1821 Digital Gallery

Το Ιατρικό Marketing στη νέα εποχή

Γεωργοπούλου Ελένη, Key Account Manager
Γεωργοπούλου Ελένη, Key Account Manager
Οι ασθενείς διαβάζουν για τα συμπτώματα, τις παθήσεις, τις θεραπείες αλλά και αναζητούν τους ιατρούς στο διαδίκτυο και ο ιατρός οφείλει να έχει πλέον παρουσία εκεί.
  • A-
  • A+
0
Συνέντευξη για το Ιατρικό Marketing της Key Account Manager, Γεωργοπούλου Ελένης, υπεύθυνης του αναπτυξιακού τομέα των εταιρειών ForthRight – AnyDoctor.

Η Key Account ManagerΓεωργοπούλου Ελένη, υπεύθυνη του αναπτυξιακού τομέα των εταιρειών ForthRight – AnyDoctor, δίνει συνέντευξη για το Ιατρικό Marketing στη νέα εποχή. Το ιατρικό marketing τα τελευταία χρόνια έχει γνωρίσει μεγάλη ανάπτυξη, ενώ ο τρόπος πλέον που μπορούν οι ιατροί να προβάλουν το έργο τους κατά μεγάλο μέρος έχει μεταφερθεί στο διαδίκτυο. Οι ασθενείς πλέον διαβάζουν για τα συμπτώματα, τις παθήσεις, τις θεραπείες αλλά και αναζητούν τους ιατρούς στο διαδίκτυο και ο ιατρός οφείλει να έχει πλέον παρουσία εκεί.

Η Γεωργοπούλου Ελένη με μεγάλη εμπειρία στον κλάδο της υγείας και του ιατρικού marketing αναλύει πως έχει αλλάξει ο τρόπος αναζήτησης ιατρών στο διαδίκτυο, ποια είναι η σωστή στρατηγική και αναφέρει πως ο όμιλος εταιρειών Forthright – AnyDoctor ενισχύεται ακόμα περισσότερο με την προσθήκη studio παραγωγής και του πρώτου ιντερνετικού καναλιού υγείας.

Πώς το Ιατρικό Marketing σήμερα έχει περάσει στη νέα εποχή;
Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια ραγδαία αύξηση στους χρήστες, οι οποίοι χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο προκειμένου να βρουν τον ιατρό τους. Ουσιαστικά, πλέον, το Διαδίκτυο έχει αντικαταστήσει κατά μεγάλο ποσοστό το “word of mouth”. Συγκεκριμένα  8 στους 10 χρήστες που πλοηγούνται στο διαδίκτυο καθημερινά, το χρησιμοποιούν σαν τον προσωπικό τους σύμβουλο σε θέματα υγείας. Είναι απαραίτητο για τον ιατρό να συμμετέχει στα νέα δεδομένα που απαιτεί η εποχή μας και να έχει ενεργό και δυνατή παρουσία στο Διαδίκτυο. Αυτό σημαίνει πως τα δεδομένα αλλάζουν ραγδαία και για τους ιατρούς και για τον ρόλο και τη σημαντικότητα του Ιατρικού Marketing.
Το Ιατρικό Marketing στην Ελλάδα και σε λίγο καιρό και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, έχει συνδεθεί άμεσα με τις εταιρείες μας, ForthRight και AnyDoctor. Οι εταιρείες έχουν εκατοντάδες συνεργασίες σε Ελλάδα, αλλά και στη Μεγάλη Βρετανία.

Πώς έχετε καταφέρει να εδραιωθεί στον Ιατρικό Χώρο;
Πριν 5 χρόνια περίπου ξεκίνησε η λειτουργία της Εταιρείας ForthRight. Την Εταιρεία ForthRight την έχουμε στελεχώσει με το τμήμα του Marketing, των Προγραμματιστών, των Γραφιστών, το τμήμα δημιουργίας Ιατρικού Περιεχομένου, το τμήμα που είναι υπεύθυνο για τις διαφημίσεις στην Google και τα Social Media και τέλος έχουμε studio παραγωγής για δημιουργία video – συνέντευξης των ιατρών και λήψη φωτογραφιών. Σε αυτήν την περίπτωση καλύπτουμε την ψηφιακή δραστηριότητα του Ιατρού, στο κομμάτι της Κατασκευής της Ιστοσελίδας του και στην εν γένει στρατηγική του στο Διαδίκτυο. Έχουμε πολλά επιτυχημένα case studies από συνεργάτες μας ιατρούς, οι οποίοι όχι μόνο έχουν καταφέρει να είναι υψηλά στα οργανικά αποτελέσματα της Google σε πολλές λέξεις – κλειδιά, αλλά έχουν καταφέρει να αυξήσουν σημαντικά το πελατολόγιο τους. Σε αυτό σημαντικό ρόλο, πλην της τεχνογνωσίας μας, αποτελεί το γεγονός ότι κάθε συνεργάτης μας ιατρός έχει και έναν σύμβουλο – επαγγελματία του τμήματος Marketing με τον οποίο είναι σε σχεδόν καθημερινή επικοινωνία μαζί και μελετάτε συνεχώς η πορεία των αποτελεσμάτων και αναπροσαρμόζεται η στρατηγική βάση των νέων δεδομένων. Στόχος μας είναι οι ιατροί μέσω μιας σωστής και δομημένης προβολής να παίρνουν τα βέλτιστα δυνατά αποτελέσματα, πάντα με σεβασμό στο ιατρικό επάγγελμα.
Μετά την επιτυχημένη πορεία και εξέλιξη της Εταιρείας ForthRight, θέλαμε να καλύψουμε ακόμα περισσότερο τις ανάγκες των ασθενών και των ιατρών. Για το λόγο αυτό ιδρύθηκε η Εταιρεία AnyDoctor, η οποία είναι μια νέα δυναμική πλατφόρμα στο χώρο της Υγείας κατά την οποία οι εν δυνάμει πελάτες των Ιατρών θα μπορούν ακόμη πιο εύκολα να κλείνουν είτε τηλεφωνικό είτε online ραντεβού μαζί τους. Με αυτήν την πλατφόρμα στοχεύουμε να φέρνουμε ακόμη πιο ποιοτικά ραντεβού στον Ιατρό αλλά και στους χρήστες του διαδικτύου έναν αξιόπιστο χώρο που θα μπορούν να επιλέξουν τον ιατρό που θα καλύψει τις ανάγκες τους.
Και η ανάπτυξη μας δε σταματάει εδώ.
Προχωρήσαμε και σε μία νέα επένδυση. Αγοράσαμε δικό μας Studio Παραγωγής, πλήρως εξοπλισμένο. Πρόκειται να προχωρήσουμε στη δημιουργία του πρώτου ιντερνετικού Ιατρικού Καναλιού στην Ελλάδα, όπου όλοι οι χρήστες θα μπορούν να βλέπουν εκπομπές και να ενημερώνονται για όλες τις παθήσεις, όλες τις νέες εξελίξεις στον χώρο της υγείας, τις νέες θεραπείες και αρκετές συμβουλές για μια καλύτερη ζωή! Στόχος μας είναι να φέρουμε ακόμα πιο κοντά το ενδιαφερόμενο κοινό στις εξελίξεις της νέας εποχής στο χώρο της Υγείας και τους ιατρούς να είναι πάντα δίπλα στο κοινό.
Τέλος, στον Όμιλο Εταιρειών μας συγκεντρώνουμε την πλειονότητα των επαγγελματιών Υγείας Πανελλαδικά, καλύπτουμε όλες τις ανάγκες τους και είμαστε πάντοτε δίπλα σε όλους μας τους συνεργάτες.

Οι Εταιρείες ForthRight και AnyDoctor διαθέτoυν γραφεία στην Αθήνα, τη Λάρισα και σύντομα στη Θεσσαλονίκη και έχoυν τη δυνατότητα να καλύψoυν τις ανάγκες των ιατρών σε Ελλάδα, και εξωτερικό.

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5