Smart Life

5 πράγματα που δεν έχεις ακόμα σκεφτεί να κάνεις στο σπίτι

Πάρε ιδέες!

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
5 πράγματα που δεν έχεις σκεφτεί ακόμα να κάνεις από το σπίτι

5 ιδέες για να περάσεις δημιουργικά τον χρόνο σου μέσα στο σπίτι

Έχει περάσει μία εβδομάδα από την απαγόρευση κυκλοφορίας. Σε αυτή την εβδομάδα έχεις δει όλες τις ταινίες που ήθελες να δεις, έχεις τελειώσει το βιβλίο που άρχισες το καλοκαίρι και έχεις πειραματιστεί στην κουζίνα όσο ποτέ πριν στη ζωή σου. Και τώρα τι; Το κλειδί σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση είναι να κρατήσεις τον εαυτό σου απασχολημένο. Μην ανησυχείς αν ξέμεινες από ιδέες… Έχουμε πολλές!

Μάθε κάτι καινούργιο

5 ιδέες για να περάσεις δημιουργικό χρόνο μέσα στο σπίτι
Φωτογραφία: Ursula Castillo/ Unsplash

Μήπως ήθελες πάντα να μάθεις Ισπανικά ή τα βήματα στο swing; Τώρα είναι η ώρα να το κάνεις. Θα εκπλαγείς όταν καταλάβεις πόσες τεχνικές εκμάθησης διαθέτει το Ίντερνετ σχεδόν για κάθε τι. Μπορείς να κατεβάσεις μία εφαρμογή για να μάθεις ξένες γλώσσες, να δεις βιντεάκια στο You Tube βήμα-βήμα για να μάθεις να πλέκεις (που παρεμπιπτόντως είναι μια εξαιρετική τεχνική χαλάρωσης), να ζωγραφίζεις, να μαγειρεύεις, να χορεύεις, ακόμα και για να μάθεις να φτιάχνεις κοσμήματα. Σκέψου: τι ήταν αυτό που πάντα ήθελες να μάθεις αλλά ποτέ δεν είχες χρόνο; Ό,τι κι αν είναι, τα πρώτα βήματα εκμάθησής του σίγουρα υπάρχουν online.

Πήγαινε σε ένα μουσείο ή δες μια παράσταση

Ιδέες για να περάσεις ευχάριστα τον χρόνο σου μέσα στο σπίτι
Το Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι

Ναι από το σπίτι! Μερικά από τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου προσφέρουν δωρεάν πρόσβαση στα σημαντικότερα εκθέματά τους μέσω ψηφιακής περιήγησης. Μπες στα άδυτα του Βατικανού, επισκέψου το περίφημο Met της Νέας Υόρκης, θαύμασε πίνακες του Ντελακρουά στο Λούβρο και κάνε μια ψηφιακή βόλτα στο σπίτι της Frida Kahlo. Δεν σου αρέσουν και πολύ τα μουσεία; Γιατί δεν πας θέατρο; Βρες εδώ 7 θρυλικές παραστάσεις που μπορείς να δεις από το σπίτι.

Ανέβα στην ταράτσα και αθλήσου (ή απλά θαύμασε τη θέα)

5 πράγματα που δεν έχεις σκεφτεί ακόμα να κάνεις από το σπίτι
Φωτογραφία: Kylie Docherty/ Unsplash

Πάντα αναρωτιόμουν ποιος είναι ο λόγος που αγνοούμε επιδεικτικά τις ταράτσες των πολυκατοικιών. Είναι κοινόχρηστοι χώροι (για τους ένοικους) με ασύλληπτη θέα. Γιατί λοιπόν δεν περνάμε περισσότερο χρόνο εκεί; Είναι η ώρα να πάρεις το στρώμα γυμναστικής ή το βιβλίο σου και να ανέβεις εκεί πάνω. Δεν το χρειάζεσαι μόνο εσύ, αλλά και η… όρασή σου. Είναι σημαντικό για τα μάτια να εστιάζουν, έστω για λίγα λεπτά της ημέρας, σε ένα μακρινό σημείο του ορίζοντα, ειδικά τώρα που περνάμε περισσότερες ώρες μπροστά σε μια οθόνη. Ο λόγος; Όταν εστιάζουμε σε κάτι μακρινό τα βλέφαρα ανοιγοκλείνουν 21 φορές το λεπτό, ενώ όταν εστιάζουμε σε κάτι κοντινό (π.χ. υπολογιστής), τα βλέφαρα ανοιγοκλείνουν μόλις 7 φορές το λεπτό, με αποτέλεσμα τα μάτια να κουράζονται και να δημιουργείται μια αίσθηση ξηρότητας. Για αυτό οι οφθαλμίατροι συστήνουν σε όσους περνούν μεγάλο μέρος της ημέρας μπροστά σε οθόνες, να κάνουν ένα ολιγόλεπτο διάλλειμα για να κοιτάξουν κάπου μακριά.

Κάνε διαλογισμό

5 πράγματα που δεν έχεις σκεφτεί ακόμα να κάνεις από το σπίτι
Φωτογραφία: Natalia Figueredo/ Unsplash

Ζούμε το μεγαλύτερο, παγκόσμιο γεγονός μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Είναι λογικό να αισθανόμαστε φόβο, αγωνία ή άγχος. Για να διαχειριστούμε αυτά τα συναισθήματα, είναι σημαντικό να κρατάμε λίγες ώρες της ημέρας αποκλειστικά για τον εαυτό μας. Χωρίς ειδήσεις, χωρίς τηλεόραση, χωρίς κινητό. Απλά χαλαρώνοντας, χωρίς καμία σκέψη στο μυαλό. Αυτό (περίπου) είναι ο διαλογισμός, τα βασικά βήματα του οποίου μπορείς και πάλι να βρεις στο ίντερνετ.

Καθιέρωσε την ώρα του aperitivo

5 ιδέες για να περάσεις δημιουργικό χρόνο μέσα στο σπίτι

Αν έχεις ταξιδέψει ποτέ στην Ιταλία, θα ξέρεις ότι η ώρα του aperitivo είναι ιερή. Τα απογεύματα, τα bar γεμίζουν από παρέες που απολαμβάνουν μαζί ένα ελαφρύ cocktail, συνήθως Aperol Spritz. Τα bar μπορεί να κλείσανε, αλλά αυτό καθόλου δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να τα μεταφέρουμε στο… σαλόνι μας. Φτιάξε μερικές νόστιμες μπρουσκέτες, κάλεσε τους φίλους σου με βιντεοκλήση και απολαύστε όλοι μαζί ένα Aperol Spritz (διαλέξαμε το Aperol Spritz γιατί είναι από τα πιο εύκολα, αλλά ταυτόχρονα απολαυστικά cocktails που μπορείς να φτιάξεις –η συνταγή παρακάτω). Σύντομα, θα νιώθετε σαν να είστε έξω. Γιατί τι είναι ένα bar, αν όχι cocktail και φίλοι; Όλοι χρειαζόμαστε λίγες στιγμές απόλαυσης μαζί με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Μέχρι να τα αγκαλιάσουμε πάλι, όμως, έχουμε την τεχνολογία να μας φέρνει πιο κοντά. Και τα cocktails…

Για να φτιάξεις Aperol Spritz θα χρειαστείς:

50ml Aperol
50ml Cinzano Pro-Spritz
λίγη Schweppes Soda
1 φέτα πορτοκάλι (για γαρνίρισμα)
πάγο

Σε ένα ποτήρι γεμάτο πάγο προσθέτουμε 50ml Cinzano Pro-Spritz, 50ml Aperol λίγη Schweppes Soda Water και μια φέτα πορτοκάλι. Εννοείται ότι όλα τα συστατικά μπορείς να τα βρεις εύκολα και online.

Απολαύστε υπεύθυνα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ