Market

Οι Ευρωπαίοι Φεντεραλιστές φιλοξενούμενοι του New York College

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
31120-69805.jpg

Η Ελληνική Κίνηση Ευρωπαίων Φεντεραλιστών αποτελεί μια ευρωπαϊκή, μη κομματική πολιτική οργάνωση, μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Φεντεραλιστών με έδρα στις Βρυξέλες, η οποία με τμήματα σε 20 χώρες σε ολόκληρη την Ευρώπη και ενεργό δράση από το 1947, προωθεί το διάλογο για μια Ευρώπη περισσότερο ενιαία, πιο δημοκρατική και πιο συμμετοχική.

Στο πλαίσιο των δράσεων που η οργάνωση ανέπτυξε τα τελευταία χρόνια εντάσσονται και μία σειρά ενεργειών που στόχο είχαν να στηρίξουν την Ελλάδα ως ισότιμο μέλος της ΕΕ και να αναδείξουν την ανάγκη συνεργασίας και αλληλεγγύης μέσα στην Ένωση μακριά από στερεότυπα και προκαταλήψεις.

Το New York College, στην προσπάθειά του για μεγαλύτερη συνεργασία και ευαισθητοποίηση των ευρωπαίων πολιτών, διοργάνωσε εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου.

Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος διακεκριμένοι ομιλητές όπως οι κ.κ. Lucio Levi, Πρόεδρος του Movimento Federalista Europeo και Alfonso Sabatino, Γενικός Γραμματέας στο Πιεμόντε Ιταλίας της AICCRE (Ιταλικό Τμήμα του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Δήμων και Περιφερειών), Ανδρέας Ανδριανόπουλος, (πρώην Υπουργός), Νίκος Λαμπρόπουλος και Γιώργος Ψαθάς (Κίνηση Ευρωπαίων Φεντεραλιστών), Αθανάσιος Παπανδρόπουλος (Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων). Παρέμβαση έκανε και ο κος Αντώνης Ζαΐρης (Γενικός Διευθυντής Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) του Υπουργείου Εξωτερικών) ο οποίος τοποθετήθηκε γύρω από το θέμα.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να δοθεί η ευκαιρία στο Ελληνικό κοινό να παρουσιαστούν οι ενέργειες που γίνονται σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο για την ενίσχυση της δημοκρατίας στην ΕΕ και την ενίσχυση της συμμετοχής των Ευρωπαίων Πολιτών.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ