Smart Life

4 Smartphones για τέλειες φωτογραφίες

Για σένα που θες να αποθανατίζεις τις καλύτερες στιγμές σου και για σένα που η φωτογραφία είναι τρόπος ζωής τα smartphones σου έχουν σίγουρα προσφέρει πολλά. Αλλάξαν το φωτογραφικό πεδίο και συνεχώς βελτιώνονται! Σου έχουμε 4 μοναδικά φωτογραφικά smartphones για να βρεις αυτό που σου ταιριάζει

Ηλιάνα Κωνσταντακάτου.
Ηλιάνα Κωνσταντακάτου
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
plaisio-smartphoje

Plaisio: 4 φωτογραφικά smartphones με επαγγελματικές επιδόσεις

Τα smartphones αλλάξαν τα πάντα στην κινητή τηλεφωνία. Με τις μεγάλες οθόνες αφής και τις εφαρμογές άλλαξαν τη χρήση και τη συνδεσιμότητα. Δημιούργησαν το περιβάλλον για συστηματική παραγωγή περιεχομένου τόσο για επαγγελματικούς όσο και για προσωπικούς λόγους στα social media και αλλού. Ίσως μια από τις μεγαλύτερες επιπτώσεις των smartphones στην αγορά της τεχνολογίας είναι στον χώρο του imaging. Σχεδόν εξαφάνισαν τις compact φωτογραφικές μηχανές και στρίμωξαν ακόμα και τις επαγγελματικές DSLR. Οι φωτογραφικές επιδόσεις των κινητών αυξάνονται συστηματικά και με τις εταιρείες να παρουσιάζουν συχνά μοντέλα σχεδιασμένα ειδικά για φωτογραφία μπορείς να έχεις στην τσέπη σου μια πολύ-συσκευή επαγγελματικών επιδόσεων.

1. Samsung Galaxy Z Flip 4 128GB EE 5G

 Με Snapdragon® 8+ Gen 1, αναδιπλούμενη οθόνη Dynamic AMOLED 2X 6,7 ιντσών και εξωτερική οθόνη 1,9 ιντσών Super AMOLED σε νέα έκδοση Enterprise Edition το Samsung Galaxy Z Flip4 είναι ένα smartphone για δημιουργούς περιεχομένου. Είναι το απόλυτο μέσο αυτοέκφρασης, δημιουργίας και διαμοιρασμού περιεχομένου. Ελαφρύ στα 187 γρ. και με περιορισμένες διαστάσεις (6,9 χιλ. πάχος όταν είναι ανοιχτό και έως 17,1 χιλ. όταν είναι διπλωμένο) χωράει παντού. Μια βασική διαφορά του από άλλα smartphones είναι η δυνατότητα να παίρνει διαφορετικές μορφές (ανοιχτό, διπλωμένο ή σε λειτουργία «flex») ώστε να καλύπτει διαφορετικές ανάγκες λήψης εικόνων. Η «εσωτερική» κάμερα 10MP (f:/2.4) βρίσκεται σε μία ανεπαίσθητη οπή στην αναδιπλούμενη οθόνη και είναι η πλέον ευέλικτη. Ονομάζεται… FlexCam καθώς ακολουθεί τον δυναμικό τρόπο ζωής σου προσφέροντας hands-free selfies, λειτουργία αυτόματου κάδρου και livestreaming. Η εξωτερική οθόνη 1,9 ιντσών Super AMOLED (260 x 512 pixels) με ρυθμό ανανέωσης 60Hz επιτρέπει τον χειρισμό βασικών λειτουργιών του τηλεφώνου χωρίς να το ανοίξεις και διευκολύνει τη λήψη selfies ή βίντεο αξιοποιώντας τις βασικές κάμερες. Η κύρια κάμερα 12MP (f:/1.8) είναι ευρυγώνια και διαθέτει οπτική σταθεροποίηση (OIS) ενώ η δευτερεύουσα, επίσης 12MP είναι υπερευρυγώνια (f:/2.2) για εξαιρετικές λήψεις ακόμα και σε χαμηλά επίπεδα φωτισμού. Οι φωτογραφίες σου είναι φωτεινότητες κατά 65% σε σχέση με τη προηγούμενη γενιά ενώ μπορείς να τραβήξεις ακόμα πιο φυσικά πορτραίτα, με καθαρό περίγραμμα και φυσικό θόλωμα (bokeh). Τα βίντεο τη νύχτα είναι πλέον ακόμα πιο σταθερά χάρη στα ευρύτερα OIS και VDIS και στις λειτουργίες αυτόματου FPS και υψηλής ανάλυσης. Στο εσωτερικό του βρίσκεται ο πανίσχυρος επεξεργαστής Qualcomm® Snapdragon® 8+ Gen 1 (4nm) σε συνδυασμό με 8GB LPDDR5 RAM για εξαιρετική ομαλότητα και υψηλές επιδόσεις με τα παιχνίδια, με τις εφαρμογές επεξεργασίας βίντεο ή φωτογραφιών και βεβαίως στο multitasking.

Samsung Galaxy Z Flip 4 128GB EE 5G

2. Sony Xperia PRO-I 512GB 5G Μαύρο

Η Sony για άλλη μια φορά φέρνει την μεγάλη εμπειρία της από τον χώρο του imaging στα κινητά της τηλέφωνα. Με το “I” στο μοντέλο  να σημαίνει Imaging το Xperia PRO-I επαναπροσδιορίζει τη φωτογραφική μηχανή, προσφέροντας επαγγελματική απεικόνιση με λειτουργίες smartphone. Ο εντυπωσιακός αισθητήρας εικόνας τύπου 1.0 με pixel pitch 2,4 μm προσφέρει υψηλή ευαισθησία και συνεισφέρει στην αναπαραγωγή εντυπωσιακής υφής, ακόμα και σε φωτογράφιση χαμηλού φωτός. Ένα άλλο πλεονέκτημα του μεγάλου αισθητήρα εικόνας είναι ότι το Xperia PRO-I μπορεί να αποτυπώσει όμορφες λήψεις με φυσικό βαθύ bokeh. Χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη, τον αισθητήρα 3D iToF για μέτρηση της απόστασης, την εντυπωσιακή ποιότητα των οπτικών στοιχείων ZEISS - τα οποία έχουν βαθμονομηθεί ειδικά για το Xperia PRO-I - και η τριπλή κάμερα (με εξαιρετικά ευρύ 16 mm, ευρυγώνιο 24 mm και τυπικό 50 mm) προσφέρουν τη δυνατότητα τεράστιου εύρους λήψεων. Με το Photography Pro στο Xperia PRO-I, θα απολαύσεις τις λειτουργίες που συνήθως διαθέτουν οι επαγγελματικές κάμερες. Χρησιμοποιώντας διασύνδεση εμπνευσμένη από τις μηχανές Alpha, μπορείς να επιλέξεις μη αυτόματα χειριστήρια ή αυτόματες ρυθμίσεις, και να φωτογραφίζεις σε RAW. Το Photography Pro προσφέρει γρήγορη πρόσβαση σε μια σειρά εύχρηστων φωτογραφικών λειτουργιών, όπως και το κουμπί κλείστρου αφής. Χάρη στο αποκλειστικό κουμπί κλείστρου, η χρήση του Xperia PRO-I θυμίζει πολύ τη λειτουργία της σειράς Sony RX100. Βγάλε αξέχαστες φωτογραφίες, απογείωσε το βίντεο, δημιούργησε ταινίες ισάξιες των επαγγελματικών και κάνε εύκολη επεξεργασία και αποστολή μετά τη λήψη..

2. Sony Xperia PRO-I 512GB 5G Μαύρο
Sony Xperia PRO-I 512GB 5G Μαύρο

3. OPPO Find X5 Pro 256GB 5G

Άλλο ένα μεγάλο φωτογραφικό όνομα η Hasselblad σε μια μοναδική συνεργασία με την Oppo φέρνει την επαγγελματική φωτογραφία στα κινητά. Η συσκευή διαθέτει εντυπωσιακή κατασκευή από κεραμικά υλικά, είναι αδιάβροχη (IP68) και η υψηλής ανάλυσης οθόνη LTPO AMOLED 6,7 ιντσών ανάλυσης QHD+ προστατεύεται από Gorilla® Glass Victus®. Ενσωματώνει τον κορυφαίο επεξεργαστή Snapdragon® 8 Gen 1 της Qualcomm, διαθέτει 12GB RAM και 256GB αποθηκευτικού χώρου, έχει δυνατότητες 5G και WiFi 6E ενώ η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 5.000mAh. Το Find X5 Pro είναι ότι πιο κοντινό σε μία φωτογραφική μηχανή Hasselblad και χωράει στην παλάμη σου. Από τις τρεις κάμερες με σταθεροποίηση επιπέδου SLR, την ειδική εφαρμογή Hasselblad Camera for Mobile μέχρι τον εμβληματικό ήχο του κλείστρου και τη θρυλική λειτουργία XPan με τα εκπληκτικά κινηματογραφικά πανοράματα, η εμπειρία Hasselblad θα σε συναρπάσει. Διαθέτει τρεις κάμερες με τη σφραγίδα της Hasselblad. Η κύρια κάμερα βασίζεται σε αισθητήρα 50 MP και σε ευρυγώνιο σύστημα φακού (f/1.7) για να προσφέρει εκπληκτικής ποιότητας φωτογραφίες με περισσότερο ακριβή και φυσικά χρώματα, χάρη στον αλγόριθμο Natural Colour Calibration της Hasselblad. Η δεύτερη κάμερα διαθέτει υπερευρυγώνιο σύστημα φακού και βασίζεται στον ίδιο αισθητήρα 50 MP με την κύρια κάμερα  και σε σύστημα φακού με FoV 110,3˚ με διάφραγμα f:/2.2. Μαζί της, βρίσκεται μία κάμερα με σύστημα τηλεφακού (telephoto 52mm) που βασίζεται σε αισθητήρα 13MP με Phase Detection AutoFocus και υποστηρίζει 5x hybrid optical zoom και 20x digital zoom. Οι Oppo και Hasselblad συνεργάστηκαν για τη δημιουργία του app Hasselblad Camera for Mobile που παρέχει το χαρακτηριστικό Hasselblad Natural Colour Calibration για πιο φυσικά και ακριβή χρώματα. Στη διάθεση σου βρίσκονται εκπληκτικά φίλτρα, όπως τα Radiance, Emerald, Serenity και άλλα που θα κάνουν τις φωτογραφίες σου να μοιάζουν με αριστουργήματα.

OPPO Find X5 Pro 256GB 5G
OPPO Find X5 Pro 256GB 5G

4. Vivo X90 Pro 256GB Legendary Black

Μια φωτογραφική πρόταση από την Vivo το X90 Pro ενσωματώνει τον κορυφαίο 5G επεξεργαστή Dimensity 9200 5G της MediaTek (4nm), o οποίος συνδυάζεται με την εξαιρετικά ισχυρή ARM Immortalis-G715 GPU για κορυφαίες επιδόσεις και την MediaTek 690 AI APU. Παράλληλα, διαθέτει οθόνη AMOLED Q9 6,78’’ 1.5K με ρυθμό ανανέωσης 120Hz και 2.160Hz PWM για κορυφαία στην ευκρίνεια. Σχεδιασμένο για να επαναπροσδιορίσει την αισθητική, την απόδοση, τα οπτικά εφέ και τη φωτογραφία στον τομέα των smartphones. Εξοπλισμένο με το νέας αρχιτεκτονικής V2 Chip, T* Coating και εξελιγμένα οπτικά ZEISS, το φωτογραφικό σύστημά του αποτελείται από μία 50mm ZEISS Portrait Camera με αισθητήρα IMX758, μία κύρια κάμερα 50MP ZEISS με αισθητήρα IMX989 1 ίντσας, μία υπερευρυγώνια κάμερα 12MP με αισθητήρα IMX663, έναν αισθητήρα Laser Focus και μία selfie κάμερα των 32MP.Την εικόνα της εντυπωσιακής αυτής συσκευής ολοκληρώνει το εξελιγμένο σύστημα ψύξης, τα 12GB LPDDR5X RAM, ο αποθ. χώρος UFS 4.0 των 256GB, η τεχνολογία XDR Engine, η συνδεσιμότητα Wi-Fi 6 & Bluetooth® 5.3, το λειτουργικό Funtouch OS 13 (Android 13), η μπαταρία των 4.870mAh και η τεχνολογία FlashCharge — με ενσύρματη φόρτιση στα 120W (περιλαμβάνεται φορτιστής 20W/6A) και ασύρματη φόρτιση 50W. Το βελτιωμένο εφέ αποεστίασης (bokeh) που προσφέρει η ZEISS Portrait Camera των 50mm δημιουργεί λήψεις υψηλής ποιότητας με ιδιαίτερη εστίαση στα θέματα. To εμβληματικό ZEISS Style Portrait προσφέρει φυσικές χρωματικές μεταβάσεις, ενώ το ZEISS Cinematic Video Bokeh δίνει σε κάθε θέμα απόλυτη εστίαση και κινηματογραφική αίσθηση. Με το Zero-Shutter-Lag Motion Snapshot αποτυπώνεις τα πάντα με μηδενική καθυστέρηση, ενώ με το Night Sports Mode έχεις πιο καθαρές κινούμενες εικόνες τη νύχτα, χωρίς θάμπωμα!

plaisio_smartphone_photography_004

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ