Market

Eκπαιδευτήρια Δούκα: Έλαβαν πιστοποίηση του Συστήματος Διαχείρισης και Καταπολέμησης του εκφοβισμού και της βίας από τη Eurocert

Σε μία ξεχωριστή εκδήλωση στην Αίθουσα Ι.Φ. Δούκας του Δαΐς

115151-718269.jpg
Market News
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
1

Τα Eκπαιδευτήρια Δούκα έλαβαν την πιστοποίηση απο τη Eurocert - Σε μία ξεχωριστή εκδήλωση στην Αίθουσα Ι.Φ. Δούκας του Δαΐς

Σε μία ξεχωριστή εκδήλωση στην Αίθουσα Ι.Φ. Δούκας του Δαΐς, η EUROCERT απένειμε στα Εκπαιδευτήρια Δούκα, την Πανευρωπαϊκή Πιστοποίηση του Συστήματος Διαχείρισης και Καταπολέμησης του εκφοβισμού και της βίας κατοχυρώνοντάς τα, ως το πρώτο εκπαιδευτικό ίδρυμα σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο, το οποίο λαμβάνει αυτή την πιστοποίηση, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη δέσμευσή του να προσφέρει την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση, σε ένα ασφαλές και υποστηρικτικό περιβάλλον.

Τα Εκπαιδευτήρια Δούκα παρατηρώντας στενά τις κοινωνικές εξελίξεις αναγνώρισαν την ανάγκη των μαθητών και των γονέων τους, να δημιουργήσουν ένα προστατευμένο και ασφαλές περιβάλλον μέσα στο οποίο κάθε παιδί θα έχει τη δυνατότητα να αναπτυχθεί και να ανθίσει.

Η πιστοποίηση βασίζεται στην εφαρμογή της «Πολιτικής Πρόληψης και Αντιμετώπισης Βίας και Σχολικού Εκφοβισμού», υπό την ευθύνη του τμήματος Ψυχοπαιδαγωγών,η οποία δημιουργήθηκε σύμφωνα με την Εθνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία για την ενδοσχολική βία και τον σχολικό εκφοβισμό και στηρίζεται στο πρότυπο αντιμετώπισης του Ευρωπαϊκού Δικτύου ενάντια στη Βία και τον Εκφοβισμό (European Antibullying Network).Αξίζει να σημειωθεί,ότι σε όλη την πορεία της αξιολόγησης από τη Eurocert, ο κ. Ρένος Νάζος, Managing Partner της RW Greece και Certified Data Protection Officer καθοδήγησε και συμβούλεψε τα Εκπαιδευτήρια Δούκα ώστε να κατακτήσουν την Πιστοποίηση.

Την εκδήλωση χαιρέτησεμέσω βίντεο η Υφυπουργός Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Ζέτα Μακρή η οποία δήλωσε: «Όλοι μαζί οφείλουμε να σταθούμε με ευθύνη απέναντι στη σοβαρότητα του φαινομένου της σχολικής βίας και να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο αυτό στο σχολικό περιβάλλον με αποτελεσματικότητα. Συγχαίρω τα Εκπαιδευτήρια Δούκα για την πρωτοβουλία και τη σημαντική αυτή προσπάθεια που έφερε και την ευρωπαϊκή αναγνώριση!» Στη συνέχεια ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός του Εντεταλμένου Συμβούλου της EUROCERT, κ. Θεοφανόπουλου, όπου αναφέρθηκε στην αξία της Πιστοποίησης. Σύντομος χαιρετισμός απευθύνθηκε επίσης από την κ. Πανωραία Σπηλιοπούλου, Νομικός Συνεργάτης Υφυπουργού Παιδείας - Θρησκευμάτων & Αθλητισμούκαι την κ. Άρια Αγάτσα, Αντιπρόεδρο της ΕΣΗΕΑ.

9

Στο πλαίσιο της υιοθέτησης της Πολιτικής Πρόληψης και Αντιμετώπισης Βίας τα Εκπαιδευτήρια Δούκα θα συνεργαστούν με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για να οργανώσουν πληθώρα δράσεων ευαισθητοποίησης για τη Βία και την Παρενόχληση, μεταξύ άλλων και σεμινάρια σε κομβικές περιοχές της Ελλάδας.Ο κ. Κώστας Γιαννόπουλος, Πρόεδρος του Δ.Σ. Ευρωπαϊκού Δικτύου ενάντια στη Βία και τον Εκφοβισμό καθώς και του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» τοποθετήθηκε για τα φαινόμενα βίας και εκφοβισμού στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Στη συνέχεια, ο διευθυντής πιστοποίησης της EUROCERTκ. Καρβουνάκης παρουσίασε το πρότυπο στο οποίο βασίζεται η συγκεκριμένη πιστοποίηση, ενώ η κ. Έρη Πιπεράκη, Υπεύθυνη του Τμήματος Ψυχοπαιδαγωγών των Εκπαιδευτηρίων Δούκα παρουσίασε πώς το πρότυπο αυτό εφαρμόζεται στα εκπαιδευτήρια Δούκα.

Τέλος, ο Πρόεδρος της EUROCERTκ. Γεώργιος Μπρισκόλας παρέδωσε την πιστοποίηση στον κ. Κωνσταντίνο Δούκα, Διευθύνοντα Σύμβουλο των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, ο οποίος δήλωσε : «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για τη διάκριση αυτή η οποία αποτελεί παρακαταθήκη για τα Εκπαιδευτήρια Δούκα. Σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο καταφέρνουμε να είμαστε η σταθερά για τους γονείς και τους μαθητές μας ενώ παράλληλα συνεχίζουμε να εξελισσόμαστε ακούγοντας τις ανάγκες τους. Η πιστοποίηση αυτή ήρθε μετά από ενδελεχή έλεγχο και αξιολόγηση των διαδικασιών και των δράσεων μας. Φροντίζουμε πάντα να έχουμε τα κανάλια επικοινωνίας ανοιχτά ώστε να εξασφαλίζουμε ένα υγιές περιβάλλον που θα εμπνέει ασφάλεια στου μαθητές του αλλά και την ελευθερία να εκφράζονται και να αναπτύσσονται. Τέλος, η πιστοποίηση αυτή μας γεμίζει δύναμη να συνεχίσουμε και να καταφέρουμε ακόμα περισσότερα για να προσφέρουμε την αρτιότερη εκπαιδευτική εμπειρία.»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ