Market

«Ονειροβάτες», η ατομική 'έκθεση φωτογραφίας του Θανάση Ζέκου στην iFocus Photo Gallery

Εγκαινιάζεται την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024 στις 19.00

115151-718269.jpg
Market News
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
poster-oneirovates-zekos-thanassis-ifocus

Έκθεση φωτογραφίας του Θανάση Ζέκου στην iFocus Photo Gallery με τίτλο Ονειροβάτες.

Με τα λόγια του Θανάση Δέκου: «Η επαφή μου με την μουσική είναι δεδομένη και συνεχής. Αν και ως μουσικός δεν τα κατάφερα, η αγάπη μου γι' αυτήν με κρατάει σε συνεχή επαφή. Ο σύνδεσμος και η εμπλοκή μου είναι η φωτογραφία. Η πρώτη ατομική έκθεση το 2016 (μουσικές σκηνές ) ήταν μια μικρή γεύση από τους μουσικούς που με γέμισαν με ακούσματα και εικόνες, τροφοδοτώντας την εθισμένη ψυχή μου. 

»Ακολούθησε ο χορός. Ομάδες χορευτών αναζητώντας κι αυτοί με τη σειρά τους τον ρυθμό και την ένταση καταθέτουν με τον πιο ονειρικό τρόπο την αγάπη τους για το Τάνγκο. Έμπειροι χορευτές από την Ελλάδα αλλά και από όλη την Ευρώπη αναζητούν με λαχτάρα την επαφή στην πίστα όπου και καταθέτουν πάθος, ψυχή, ερωτισμό. Νεύματα και πεταχτές ματιές δίνουν το σήμα για χορέψει το ζευγάρι άλλον έναν ρυθμό που θα δέσει σώματα και "εμπιστοσύνη". 

oneirovates-zekos-thanassis-ifocus

»Όλα έτοιμα για μία φανταστική Μιλόνγκα, σώματα, φορέματα, κουστούμια, γίνονται ένα ξεκινώντας τον χορό σαν μικρές δίνες στον χρόνο που τις καταπίνει ο φακός. Η πίστα, ένα όνειρο με πολλούς συντελεστές να εναλλάσσονται ακούραστοι. Συναντήσεις χορευτών, πιστοί στο ραντεβού. Το επίπεδο τους άριστο σε βαθμό που το αναγνωρίζουν και το αναζητούν σχολές και χορευτές από όλο τον κόσμο. Αισθάνομαι πραγματικά τυχερός που μου δόθηκε η ευκαιρία να τους ακολουθήσω και να τους φωτογραφήσω.  

»Πρόθεσή μου να αποδώσω το πάθος, τον ρυθμό, την μουσική αλλά κυρίως την ικανότητα των χορευτών να τα μετατρέπουν όλα αυτά, σαν να είναι πολύ απλό και εύκολο, σε όνειρο και μαγεία».

Λίγα λόγια για τον Θανάση Ζέκο

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972 στα Ιλίσια. Ξεκίνησε να εργάζεται στα ΚΤΕΛ Κηφισού ενώ παράλληλα το ’90 έκανε την είσοδό του στις γραφικές τέχνες, στο ατελιέ Lydra Art. Στη συνέχεια εντάχτηκε στην ομάδα της iSystem όπου βρίσκεται έως και σήμερα.  Στην πορεία του η λαχτάρα για την τέχνη της φωτογραφίας τον συνοδεύει ως σύντροφος, θρέφοντάς τον ψυχικά και πνευματικά.

Info

«Ονειροβάτες»

Ατομική έκθεση φωτογραφίας Θανάση Ζέκου
Εγκαίνια: 19 Ιανουαρίου 2024 στις 19.00 
Διάρκεια: 19 - 24 Ιανουαρίου - 24
Ωράριο: Καθημερινές 13.00 - 18.00 & Σαββατοκύριακα : 18.00 - 21.00 
iFocus Photo Gallery, Στοά Όπερα, Ακαδημίας 57 και Ιπποκράτους 13, Αθήνα 10679, Τηλ. 210 3647088


Οι εκτυπώσεις των φωτογραφιών έγιναν στο IDOLO LAB. από τον Γιώργο Μαρίνο.
Οι κορνίζες από τον Καρασαββίδη Κωνσταντίνο.
Ο κατάλογος και η γραφιστική υποστήριξη από την Εύα Μπρέ, Maydesign.
Εκτύπωση καταλόγου και εντύπων MACART

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ