθημα ανασφάλειας. Σε απρόβλεπτες συνθήκες, που δεν υπάρχει εγχειρίδιο αντιμετώπισης, η κοινωνία παραμένει ενωμένη και προσπαθεί να βρει τη λύση με κάθε τρόπο. Μεγάλο και ενεργό ρόλο στην προσπάθεια αυτή, έχουν και οι εταιρίες με πολυετή παρουσία και δυναμική, οι οποίες δημιουργούν δράσεις προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. Για την NN Hellas, οι πρωτοβουλίες αυτές, που έχει υιοθετήσει στη στρατηγική της, αποτελούν ισχυρό δεσμό με τους ανθρώπους. Στόχος της είναι να εντοπίζει τις ανάγκες που προκύπτουν σε κάθε κοινωνική ομάδα και να βρίσκει πρακτικές να τις ενισχύσει.

Οι τομείς της κοινωνίας που έχει στοχεύσει η κοινωνική δράση της NN Hellas είναι η Υγεία, τόσο η σωματική όσο και η ψυχική, η Τρίτη Ηλικία και η Νέα Γενιά. πέρα από το πλαίσιο των προγραμμάτων που διαθέτει, η παρουσία της είναι αισθητή και σε έκτακτες ενέργειες ανθρωπιστικής βοήθειας, που προκύπτουν ανά τα χρόνια. Επιπλέον, στελέχη της εταιρίας έχουν δημιουργήσει μία δυνατή ομάδα εθελοντισμού και προσφέρουν περισσότερες από 1000 ώρες εθελοντικής εργασίας κάθε χρόνο.

Πόσο σημαντική είναι η ενημέρωση για την Ψυχική Υγεία;

Νοιάζομαι για το παιδί μου

Το Ινστιτούτο Prolepsis και η NN Hellas, συνεργάστηκαν και δημιούργησαν το πρόγραμμα «Νοιάζομαι για το παιδί μου». Ένα πρόγραμμα που αποσκοπεί στην πρόληψη και ενδυνάμωση των οικογενειών που έρχονται αντιμέτωπες με διαταραχές ψυχικής υγείας. Το «Νοιάζομαι για το παιδί μου», εστιάζει σε θεματικές αναφορικά με την ψυχική υγεία που απασχολούν την ελληνική οικογένεια:  Οριοθέτηση, Αντιμετώπιση Απώλειας, Στάδια Ανάπτυξης και Διαπαιδαγώγηση σχετικά με τα Όρια Σώματος, Ψυχική Ανθεκτικότητα, Αυτοπεποίθηση και Social Media, Εκφοβισμός, Διαγενεακές Σχέσεις και Εθισμός, ενώ νέες θεματικές πρόκειται να αναπτυχθούν σύντομα.

Γνώριζες ότι περίπου 550.000 ηλικιωμένοι ζουν μόνοι τους;

550.000 ηλικιωμένοι ζουν μόνοι τους

Στην Ελλάδα, το 21,5% του πληθυσμού είναι άνω των 65 ετών και εκτιμάται ότι περίπου 550.000 ηλικιωμένοι ζουν μόνοι τους. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κήρυξε τη μοναξιά ως μια «επείγουσα οικουμενική απειλή υγείας». Η μοναξιά μπορεί να επιφέρει σοβαρές σωματικές και ψυχικές επιπτώσεις στον άνθρωπο που τη βιώνει. Η Τηλεφωνική Γραμμή για τη Μοναξιά (210 6101300) μοναχικοί ηλικιωμένοι επικοινωνούν με εθελοντές και συνομιλούν για θέματα που τους ενδιαφέρουν. Και η εταιρία όμως συμμετέχει με εθελοντές, οι οποίοι επικοινωνούν τηλεφωνικά με μοναχικούς ηλικιωμένους σε εβδομαδιαία βάση, έχοντας συμπληρώσει από τον Ιούνιο του 2021 που λειτουργεί το πρόγραμμα, 1908 ώρες εθελοντισμού.

Η Αξία του Εθελοντισμού

Η Αξία του Εθελοντισμού
© Getty/Unsplash

Πόσο σημαντικό είναι για μία κοινωνία να χαρακτηρίζεται από την αλληλεγγύη των ανθρώπων της; Στις δύσκολες στιγμές αυτό που μας δίνει δύναμη είναι η στήριξη και η κατανόηση από τον συνάνθρωπο. Ο εθελοντισμός εμπνέει τους ανθρώπους και φέρνει την ελπίδα για το αύριο. Η θέληση να αγωνιστείς και να μοχθήσεις για κάτι που ίσως δεν σε αφορά άμεσα, φέρνει συγκίνηση και δίνει κίνητρο και σε άλλους συμπολίτες να ακολουθήσουν την πορεία αυτή. Οι άνθρωποι της NN Hellas έχουν τον εθελοντισμό βαθιά χαραγμένο στην κουλτούρα και φιλοσοφία τους, μετρώντας μέχρι σήμερα 3.956 ώρες εθελοντισμού.

Μέσα στο 2023, η NN Hellas στήριξε τους συμπολίτες της που επλήγησαν από τις πλημμύρες σε περιοχές της Θεσσαλίας, συμβάλλοντας όσο είναι εφικτό, στην επιστροφή τους στην καθημερινή ζωή. Σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, προσέφερέ στρώματα ύπνου, κρεβάτια, λευκά είδη και ηλεκτρικές οικιακές συσκευές (κουζίνες, σκούπες) σε οικογένειες που υπέστησαν τεράστιες καταστροφές από τις πλημμύρες. Επιπλέον, κάλυψε τις ανάγκες 30 οικογενειών του Προαστίου Καρδίτσας ενώ παράλληλα, ενίσχυσε και το έργο της Προσκοπικής Ομάδας Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Εφορίας Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας. Μέσω της δωρεάς, αποκτήθηκε ο απαραίτητος εξοπλισμός για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων, όπως απινιδωτές, κράνη, αντλίες νερού κλπ., ενώ υποστήριξε το έργο της ομάδας για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών μελλοντικά. Τέλος, στήριξε την Εθελοντική Ομάδα Δασοπυρόσβεσης και Διάσωσης (ΟΕΔΔ) για την απόκτηση του απαραίτητου εξοπλισμού τους με στόχο την πρόληψη των πυρκαγιών που αντιμετωπίζει η Ελλάδα κάθε χρόνο.

Σήμερα, όπου η ανάγκη για κοινωνική και περιβαλλοντική ευθύνη είναι μεγαλύτερη από ποτέ, με τον κόσμο να περιμένει από τις εταιρίες να δρουν ως υπεύθυνοι πολίτες, η NN Hellas κάνει σημαντικά βήματα για να δημιουργήσει ένα καλύτερο μέλλον για όλους. Ας συνεχίσουμε όλοι μαζί, να δίνουμε  προτεραιότητα στην κοινωνική προσφορά  και να εργαζόμαστε για έναν πιο βιώσιμο και δίκαιο κόσμο για όλους.

Κάθε ενέργεια, ευθυγραμμίζεται με τις αξίες της, «Νοιαζόμαστε, Είμαστε Ξεκάθαροι, Δεσμευόμαστε», καθώς και με τους στρατηγικούς πυλώνες κοινωνικής προσφοράς του Ομίλου NN. Νοιαζόμαστε για την κοινωνία, είμαστε ξεκάθαροι κάνοντας πράξεις, δεσμευόμαστε για το μέλλον.

Για περισσότερες πληροφορίες στις δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της NN Hellas click εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ