Market

STOP από τη Διεθνή Εταιρεία Χειρουργικής Αποκατάστασης Τριχωτού

Ξεκινά μια παγκόσμια εκστρατεία ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης του ενδιαφερόμενου κοινού

115151-718269.jpg
Market News
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
STOP από τη Διεθνή Εταιρεία Χειρουργικής Αποκατάστασης Τριχωτού (ISHRS)

STOP στις παράνομες μεταμοσχεύσεις μαλλιών από μη-αδειοδοτημένο προσωπικό.

Η Διεθνής Εταιρεία Χειρουργικής Αποκατάστασης Τριχωτού (ISHRS), σε μια προσπάθεια να ενημερώσει σχετικά με το αυξανόμενο πρόβλημα των παράνομων κλινικών που πραγματοποιούν χειρουργικές επεμβάσεις αποκατάστασης μαλλιών, ξεκινά μια παγκόσμια εκστρατεία ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης του ενδιαφερόμενου κοινού.

Η Διεθνής Εταιρεία Χειρουργικής Αποκατάστασης Τριχωτού (ISHRS), με περισσότερα από 1.200 μέλη σε 70 χώρες παγκοσμίως, είναι ένας παγκόσμιος μη κερδοσκοπικός ιατρικός οργανισμός και η ηγετική αρχή στην θεραπεία και την αποκατάσταση της τριχόπτωσης. Κύριο μέλημα της ISHRS είναι η επίτευξη της αριστείας στα αποτελέσματα των μεταμοσχεύσεων μαλλιών, προωθώντας τα υψηλότερα πρότυπα ιατρικής πρακτικής, ιατρικής δεοντολογίας και έρευνας στην ιατρική βιομηχανία της μεταμόσχευσης μαλλιών.

STOP από τη Διεθνή Εταιρεία Χειρουργικής Αποκατάστασης Τριχωτού (ISHRS)
Η νέα παγκόσμια εκστρατεία ενημέρωσης «Fight the FIGHT» (από τα ακρωνύμια των λέξεων Fraudulent, Illicit & Global Hair Transplants), που σημαίνει την καταπολέμηση της δόλιας και παράνομης πρακτικής της μεταμόσχευσης μαλλιών σε παγκόσμιο επίπεδο, ξεκίνησε από την ISHRS για να αντιμετωπιστεί το ανησυχητικό πρόβλημα των μη αδειοδοτημένων, μη-ιατρών που πραγματοποιούν χειρουργικές επεμβάσεις μεταμόσχευσης μαλλιών σε όλο τον κόσμο.

Ο Dr. Αναστασάκης MD, PhD, Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Μεταμόσχευσης και Αποκατάστασης Τριχωτού (ΕΛΑΜΑΤ), η οποία αποτελεί μέλος του Παγκόσμιου Συμβουλίου της ISHRS, σημειώνει: «Οι ενδιαφερόμενοι παρασύρονται σε αυτές τις παράνομες κλινικές με παραπλανητικές διαφημίσεις που υπόσχονται εγγυημένα αποτελέσματα σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές, θέτοντας όχι μόνο σε κίνδυνο την υγεία τους αλλά και με καταστροφικά αποτελέσματα, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα επιδιόρθωσης τους. Τα μέλη της ISHRS αναφέρουν συγκεκριμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς που έχουν επισκεφθεί αυτές τις κλινικές, όπως: ουλές, αφύσικα hairlines (μπροστινές γραμμές), φτωχή έκφυση των μεταμοσχευμένων τριχοθυλακίων, λανθασμένη τοποθέτηση και άρα ανάπτυξη των μαλλιών, εξάντληση της δότριας περιοχής και λοιμώξεις».

Για παράδειγμα, στην Τουρκία, το Ιράν και σε αρκετές χώρες σε όλη την Ευρώπη, υπάρχουν κλινικές που λειτουργούν με αυτόν τον αήθη τρόπο και προσελκύουν ασθενείς από όλο τον κόσμο για να ταξιδέψουν στις χώρες αυτές για να κάνουν μεταμόσχευση μαλλιών. Ωστόσο, η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των ασθενών υποβάλλονται σε μεταμόσχευση μαλλιών από ανειδίκευτο και μη εξουσιοδοτημένο προσωπικό.

STOP από τη Διεθνή Εταιρεία Χειρουργικής Αποκατάστασης Τριχωτού (ISHRS)
Στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, αυτές οι παράνομες κλινικές λειτουργούν με πιο διακριτικό συγκεκαλυμμένο τρόπο. Ένας ειδικευμένος ιατρός, χρησιμοποιώντας την άδεια του ανοίγει μια κλινική μεταμόσχευσης μαλλιών, όμως αντί να κάνει ο ίδιος τις επεμβάσεις, προσλαμβάνει τεχνικούς οι οποίοι εκτελούν συνήθως μόνοι τους όλα τα βήματα της μεταμόσχευσης μαλλιών, συμπεριλαμβανομένου του χειρουργικού σχεδιασμού αλλά και της χειρουργικής επέμβασης (π.χ. εκτομή των τριχοθυλακίων, σχεδιασμός του hairline και της λήπτριας περιοχής, δημιουργία υποδοχών στη λήπτρια περιοχή κα). Οι ασθενείς που εμπιστεύονται αυτές τις κλινικές συνήθως παραπλανούνται ώστε είτε να πιστεύουν ότι ένας γιατρός θα εκτελέσει τη μεταμόσχευση μαλλιών, είτε τους διαβεβαιώνουν ότι οι τεχνικοί είναι «ειδικοί και το ίδιο καλοί με έναν οποιοδήποτε ιατρό που κάνει μεταμοσχεύσεις μαλλιών.

Η «Fight The FIGHT» έχει στόχο να προειδοποιήσει τους καταναλωτές για αυτές τις κακές πρακτικές, να τους εκπαιδεύσει στο πώς να αναγνωρίζουν παραπλανητικές τεχνικές διαφήμισης αλλά και πώς να βρίσκουν πιστοποιημένους, έμπειρους και απόλυτα εξειδικευμένους ιατρούς στην τέχνη και την επιστήμη της χειρουργικής αποκατάστασης μαλλιών. Περισσότερες πληροφορίες θα βρούν οι ενδιαφερόμενοι εδώ. Ο ιστότοπος περιλαμβάνει συμβουλές για το πώς θα αναγνωρίζετε τις παράνομες κλινικές, συχνές ερωτήσεις σχετικά με την παράνομη πρακτική στις επεμβάσεις μεταμόσχευσης μαλλιών, παρουσίαση αληθινών περιστατικών ασθενών και προτεινόμενες ερωτήσεις που θα πρέπει να κάνουν στον ιατρό οι υποψήφιοι για μεταμόσχευση μαλλιών πριν προβούν σε αυτή.

STOP από τη Διεθνή Εταιρεία Χειρουργικής Αποκατάστασης Τριχωτού (ISHRS)
Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι πιο δημοφιλής από ποτέ, κάτι που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην πρόοδο και στην τελειοποίηση των χειρουργικών τεχνικών των μελών ιατρών της ISHRS. Η εκστρατεία «Fight The FIGHT» είναι ένας ακόμα τρόπος με τον οποίο η ISHRS βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του ιατρικού κλάδου της μεταμόσχευσης μαλλιών, αναδεικνύοντας ένα πρόβλημα, το οποίο μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτες βλάβες στους ασθενείς που έχουν τριχόπτωση και στοχεύοντας μέσα από την σωστή ενημέρωση, στην αντιμετώπισή του.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ