saint_patrick_window.jpg
Smart Life

Είχαμε και στο χωριό μας St. Patrick’s Day;

Με το Tullamore D.E.W. πες πως είμαστε Ιρλανδοί από κούνια
62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Όταν ο Άγιος Πατρίκιος ήταν δεκάξι χρονών (δηλαδή τότε δεν ήταν ακόμα Άγιος αλλά ένας απλός έφηβος στο σπίτι του), απήχθηκε από Ιρλανδούς πειρατές και μεταφέρθηκε από τη Μεγάλη Βρετανία στην Ιρλανδία ως σκλάβος. Έζησε εκεί για 6 ολόκληρα χρόνια, πριν το σκάσει και επιστρέψει στην πατρίδα του όπου θα ζούσε πλέον τη ζωή του ως κληρικός. Μέχρι που κάποια στιγμή, έπειτα από ένα όραμα αποφασίζει να γυρίσει στην Ιρλανδία ως ιεραπόστολος. Εκεί θα περάσει την υπόλοιπη ζωή του.

b02ae75dfbd7f315bb63f12171b57555-golf-pictures-saint-patrick.jpg

Υπάρχουν πολλοί μύθοι που συνοδεύουν τον Άγιο Πατρίκιο. Ο πιο γνωστός από αυτούς  λέει ότι εξαφάνισε όλα τα φίδια από την Ιρλανδία. Πάντως, είναι μάλλον αλήθεια ότι ο Άγιος Πατρίκιος χρησιμοποίησε ένα τριφύλλι για να διδάξει στους Ιρλανδούς τη σημασία της Αγίας Τριάδας. Έτσι, το τριφύλλι, αλλά και το πράσινο χρώμα, έγινε το κεντρικό σύμβολο για την Ημέρα του Αγίου Πατρικίου. Λένε ότι αν τη συγκεκριμένη μέρα δεν φοράς πράσινα, τότε οι καλικάτζαροι θα σε βρουν και θα σε τσιμπήσουν!

b02ae75dfbd7f315bb63f12171b57555-golf-pictures-saint-patrick.jpg

Ναι, αλλά γιατί μας ενδιαφέρουν εμάς όλα αυτά; Για τον ίδιο λόγο που μας ενδιαφέρουν η Μέρα των Ευχαριστιών, η Μέρα των Νεκρών και το Halloween φυσικά! Ε, λείπει η Ελλάδα από τις γιορτές; Φυσικά και όχι. Ειδικά όταν οι γιορτές περιλαμβάνουν μουσική, χορό, και μπόλικο ιρλανδέζικο ουίσκι.

Ε, ναι. St. Patrick’s Day χωρίς ουίσκι είναι Μάρτης χωρίς Σαρακοστή! Κι αν υπάρχουν πολλά ιρλανδέζικα ουίσκι, εμείς προτείνουμε να πας με τα νερά του Αγίου Πατρικίου. Όπως ο Άγιος δίδασκε τη σημασία της Αγίας Τριάδας, έτσι και το Tullamore D.E.W, το αυθεντικό ιρλανδέζικο ουίσκι μας μυεί στη δική του "Αγία Τριάδα’’, τη Δύναμη των Τριών: 

Τώρα ξέρεις πώς θα γιορτάσεις την Ημέρα του Αγίου Πατρικίου. Πού θα τη γιορτάσεις όμως ξέρεις; Και για αυτό έχουμε απάντηση… Για δες παρακάτω που θα σε περιμένει το Tullamore D.E.W:

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

Δειτε περισσοτερα