Market

Κόκκινη Σβούρα: It’s good to be back

Μια μεγάλη διαδρομή 11 γεμάτων χρόνων.

115151-718269.jpg
Market News
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
1__1_

Ο Δεκέμβρης θα είναι ένας μήνας γεμάτος με ιδιαίτερα events από την Κόκκινη Σβούρα, γιατί η Σβούρα δεν σταματά ποτέ να γυρίζει.

Μέσα στο καλοκαίρι που μας πέρασε, φίλοι και θαμώνες της Κόκκινης Σβούρας παρατήρησαν με έκπληξη πως το αγαπημένο σημείο συνάντησης στο Χαλάνδρι ήταν κλειστό για το κοινό. Το απρόσμενο αυτό break διάρκειας δύο μηνών περίπου δεν ήταν προγραμματισμένο- κρίθηκε όμως απαραίτητο για να φέρει την ανανέωση που χρειαζόταν η Σβούρα μετά από αδιάκοπη λειτουργία 11 γεμάτων χρόνων.

Η Κόκκινη Σβούρα άνοιξε τις πόρτες της πρώτη φορά την άνοιξη του 2011, πρεσβεύοντας τις αξίες των χειροποίητων, homemade προϊόντων και της αυθόρμητης, προσωποποιημένης εμπειρίας, και αγαπήθηκε αμέσως για την αυθεντικότητα και την πρωτοτυπία της.

Από την πρώτη μέρα, οι θαμώνες της Σβούρας απολάμβαναν sandwiches με ζυμωτό ψωμί, φρεσκοστυμμένη λεμονάδα, tapas και cocktails με εποχικά υλικά, και έναν κατάλογο ο οποίος άλλαζε με τις εποχές αρκετές φορές τον χρόνο. Ο κατάλογος ήταν εξαρχής έμπνευση και δημιουργία των ανθρώπων της Σβούρας, όπως αντίστοιχα και το κάθε τι άλλο, από τα μουσικά live και καλλιτεχνικά events που φιλοξενούσε, μέχρι τη διακόσμηση και τα χειροποίητα έπιπλά της. 

Το 2015, η Σβούρα αγκάλιασε την τάση του brunch προσφέροντας ένα καινοτόμο menu φιλοσοφίας “degustation”, που προσκαλούσε τους θαμώνες να μυηθούν στην γαστρονομία του brunch και να συνδυάσουν πιάτα και γεύσεις, κάνοντας έτσι το  Brunch θεσμό και παράδοση για το κοινό της.

Πρωταγωνιστώντας στο περίφημο «τρίτο κύμα» του καφέ, η Σβούρα σε συνεργασία με την Taf έφερε τον specialty espresso στην καθημερινότητα μας, προσφέροντας σπάνιους single estate καφέδες και προωθώντας την κουλτούρα του καφέ, και οργανώνοντας ιδιαίτερα workshops.

Αγκαλιάζοντας το cocktail και τη μιξολογία, το 2016 ξεπερνά τους περιορισμούς των κλασικών και signature cocktails, και παροτρύνει τους θαμώνες της να πειραματιστούν με off-the-book cocktails χωρίς συνταγή. Τα cocktails πλέον δημιουργούνται με ιδιαίτερα αποστάγματα, home-made συστατικά και έμπνευση από τις ιστορίες των ίδιων των θαμώνων.

Μετά από μια μεγάλη διαδρομή, η ανάγκη για ανασύνταξη και φρεσκάρισμα ήταν ξεκάθαρη. Η ομάδα των ανθρώπων που έφερε την καινοτομία στην Σβούρα πήρε τον αέρα της και τις απαραίτητες ανάσες, δημιούργησε τον πιο συναρπαστικό κατάλογο (μέχρι σήμερα!), βασισμένο πάντα στις ίδιες αξίες, και επέστρεψε για να γράψει το επόμενο κεφάλαιο στην ιστορία της αγαπημένης Σβούρας, που δεν σταματά ποτέ να γυρίζει.

Ο Δεκέμβρης θα είναι ένας μήνας γεμάτος με ιδιαίτερα events, που μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε ξανά την Κόκκινη Σβούρα!

Κόκκινη Σβούρα
Αγίου Γεωργίου 17
15234 Χαλάνδρι
211 012 5454 | hello@kokkinisvoura.gr

Web: kokkinisvoura.gr
Insta: svourabar
Fb.: facebook.com/KokkiniSvoura

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ