Smart Life

Παπαστράτος: Ένας πραγματικός εργοδότης επιλογής με δύο κορυφαίες διακρίσεις

Επαναπιστοποίηση της πρώτης και μοναδικής εταιρίας στην Ελλάδα με Equal Salary Certification - «Κορυφαίος εργοδότης» στην Ελλάδα για 9η συνεχή χρονιά

Ηλιάνα Κωνσταντακάτου.
Ηλιάνα Κωνσταντακάτου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η ομάδα της εταιρίας Παπαστράτος.

Παπαστράτος: Εργοδότης επιλογής με δύο κορυφαίες διακρίσεις- Equal Salary και «Κορυφαίος Εργοδότης» για 9η συνεχή χρονιά

Κάθε εργαζόμενος έχει ορισμένες απαιτήσεις που αναζητεί στο εργασιακό του περιβάλλον. Ας μην κρυβόμαστε, στην Ελλάδα του 2023, το εργασιακό τοπίο είναι κάπως θολό, με πολλούς εργαζόμενους και άτομα που ψάχνουν εργασία να κάνουν λόγο για χαμηλούς μισθούς, καταχρηστικές συμπεριφορές και διακρίσεις. Ακόμα και αν η λίστα με τα προβλήματα στον κλάδο μπορεί να είναι μακροσκελής, υπάρχουν κάποιες εταιρίες που αποτελούν φωτεινές εξαιρέσεις και δίνουν μια νότα αισιοδοξίας στον χώρο εργασίας.

Άλλωστε, μια εταιρία που θέτει σε πρώτο πλάνο τους ανθρώπους της, αφοσιώνεται στην προσέλκυση νέων ταλέντων και την ανάπτυξή τους, καθώς και στη διαμόρφωση συνθηκών στο χώρο εργασίας, μόνο θετικό πρόσημο μπορεί να έχει. Για την εταιρία Παπαστράτος, αυτό επιβεβαιώνεται για ακόμα μια χρονιά, με την κατάκτηση δυο σημαντικών πιστοποιήσεων από διεθνείς, ανεξάρτητους φορείς.

Πιστή στο όραμα της για τη δημιουργία ενός εργασιακού περιβάλλοντος ισότητας και συμπερίληψης, η εταιρία Παπαστράτος αποτελεί την πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που το 2019 έλαβε την πιστοποίηση Equal Salary. Μια πιστοποίηση που αποδεικνύει ότι οι ίσες ευκαιρίες και οι ίσες αμοιβές γίνονται πράξη. Η PwC αξιολόγησε εκ νέου την εταιρία, η οποία επαναπιστοποιήθηκε από το ανεξάρτητο, μη κερδοσκοπικό ίδρυμα EQUAL-SALARY, γεγονός που επιβεβαιώνει τη δέσμευση της εταιρείας να αποτελεί έναν ισότιμο χώρο εργασίας χωρίς διακρίσεις φύλων και γενικότερων διακρίσεων, διασφαλίζοντας μισθολογική ισότητα για την παροχή ίδιας εργασίας και ίσες ευκαιρίες ανέλιξης σε όλους.

Μάλιστα, αξιοσημείωτο είναι πως η Παπαστράτος παραμένει μέχρι και σήμερα η μοναδική εταιρεία που έχει λάβει την πιστοποίηση Equal Salary στη χώρα μας και, ως μέλος της μητρικής Philip Morris International (PMI) που έλαβε την αντίστοιχη παγκόσμια πιστοποίηση, με ισχύ ως το 2025. Τα στοιχεία αυτά αποδεικνύουν ότι η Παπαστράτος έχει κατορθώσει να είναι ένας εργοδότης επιλογής που λειτουργεί με αίσθημα ισότητας και συμπερίληψης.

Άλλωστε, το γεγονός ότι η εταιρία βραβεύεται για ένατη συνεχή χρονιά ως «Κορυφαίος Εργοδότης» στην Ελλάδα για το 2023 από τον διεθνώς αναγνωρισμένο οργανισμό Top Employers Institute, για τις βέλτιστες πρακτικές της και την εργασιακή εμπειρία που προσφέρει στους ανθρώπους της, αποδεικνύει την ποιότητα εργασίας που προσφέρει στο δυναμικό της. Παράλληλα, η μητρική εταιρεία PMI αναγνωρίστηκε για άλλη μία χρονιά ως «Κορυφαίος Εργοδότης», τόσο στην Ευρώπη όσο και παγκοσμίως.

Η Μαρία Πατακιούτη, Γενική Διευθύντρια Ανθρώπων και Κουλτούρας της Παπαστράτος και Ν.Α. Ευρώπης της PMI.
Η Μαρία Πατακιούτη, Γενική Διευθύντρια Ανθρώπων και Κουλτούρας της Παπαστράτος και Ν.Α. Ευρώπης της PMI.

«Βασική προτεραιότητά μας παραμένει η διαμόρφωση ενός εργασιακού περιβάλλοντος, όπου οι άνθρωποί μας νιώθουν ξεχωριστοί και περήφανοι και ξεδιπλώνουν δημιουργικά τις δεξιότητες και τα ταλέντα τους, χωρίς κανενός είδους αποκλεισμούς και διακρίσεις. Η πιστοποίηση Equal Salary αλλά και η συστηματική αναγνώρισή μας ως “Κορυφαίος Εργοδότης” έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι η Παπαστράτος δεν είναι απλά ένας καλός εργοδότης αλλά ένας εργοδότης επιλογής. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε σταθερά στον ίδιο δρόμο, κρατώντας ως βασικούς κατευθυντήριους άξονες τις αρχές της ισότητας και της συμπερίληψης» δήλωσε με αφορμή τις δύο σημαντικές διακρίσεις η Μαρία Πατακιούτη, Γενική Διευθύντρια Ανθρώπων και Κουλτούρας της Παπαστράτος και Ν.Α. Ευρώπης της PMI.

Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνουν και τα στατιστικά, με την εταιρεία να συνεχίζει με συνέπεια να προσφέρει ευκαιρίες εξέλιξης στους εργαζομένους της μέσω προγραμμάτων εκπαίδευσης που, μόνο το 2022 ξεπέρασαν τις 100.000 ώρες (!). Ακόμα, ήδη από το 2021 η εταιρεία είχε προχωρήσει στην κάλυψη του 41% των υψηλόβαθμων διευθυντικών θέσεων από γυναίκες, καθώς και στην παροχή γονικής άδειας επιπλέον 9 εβδομάδων σε σχέση με την ελληνική νομοθεσία, χορηγώντας συνολικά έως 18 εβδομάδες στο βασικό άτομο φροντίδας και έως 8 εβδομάδες στο δευτερεύον. Έτσι, η επιθυμία μητρότητας δεν παραγκωνίζεται μπροστά στο φόβο ότι μια γυναίκα δε θα τα καταφέρει ως μητέρα και ως εργαζόμενη.

Σχετικά με την ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ  

H Παπαστράτος, θυγατρική εταιρεία της Philip Morris International (PMI), κατέχει ηγετική θέση στην παραγωγή και εμπορία προϊόντων χωρίς καύση και τσιγάρων στην Ελλάδα εδώ και εννέα δεκαετίες. Η εταιρική πορεία της Παπαστράτος είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την εξέλιξη της βιομηχανίας, την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, αλλά και την προσφορά στην κοινωνία. Το 2017, η εταιρεία γύρισε σελίδα στην ιστορία της και, με μια σημαντική επένδυση ύψους 300 εκατ. ευρώ, μετέτρεψε το εργοστάσιό της στον Ασπρόπυργο σε μονάδα αποκλειστικής παραγωγής θερμαινόμενων ράβδων καπνού για το IQOS, το πρώτο καινοτόμο προϊόν της PMI, δυνητικά μειωμένου κινδύνου σε σχέση με το τσιγάρο. Τον Ιούλιο του 2020 ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) αδειοδότησε το IQOS ως προϊόν διαφοροποιημένου κινδύνου, κατάλληλο για την προαγωγή της δημόσιας υγείας. Μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2022,  περίπου 13,5 εκατ. ενήλικοι καπνιστές σε όλο τον κόσμο, εξαιρώντας τη Ρωσία και την Ουκρανία, και περισσότεροι από 400.000 στην Ελλάδα είχαν επιλέξει τη νέα αυτή τεχνολογία που είναι διαθέσιμη σε 70 χώρες. Τον Ιούνιο του 2021, στην επέτειο των 90 χρόνων λειτουργίας της Παπαστράτος, η εταιρεία ανακοίνωσε τη στρατηγική της για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη για την επόμενη πενταετία. Ταυτόχρονα, ανακοίνωσε και νέα μεγάλη επένδυση στο εργοστάσιό της στον Ασπρόπυργο, η οποία μέχρι σήμερα έχει ξεπεράσει τα 200 εκατ. ευρώ. Η Παπαστράτος επενδύοντας στην επιστήμη και τις νέες τεχνολογίες δημιουργεί αξία, τόσο για την εταιρεία, τους ανθρώπους της όσο και για το περιβάλλον και την κοινωνία. Το εκτεταμένο πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης, οι επανειλημμένες βραβεύσεις ως Best Work Place και Top Employer και η πιστοποίησή της ως η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα με Equal Salary και ως η πρώτη “Smoke-Free” εταιρεία στην Ελλάδα αποδεικνύουν ότι η στρατηγική Βιώσιμης Ανάπτυξης βρίσκεται στο επίκεντρο της επιχειρηματικής δράσης της Παπαστράτος. Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις της εταιρείας μπορείτε να δείτε στο www.papastratosmazi.gr. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ