Smart Life

Πώς το καλοκαίρι γίνεται καλύτερο με τα νέα tools του waiz

Η δωρεάν εφαρμογή διαχείρισης οικονομικών που σε βοηθάει να οργανώσεις τις διακοπές σου και να μην ξεφύγεις από το budget σου!

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γυναικεία χέρια που κρατούν smartphone

waiz: Η δωρεάν ηλεκτρονική εφαρμογή διαχείρισης οικονομικών και τα καινούργια εργαλεία που προσφέρει για καλύτερη αποταμίευση.

Το καλοκαίρι ο χρόνος μοιάζει να κυλά με άλλους ρυθμούς αλλά η πραγματικότητα είναι ότι δεν σταματά ακόμα κι όταν βρίσκεσαι σε off mode, κάπου μακριά από την πόλη, κοντά σε μια θάλασσα, στον πλανήτη «διακοπές». Οι υποχρεώσεις δεν κάνουν διακοπές σε αυτή τη ζωή, κι ένας αποδοτικός, έξυπνος, τρόπος να κερδίσεις χρόνο και να γλιτώσεις προβλήματα είναι να ρυθμίσεις σωστά ό,τι έχεις στην to do list σου.

Όλοι έχουμε έξοδα (και το καλοκαίρι ίσως περισσότερα), και τo waiz, η δωρεάν ηλεκτρονική εφαρμογή που μπορούν να κατεβάσουν όλοι, μας βοηθά να διαχειριστούμε αποδοτικότερα τα οικονομικά μας. Στο πρώτο holiday διάλειμμα του καλοκαιριού, τσεκάροντας τα νέα tools που είναι διαθέσιμα, κατάλαβα πόσο ισχύει το «μία μικρή αλλαγή μπορεί να φέρει μία μεγάλη».

Η πρώτη waiz κίνηση ήταν να ενεργοποιήσω τον Μετρητή Εξόδων, δύο μήνες πριν ταξιδέψουμε στην Κρήτη. Λειτουργώντας ως εργαλείο αποταμίευσης αλλά και ως εργαλείο για να μείνεις εντός budget –αφού βλέπεις αν είσαι κοντά στο όριο που έχεις ορίσει ώστε να έχεις τον έλεγχο για να μη το ξεπεράσεις, με βοήθησε να βάλω στη άκρη κάποια χρήματα για τα πρώτα έξοδα, τα εισιτήρια και τη διαμονή. Ο Μετρητής Εξόδων σου δίνει τη δυνατότητα να ορίζεις το ανώτερο όριο που επιθυμείς να ξοδέψεις μέσα στο μήνα και το waiz σε ενημερώνει τακτικά για την πορεία του στόχου σου και το ποσό που θα αποταμιεύσεις στο τέλος του μήνα. Με το νέο design βλέπεις τον μέσο όρο εσόδων και εξόδων των προηγούμενων μηνών καθώς και τα έξοδα που έχεις πραγματοποιήσει.

Γυναικεία χέρια που κρατούν smartphone

Ως gadget girl ξοδεύω αρκετά σε κάθε νέα συσκευή που θα μου τραβήξει το ενδιαφέρον και για να καταφέρω να αποταμιεύσω τα χρήματα που χρειαζόμουν για τις διακοπές έπρεπε να βάλω ένα challenge στον εαυτό μου. Ενεργοποίησα το εργαλείο Προκλήσεις για τη συγκεκριμένη κατηγορία εξόδων ώστε να μην ξεφύγω με μη απαραίτητες αγορές. Το waiz με ενημέρωσε για το πόσα χρήματα θα καταφέρω να συγκεντρώσω αν πετύχαινα τον στόχο μου και τα οποία θα πάνε στο budget των διακοπών.

Κοσμοπολίτικο, σύγχρονο, ζωντανό, το Ηράκλειο είναι το αστικό κέντρο ολόκληρης της Κρήτης που τα συνδυάζει όλα. Οι πειρασμοί πολλοί: γραφικά ταβερνάκια, μεγάλα beach bars, νυχτερινή ζωή, αγορά. Πώς όμως βλέπεις πόσα θα τελικά θα ξοδέψεις μέσα σε 5 μέρες; Αποφάσισα να παρακολουθήσω σωστά τα έξοδά μου για να καταφέρω να το ζήσω όσο περισσότερο μπορώ. Πώς; Προσθέτοντας το tag #Κρήτη_ιούλιος 2021 σε όλες τις συναλλαγές που πραγματοποίησα στο νησί, αφού με το waiz μπορώ να κατηγοριοποιήσω τα έξοδά μου. Έτσι οι συναλλαγές για ακτοπλοϊκά εισιτήρια και αεροπορικά για την επιστροφή, ενοικίαση αυτοκινήτου, ξενοδοχείο και διαμονή, ταξιδιωτικά γραφεία, κάθε σχετική δαπάνη για το ταξίδι συγκεντρώθηκε σωστά για να γνωρίζω τι έχω ξοδέψει. Κι όταν μου ήρθε από την εφαρμογή η ειδοποίηση με την έγκαιρη ενημέρωση για το επίδομα αδείας, ένιωσα μια ανακούφιση για το spending plan μου.

#Κρήτη_ιούλιος2021. Μαζί με τις αξέχαστες βόλτες στα νεοκλασικά της 25ης Αυγούστου, την περιήγηση στο φρούριο Κούλες και τα Ανάκτορα της Κνωσσού, επιστρέφοντας στον «πλανήτη Αθήνα» είχα το προνόμιο εκτός από στιγμές να μπορώ να δω και αναλυτικά πόσο κόστισαν οι διακοπές μου, αφού στην καρτέλα Προφίλ υπάρχουν συγκεντρωμένα τα reports των συνδεδεμένων τραπεζικών προϊόντων μου ανά μήνα, ανά κατηγορία εξόδων και έμπορο. Εκτός από τα μηνιαία reports και τα έξοδα κι έσοδα ανά κατηγορία, η κατηγορία έξοδα ανά tags με διευκόλυνε να καταλάβω πότε, τι και πού ξόδεψα, από τον Μάιο που σχεδιάζαμε την καλοκαιρινή απόδραση από την πόλη μέχρι την επιστροφή μας σε αυτή, αφού κάτω από το tag #Κρήτη_ιούλιος2021 συγκεντρώθηκαν όλες οι συναλλαγές και υπολογίστηκε το σύνολο των εξόδων μου.

Είναι ωραίο να έχεις βοήθειες όταν τις χρειάζεσαι. Με το waiz, λέω να ετοιμάσω το επόμενο πλάνο μου, #μετακόμιση_φθινόπωρο. Γιατί το waiz, εκτός από ένα χρήσιμο εργαλείο που μας βοηθά να κατανοήσουμε τα οικονομικά μας χρησιμεύει και ως βοηθός αποταμίευσης για μελλοντικούς στόχους. Για σένα μπορεί να είναι η ορκωμοσία του Σεπτεμβρίου, για κάποια άλλη η ανακαίνιση που σχεδιάζει. Με το waiz η οικονομία είναι στο χέρι σου, για να οργανώνεις ακόμα καλύτερα τη διαχείριση των χρημάτων σου, κατανοώντας τι ξοδεύεις και πού. Ανανεωμένο, ασφαλές με όλα τα security standards κι εμπλουτισμένο με νέα features, το waiz, φέρνει ακόμα περισσότερες έξυπνες λύσεις για να διώξουμε περισσότερα περιττά άγχη από την καθημερινότητά μας. Το καλοκαίρι μόλις έγινε πιο εύκολο.

Κατεβάστε την εφαρμογή waiz δωρεάν από το Google Play Store ή το Apple Store.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ