Market

H Samsung υποστήριξε τον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ιδεών Κοινωνικής Καινοτομίας Skills Clubs

Μέσω του προγράμματος «Solve for Tomorrow» η Samsung ανέδειξε τη δημιουργικότητα των νέων στην επίλυση σύγχρονων προβλημάτων

115151-718269.jpg
Market News
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
1__samsung_x_skills_club

 H Samsung υποστήριξε τον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ιδεών Κοινωνικής Καινοτομίας Skills Clubs - Μέσω του προγράμματος «Solve forTomorrow» η Samsung ανέδειξε τη δημιουργικότητα των νέων στην επίλυση σύγχρονων προβλημάτων

Η Samsung Electronics Hellas υποστήριξε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Skills Clubs: Δεξιότητες νέων για τον 21ο αιώνα», που ολοκληρώθηκε πρόσφατα με τη διοργάνωση του 3ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ιδεών Κοινωνικής Καινοτομίας. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα υλοποιείται για τρίτη χρονιά από το British Council με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ.Λάτση και φέτος υποστηρίχθηκε και από τη Samsung Electronics Hellas, η οποία προσέφερε συμπληρωματικά εργαστήρια design thinking μέσω του εκπαιδευτικού προγράμματος «Solve for Tomorrow» που υλοποιήθηκε από το British Council, καθώς και τα δώρα για τους νικητές του Διαγωνισμού συνολικής αξίας €3.000 σε εξοπλισμό για το σχολείο τους.

Στόχος του Προγράμματος είναι να υποστηρίξει μαθητές (ηλικίας 14–18 ετών) να αναπτύξουν δεξιότητες και να καλλιεργήσουν την αντίληψή τους για την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, με απώτερο σκοπό τη στήριξη της μελλοντικής τους ένταξης στην αγορά εργασίας και την κοινωνία. Το σχολικό έτος 2023-2024 το πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε 51 σχολεία σε περισσότερες από 10 πόλεις της Ελλάδας, φτάνοντας σε 3.175 μαθητές και 244 εκπαιδευτικούς.

3__skills_club_2024_-_partners

Την εκδήλωση χαιρέτησε η κα Αναστασία Ανδρίτσου, Διευθύντρια του British Council, η οποία δήλωσε: «Στο British Council πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη και ενίσχυση βασικών δεξιοτήτων ζωής όπως η συνεργασία, η καινοτόμος σκέψη, η ενεργός πολιτειότητα, είναι απαραίτητες στους τομείς της εργασίας και της κοινωνίας και δημιουργούν μια σταθερή βάση που θα αποτελέσει την πυξίδα των νέων προς την κοινωνική αλλαγή και τη συμπερίληψη. Με το πρόγραμμα Skills Clubs στοχεύουμε στην ενίσχυση του ελληνικού σχολείου σε αυτό το έργο, που θα υποστηρίξει τους μαθητές για την ένταξή τους στην κοινωνία, στην τριτοβάθμια ή την επαγγελματική εκπαίδευση και την εργασία. Είμαστε χαρούμενοι που έχουμε δίπλα μας σε αυτή την προσπάθεια πολύτιμους συνεργάτες όπως το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και τη Samsung Electronics Hellas».

Οι σχολικές ομάδες που συμμετείχαν στις δραστηριότητες του προγράμματος υπέβαλαν τις πρωτότυπες ιδέες τους για δράσεις κοινωνικής καινοτομίας που αφορούν στο σχολείο, την κοινότητα και την καθημερινότητά τους. Τέσσερις ομάδες μαθητών από τη Θεσσαλονίκη, τρεις από την Αθήνα, δύο από την Αχαΐα και μια από την Τήνο συναντήθηκαν στην τελική εκδήλωση του Διαγωνισμού διεκδικώντας διάκριση μπροστά σε μια τριμελή κριτική επιτροπή που αξιολόγησε τις προτάσεις τους, με βάση τον ξεχωριστό κοινωνικό τους αντίκτυπο, τη βιωσιμότητα, αλλά και την καινοτομία του πλάνου τους.

Η κριτική επιτροπή αποτελούμενη από τους: κ. Λευκοθέα Μπινιάρη, Προϊσταμένη Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση του Υπουργείου Παιδείας,  Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κ. Ελένη Σβορώνου, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της WWF Ελλάς και κ. Δημήτρη Βούλγαρη, Project Manager της ΑΜΚΕ Mataroa και Study UK Alumni Awards finalist, ολοκλήρωσε το δύσκολο έργο της ανακοινώνοντας τα αποτελέσματα.

Το μεγάλο βραβείο για την πιο ολοκληρωμένη ιδέα κατέκτησε το Διαπολιτισμικό ΓΕΛ Ευόσμου με την ομάδα «Υπάρχει χώρος για όλους» που θέλησε να δώσει λύση στο πρόβλημα της παράνομης στάθμευσης σε θέσεις Ατόμων με Αναπηρία.

 Μετά τη νίκη τους οι μαθήτριες της ομάδα δήλωσαν:

«Η συμμετοχή μου στον Διαγωνισμό ήταν σίγουρα αξέχαστη εμπειρία. Όχι μόνο ανέπτυξα καινούριες δεξιότητες, μαζί με αυτές που ήδη είχα, αλλά γνώρισα επίσης συνομηλίκους μου και έμαθα για τις ιδέες τους. Εκτός από αυτό, υπήρχε ανάλαφρη ατμόσφαιρα και η όλη διαδικασία ήταν πολύ διασκεδαστική. Κατά τη διάρκεια του Προγράμματος έμαθα ποιες δεξιότητες χρειάζομαι για την ανάληψη πολλών θέσεων εργασίας, και πώς να τις αναπτύξω. Κάναμε κάποιες δραστηριότητες που ήταν διαδραστικές και μου έχουν “μείνει”, γιατί μου έμαθαν πράγματα για μένα και τις ικανότητες μου.»

«Ήταν μια φανταστική εμπειρία. Εκτός από τα παιχνίδια και τις γνωριμίες, έμαθα μέσα από τις παρουσιάσεις των άλλων παιδιών κάποια από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και πώς μπορούν να λυθούν. Αυτό το Πρόγραμμα μού προσέφερε γνώσεις και εμπειρίες. Η εμψύχωση από τις δασκάλες μας και την εκπαιδεύτρια του British Council βοήθησε ιδιαίτερα, καθώς και η προσομοίωση παρουσίασης που κάναμε στους συμμαθητές μας.»

Τα υπόλοιπα βραβεία μοιράστηκαν οι ομάδες του 1ου Γυμνασίου Τούμπας για την πιο βιώσιμη ιδέα σχετικά με τη δημιουργία σχολικών χώρων στάθμευσης για ποδήλατα, του Β’ Αρσάκειου Γυμνασίου για την πιο καινοτόμο ιδέα, τη σχεδίαση κοσμημάτων που θα λειτουργούν ως panic button για τις γυναίκες που βρίσκονται σε κίνδυνο, και του Γυμνασίου Ρίου για την ιδέα με τον μεγαλύτερο κοινωνικό αντίκτυπο σχετικά με τη πολλαπλή υποστήριξη μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες.

Κατά την απονομή των βραβείων ο Han Soo Kim, Πρόεδρος της Samsung Electronics Hellas αφού συνεχάρη όλους τους μαθητές για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα και το διαγωνισμό, δήλωσε: «Η εταιρική υπευθυνότητα είναι στην καρδιά της Samsung. Έτσι μπορούμε να συμβάλουμε σε μια καλύτερη κοινωνία παγκοσμίως. Όμως δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό μόνοι μας. Πρέπει να συνεργαστούμε με τοπικούς φορείς και διεθνείς οργανισμούς που έχουν το όραμα και την τεχνογνωσία να κάνουν πραγματικά τη διαφορά. Στην Ελλάδα, έχουμε την τιμή να συνεργαζόμαστε με το British Council και ανυπομονούμε να χαρίσουμε στα παιδιά όλης της χώρας, ίσες ευκαιρίες για να πετύχουν. Τα παιδιά είναι η ζωή της κοινωνίας μας. Και ως ηγέτες του σήμερα, πρέπει να συνεργαστούμε όλοι μαζί για να καλλιεργήσουμε ένα λαμπρό μέλλον για τους αυριανούς ηγέτες μας.»

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ