- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Zinglee: ένα νέο μέλος προστέθηκε στην οικογένεια των nice n easy
Το νέο μέλος έχει ταυτότητα ελληνική και ζωηρό ταπεραμέντο
Το Zinglee, στη θέση του παλιού pepe’s, αποτελεί μια νέα πρόταση στη γειτονιά της Τσακάλωφ, με ύφος κοσμοπολίτικο και γεύση έντονα ελληνική. Το όνομα προέκυψε από τη σύνθεση δύο ιδιωματισμών, του zing που σημαίνει ενέργεια, ενθουσιασμό και ζωντάνια και του Glee που μεταφράζεται ως απόλαυση, χαρά και ευχαρίστηση. Το Zinglee έρχεται να ενώσει όλες αυτές τις έννοιες μαζί σε μια νέα λέξη που περιλαμβάνει όλα αυτά μαζί και ακόμα περισσότερα. Με την υπογραφή του επιτυχημένου επιχειρηματικού διδύμου Δημήτρη Χριστοφορίδη – Χρήστου Αθανασιάδη, το No 2 της οδού Τσακάλωφ μετατρέπεται σε No 1 γαστρονομικό προορισμό, καθώς παρουσιάζει μια νέα και απόλυτα φρέσκια και νόστιμη γευστική πρόταση.
Απευθύνεται τόσο στους Αθηναίους foοdies όσο και στους επισκέπτες από κάθε γωνιά του κόσμου που επισκέπτονται την πόλη και θέλουν να δοκιμάσουν γεύσεις με κοσμοπολίτικο χαρακτήρα και ελληνική μεσογειακή ταυτότητα, στην πιο νόστιμη, υγιεινή, bio – organic και farm to table εκδοχή τους.
Στo μενού του Zinglee, που παραμένει πιστό στο δημοφιλές nice n easy DNA, ο excecutive chef Χρήστος Αθανασιάδης αξιοποιεί και αναδεικνύει προϊόντα με ταυτότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και super foods από όλο τον κόσμο. Δημιουργεί ένα πρωτοποριακό μενού με σύγχρονη και παιχνιδιάρικη ματιά, ένα ενδιαφέρον μείγμα δημιουργικής ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας με πινελιές από όλο τον κόσμο που υλοποιείται από ένα αξιόλογο και έμπειρο team στην κουζίνα με επικεφαλής τον Ζώη Γαρουφάλη, ως chef de cuisine.
Πρωτότυπο και «ζωηρό», το Zinglee αποτελεί ιδανική στάση από τον πρωινό καφέ με τη συνοδεία από ευφάνταστα και υγιεινά πιάτα brunch, light lunch επιλογές ή προτάσεις για δείπνο με πιάτα όπως:
- Soft shell tacos με φρέσκο τόνο Αιγαίου, κρέμα αβοκάντο Κρήτης και ψιλοκομμένο μαρούλι
Ταρτάρ μόσχου γάλακτος με κλασικές γαρνιτούρες και τρούφα Κοζάνης,
- δροσερές σαλάτες όπως Ψητό κατσικίσιο τυρί με kale πράσινα λαχανικά, τρυφερά φύλλα baby σπανακιού, ρόδια και αμύγδαλα,
- αργοψημένο Rib eye με φασκόμηλο και πικάντικη σάλτσα τομάτας σε strozzapreti από αλεύρι κόκκινης φακής χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη,
- «Zinglee» μουσακάς από ψητά λαχανικά, αρνίσιο κιμά και κρέμα από κατσικίσιο γιαούρτι καθώς και φιλέτο λαβράκι μαρινέ σε λευκό miso σε ταμπουλέ από τρίχρωμη κινόα.
- Αλλά και επιδόρπια, όπως παγωτό φλαμπέ σε κρούστα από μαρέγκα με κομμάτια σοκολάτας, φουντούκια και marshmallow.
Το βραδινό πρόσωπο του Zinglee περιλαμβάνει guest djs, αξέχαστα θεματικά πάρτι και signature cocktails με την υπογραφή του πολυβραβευμένου Σταύρου Πατουχέα.