Smart Life

4 tips για ευτυχισμένα πρωινά

Μικρές αλλαγές που θα φέρουν το χαμόγελο σε ολόκληρη τη μέρα σου

114868-649339.jpg
Μαρία Αλεξίου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
nescafe-anoigma.jpg
Φωτογραφία: Carli Jeen/ Unsplash

Με ρωτούν συχνά πώς γίνεται να είμαι τόσο χαρούμενη. Και κανείς, ούτε οι φίλοι, ούτε οι συνάδελφοι, δεν φαντάζονται ότι η απάντηση είναι στα αλήθεια πολύ απλή: χαίρομαι τα πρωινά μου. Έχω καταλάβει ότι όσο πιο χαρούμενος φεύγεις από το σπίτι το πρωί, τόσο περισσότερη διάθεση έχεις μέσα στη μέρα. Όπως τα καλά όνειρα (και τα κακά όμως) σε ακολουθούν μέχρι να ξανακοιμηθείς, έτσι ακριβώς και μια ευτυχισμένη πρωινή ρουτίνα μπορεί να επηρεάσει την ψυχολογία όλης της μέρας. Να λοιπόν μερικοί τρόποι που θα φτιάξουν την πρωινή σου διάθεση:

1. Τον πρωινό καφέ δεν τον αλλάζω με τίποτα

joanie-simon-353429-unsplash.jpg

Όλοι χρειαζόμαστε ένα κίνητρο για να αφήσουμε το ζεστό μας πάπλωμα στην άκρη, ψέματα; Ε, λοιπόν τίποτα δεν μπορεί να σε σηκώσει πιο γρήγορα από το κρεβάτι από μια κούπα μυρωδάτου καφέ. Είναι το απαραίτητο boost που αναζητά ο οργανισμός σου και μάντεψε… Μια κούπα καφέ (ακόμη καλύτερα αν πρόκειται και για στιγμιαίο καφέ) όχι μόνο σου φτιάχνει τη διάθεση, αλλά σύμφωνα με έρευνες μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο της κατάθλιψης.

2. Φτιάξε πρωινό!

joseph-gonzalez-99034-unsplash.jpg

Και εννοώ αληθινό πρωινό. Όχι άλλα δημητριακά με γάλα, ξέχνα τις βαρετές φρυγανιές με βούτυρο και μαρμελάδα. Απλά σήκω πάνω και μαγείρεψε στον εαυτό σου κάτι που θα τον κάνει να χαμογελάσει. Αυτή την τέλεια φριτάτα για παράδειγμα ή αυτή την πανεύκολη τάρτα. Κι όσο μαγειρεύεις βάλε μουσική. Αν σου βγει να τραγουδήσεις, έχεις ήδη αλλάξει τη διάθεσή σου για όλη τη μέρα. Έπειτα απόλαυσε το πρωινό σου, χωρίς να κάνεις τίποτα άλλο, χωρίς καν να κοιτάς το κινητό σου. Αυτή η στιγμή ανήκει μόνο στον εαυτό σου. Κι αν είναι κάτι να μπει ανάμεσα στο πρωινό σου γεύμα και σε εσένα αυτό ας είναι μόνο μια κούπα στιγμιαίου καφέ.

3. 30’ γυμναστική κάνουν τη διαφορά

form-426169-unsplash.jpg

Απλές ασκήσεις που δεν έχουν σκοπό μόνο να σε ξυπνήσουν, αλλά και να σε κάνουν να νιώσεις καλύτερα. Όταν γυμνάζεσαι ο εγκέφαλός σου εκκρίνει ντοπαμίνη ή αλλιώς την ουσία της ευφορίας. Μάλιστα, έρευνες έχουν δείξει ότι αν 15-30 λεπτά πριν την άσκηση πιεις μια κούπα στιγμιαίου καφέ, τα αποτελέσματα θα είναι ακόμα καλύτερα!

4. Δώσε χρόνο στον εαυτό σου

toa-heftiba-205003-unsplash.jpg

Όταν ξυπνάς, ντύνεσαι βιαστικά και τρέχεις έξω από το σπίτι νηστικός, έχεις ήδη δημιουργήσει μια κατάσταση άγχους που θα σε ακολουθεί όλη τη μέρα. Από τη στιγμή που θα ξυπνήσεις μέχρι την ώρα που θα κλείσεις την πόρτα πίσω σου πρέπει να μεσολαβήσει τουλάχιστον μία ώρα (ή δύο θα έλεγα ιδανικά). Πιες τον καφέ σου ήρεμα, κάνε μπάνιο και διάλεξε τα ρούχα που θα φορέσεις απερίσπαστος. Δώσε χρόνο στον εαυτό σου να κάνει πράγματα που τον χαλαρώνουν και τον ευχαριστούν και το χαμόγελο δεν θα αργήσει να ακολουθήσει. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ