Smart Life

Η καλύτερη φάση είναι τώρα, στις στάσεις των λεωφορείων

114868-649339.jpg
Μαρία Αλεξίου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
334843-695390.jpg
Aidan Meyer

Το What’s Up την είδε αλλιώς κι έντυσε με φωτογραφίες των χρηστών του στάσεις λεωφορείων στην Αθήνα

Εσύ λες ότι λατρεύεις την Αθήνα, κι εσύ λες πως τη βαρέθηκες, αγαπάς τις διεξόδους της, τη διαφορετικότητα και πλήττεις όταν γίνεται μονότονη. Μπορεί όμως η Αθήνανα αλλάξει τόσες διαθέσεις; Μάλλον η ζωή σου μέσα της είναι που αλλάζει. Η πόλη είναι απλώς το σκηνικό της στιγμής, το περιβάλλον του δικού σου τώρα και όταν έχεις τις μαύρες σου, μοιάζει μουντή, μα όταν εσύ λάμπεις, θα δεις σίγουρα ένα σημείο που θα φωτίζεται.

Κι επειδή ο καθένας είναι στη δική του φάση, έχει το δικό του «τώρα» και το μοιράζεται με τους ανθρώπους του, το What’s Up θέλει να δούμε τη δικιά μας Αθήνα αλλιώς. Δε ρωτάει απλώς πώς είναι η Αθήνα για τον καθένα, αλλά μας ζητάει να το δείξουμε. Βλέπει τις φωτογραφίες που ποστάρεις στο instagram, το snap που στέλνεις στην κολλητή γιατί η κατάσταση δεν περιγράφεται με λόγια, τη photo από τη βόλτα, το ηλιοβασίλεμα, το περίεργο δρομάκι που είδες όταν άλλαξες διαδρομή για το σπίτι, τις τρέλες σου που ανέβασες στο facebook από τις διακοπές και όλες τις στιγμές που μοιράζεσαι και δεν είναι παρά η ζωή σου.

Η καλύτερη φάση είναι τώρα, στις στάσεις των λεωφορείων, whats' up

Οι δικές μας εικόνες έφτασαν στο What’s Up και ήταν πολλές. Από τις 2.000 συμμετοχές επιλέχθηκαν τελικά οι 100 πιο #βλέπωτηνΑθήνααλλιώς. Εκείνες που το ζούσες, η άλλη με την ηλιόλουστη βολτάρα, η YOLO, αυτή που πήγαινες για ποδήλατο με τα παιδιά, όταν καρδιοχτυπούσες, όταν χόρευες, όταν ήθελες απεγνωσμένα καλοκαίρι, όταν έπαιξες μπάλα και όταν άραζες.  Αυτές οι φωτογραφίες ντύνουν τώρα τις στάσεις των λεωφορείων της Αθήνας για να τη δούμε πραγματικά αλλιώς, με άλλα μάτια.

Μια στιγμή που θα συναντάς κάθε μέρα, στο ξεκίνημα, στο τέλος ή στη μέση της, θα ομορφαίνει τη στάση και θα φτιάχνει τη διάθεση. Στις δύσκολες μέρες, τις χαρούμενες, τις δημιουργικές ή τις αδιάφορες εκείνες με την κίνηση και τη βαρεμάρα, το What΄s Up θα θυμίζει σε όλους να ζούμε τη στιγμή, όποια κι αν είναι.

Η καλύτερη φάση είναι τώρα, στις στάσεις των λεωφορείων, whats' up

Κι ενώ στη σπάει ο πρωινός συνωστισμός  και σιχαίνεσαι να κρυώνεις το πρωί στη στάση, τώρα όσο περιμένεις το λεωφορείο με τον καφέ στο χέρι και την τσάντα στον ώμο, θα έχεις κι ένα χαμόγελο για την καινούργια φωτογραφία που είναι αλλού, είναι μια άλλη στιγμή που υπάρχει τριγύρω και μπορείς κι εσύ να τη ζήσεις. Λες «οk, το χουμε», παίρνεις ανάσα κι όσο κι αν βιάζεσαι, αποφασίζεις να το ζήσεις όπως κι αν είναι.

Το λεωφορείο θα έρθει, θα φύγει και η αναμονή δε θα είναι πια τόσο μονότονη γιατί τώρα θα είσαι μπροστά και θέλεις  νέα φάση, άλλη φάση, την Αθήνα με τις δικές σου εικόνες.

Η καλύτερη φάση είναι τώρα, στις στάσεις των λεωφορείων, whats' up

Το πρώτο urban exhibition της πόλης είναι γεγονός και κάνει ντου σε 100 στάσεις της πόλης. Κάθε στάση και ατομική έκθεση. Δες εδώ τις επιλεγμένες φωτογραφίες και ψάξε παντού για τη δική σου, θα είναι κάπου στο Κέντρο και θα σε περιμένει.

Θα απολαύσεις τη διαδρομή, θα δεις ένα καινούργιο γκράφιτι, μια ωραία εικόνα, τον ήλιο ή τον ωραίο συνεπιβάτη, θα βγάλεις φωτογραφία και θα τη μοιραστείς για να δείξεις πώς είναι η μέρα σου, η φάση σου, η διάθεσή σου, πώς κυλά η ζωή σου στη μεγάλη μεγαλούπολη με τα χιλιάδες πρόσωπα.

Η καλύτερη φάση είναι τώρα, στις στάσεις των λεωφορείων, whats' up

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ