Smart Life

Ignite Ideas, το πρόγραμμα που στηρίζει τις καινοτόμες ιδέες

Πώς η Nestlé Ελλάς ενδυναμώνει τη νεοφυή επιχειρηματικότητα και αναδεικνύει την καινοτομία

114868-649339.jpg
Μαρία Αλεξίου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ignite Ideas

Το Ignite Ideas είναι ένα πρόγραμμα που υλοποιείται από τη Nestlé Ελλάς και το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με στόχο να αναδείξει καινοτόμες επιχειρηματικές ομάδες

Έστω ότι έχεις μία πρωτοποριακή επιχειρηματική ιδέα. Είναι μία πραγματικά καλή ιδέα, και το ξέρεις, γιατί καλύπτει μία ανάγκη της αγοράς. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρεις πώς θα μετατρέψεις αυτή την ιδέα σε πράξη. Από πού αρχίζεις και πώς εξελίσσεσαι; Πώς αντιμετωπίζεις όλα τα εμπόδια που προκύπτουν στον δρόμο; Για όλες αυτές τις ερωτήσεις υπάρχουν προγράμματα που δίνουν απαντήσεις. Όπως το Ignite Ideas. Πρόκειται για ένα Πρόγραμμα Ανοιχτής Καινοτομίας που φέτος υλοποιείται για Τρίτη χρόνια από τη Nestlé Ελλάς και το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ignite Ideas

Αυτό που κάνει το Ignite Ideas να ξεχωρίζει δεν είναι μόνο το γεγονός ότι αναδεικνύει επιχειρηματικές ομάδες και τις πρωτοποριακές ιδέες τους, αλλά ότι επιπλέον τις τοποθετεί στο πραγματικό περιβάλλον της αγοράς. Έτσι, ο τρίτος κύκλος του Ignite Ideas, ο οποίος και ολοκληρώθηκε πρόσφατα, έδωσε τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να υποβάλλουν τις ιδέες τους γύρω από τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να προσεγγίσουν τους εν δυνάμει πελάτες τους, να αναπτύξουν εφαρμογές για την περιβαλλοντική εκπαίδευση της εταιρείας τους, αλλά και να βρουν λύσεις για την καλύτερη δυνατή λήψη αποφάσεων μέσω της κατάλληλης επεξεργασίας δεδομένων.

Το Ignite Ideas είχε συνολική διάρκεια οκτώ μήνες. Στη διάρκεια αυτών των μηνών όλες οι ομάδες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα συνεργάστηκαν στενά με τη Nestlé Ελλάς, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό καθώς έτσι είχαν πρόσβαση σε πολύτιμη τεχνογνωσία, αλλά και σε εργαλεία που τους βοήθησαν να αναπτύξουν την επιχειρηματική τους ιδέα ακόμη περισσότερα. Μάλιστα, για πρώτη φορά φέτος, στο Ignite Ideas σχηματίστηκαν και νέες επιχειρηματικές ομάδες, που δημιουργήθηκαν από μεμονωμένες συμμετοχές.

Ignite Ideas

Στην τελική φάση του προγράμματος έφτασαν δύο από τις φετινές startups, η Dataphoria και η PetExplorer, που αμφότερες είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν την επιχειρηματική τους πορεία αλλά και το πιλοτικό πλάνο που ανέπτυξαν μαζί με τη Nestlé Ελλάς. Από τις επιχειρηματικές ομάδες που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ξεχώρισαν η KitchenInn, η Bulk Green, αλλά και η GreenD.

«Μέσω του προγράμματος “Ignite Ideas” η Nestlé Ελλάς στοχεύει στην ενίσχυση καινοτόμων ιδεών που συνδέονται με τομείς δραστηριότητας της εταιρείας μας, εστιάζοντας σε νέες υπηρεσίες, νέα επιχειρηματικά μοντέλα και νέες πλατφόρμες που μπορούν να πλαισιώσουν τα προϊόντα μας. Θέλουμε να δώσουμε σε νέους επιχειρηματίες τον χώρο και τα εργαλεία που χρειάζονται για να εξελίξουν τις πρωτοποριακές λύσεις που αναπτύσσουν, προσφέροντάς τους επιχειρηματική καθοδήγηση, τεχνογνωσία και διασύνδεση με την αγορά. Το μέλλον εξάλλου της ελληνικής επιχειρηματικότητας τους ανήκει», αναφέρει ο κ. Νίκος Εμμανουηλίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Nestlé Ελλάς.

Νίκος Εμμανουηλίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Nestlé Ελλάς
Νίκος Εμμανουηλίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Nestlé Ελλάς

Με τη σειρά του ο κ. Γεώργιος Δουκίδης, Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, λέει σχετικά: «Το Πανεπιστήμιο και οι εδραιωμένες επιχειρήσεις όπως η Nestlé Ελλάς μπορούν να λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστές της προσπάθειας ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, εκπαιδεύοντας και κινητοποιώντας το ταλέντο, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα τον σχηματισμό ομάδων και λειτουργώντας ως κόμβοι δικτύωσης».

Πράγματι. Η υποστήριξη των νεοφυών επιχειρήσεων είναι ζωτικής σημασίας όχι μόνο γιατί έτσι έχουμε ακόμη περισσότερες καινοτόμες ιδέες, αλλά και επιπλέον γιατί δημιουργούμε νέες θέσεις εργασίας, βοηθάμε την οικονομία να αναπτυχθεί και την κοινωνική πρόοδο να εξελιχθεί. Για αυτό και χρειαζόμαστε ακόμη περισσότερα προγράμματα σαν το Ignite Ideas, που θα βοηθήσουν τις πρωτοποριακές startups να ξεκλειδώσουν όλες τις δυνατότητές τους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ