1821 Digital Gallery
Η A.V χαρίζει εισιτήρια για 27ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού κινηματογράφου

Η A.V χαρίζει εισιτήρια για 27ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού κινηματογράφου

Από τις 16 - 26 Οκτωβρίου

Το μακροβιότερο κινηματογραφικό φεστιβάλ της Αθήνας επιστρέφει για 27η συνεχή χρονιά από τις 16 έως και τις 26 Οκτωβρίου 2014, ανανεώνοντας το φθινοπωρινό ραντεβού του με τους λάτρεις του καλού σινεμά.

Στις 14 ημέρες της διάρκειας του 27ου Πανοράματος, 70 ταινίες από την ευρωπαϊκή και την παγκόσμια κινηματογραφία θα παρουσιαστούν στους κινηματογράφους Ααβόρα από 16 έως και 22/10, και Άστυ από 16 έως και 29/10. (από τις 27 έως και τις 29 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθούν στο Άστυ επαναληπτικές προβολές του κυρίως προγράμματος).

Η Athens Voice χαρίζει 5 διπλά εισιτήρια για τις παρακάτω ταινίες:

Στείλτε το ονοματεπώνυμό σας στο contest@athensvoice.gr με θέμα τον τίτλο της ταινίας, που επιθυμείτε, μέχρι και την προηγούμενη μέρα της ταινίας, που σας ενδιαφέρει έως τις 12 το μεσημέρι. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν με email.

Παρασκευή 17/10/2014

ΑΑΒΟΡΑ

6.15 «Ευριδίκη» Β.Α. 2037, 100’ του Νίκου Νικολαϊδη (Οι αντικομφορμιστές του ελληνικού σινεμά).

image

Η Ευρυδίκη περιμένει να την μεταφέρουν ≪κάπου αλλού≫ γιατί η φυλάκισή της σ’ αυτό το χώρο τελείωσε. Ζει σε μία χώρα με δικτατορικό καθεστώς. Ο κρατικός εγκέφαλος όμως που προγραμματίζει τις μετακινήσεις, την κοροϊδεύει μέρες τώρα ή και χρόνια. Ο χαμένος από χρόνια, Ορφέας, επικοινωνεί και ζητάει να την ξαναδεί. Έρχεται, όμως όχι ως ελευθερωτής, αλλά ως θάνατος.

Σάββατο 18/10/2014

ΑΑΒΟΡΑ

10.00 «Η μεγάλη Χίμαιρα» / La grande illusion, 114’ του Jean Renoir (Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος).

image

Ο αριστοκρατικής καταγωγής Γάλλος αξιωματικός Ντε Μπελντιέ, ο υπολοχαγός του μηχανικού Μαρεσάλ και ο πλούσιος Εβραίος αστός Ρόζενταλ, βρίσκονται στο ίδιο γερμανικό στρατόπεδο αιχμαλώτων όπου, παρά τις αντίθετες τάξεις τους και το κοινωνικό τους υπόβαθρο, ενώνουν γρήγορα τις δυνάμεις τους σχεδιάζοντας να δραπετεύσουν. Η αποτυχία των προσπαθειών τους, τους οδηγεί σε μία φυλακή-κάστρο όπου μόνο μια τελική πράξη ανδρείας μπορεί να τους σώσει.

Δευτέρα 20/10/2014

ΑΣΤΥ

6.15 «Εξόριστος στην κεντρική λεωφόρο», 90’ τον Νίκου Ζερβού (Οι αντικομφορμιστές του ελληνικού σινεμά).

image

Ο Κώστας έζησε, από κοντά, την εξέγερση του γαλλικού Μάη και εκπροσώπησε την επαναστατημένη γενιά του. Στα σαράντα του τώρα, αισθάνεται ξένος προς όλες τις σύγχρονες κοινωνικές ή ιδεολογικές ομάδες. Φεύγει απο το κοινόβιο που ζει και ξεχύνεται στη λεωφόρο. Συναντά φίλους και δημιουργεί σχέση με την παλιά του φιλενάδα. Όμως η γαλήνη δεν έρχεται και η ψυχή του αισθάνεται ακόμα άδεια. Ούτε ο έρωτας, ούτε οι βαθυστόχαστες θεωρίες τον καλύπτουν. Και έτσι σκηνοθετεί τον θεατρικό θάνατό του.

ΑΣΤΥ

8.00 «Incompresa» / Misunderstood, 103’ της Asia Argento (Διεθνές Διαγωνιστικό).

image

H 9χρονη Άρια βρίσκεται αντιμέτωπη με το βίαιο διαζύγιο των γονιών της. Με τους γονείς της να μην την αγαπούν όσο εκείνη θα ήθελε, κι ενώ βρίσκεται στο επίκεντρο της -μεταξύ τους- σύγκρουσης, η Άρια, αποδιωγμένη και παραμελημένη, περιφέρεται στην πόλη αγγίζοντας την άβυσσο και την τραγωδία, σε μια προσπάθεια να προστατεύσει την αθωότητά της.

Τρίτη 21/10/2014

ΑΑΒΟΡΑ

10.20 «Γιο-Γιο» / Yo-yo, 92’ του Pierre Etaix (Αφιέρωμα στον Πιέρ Ετέξ).

image

Ένας άνθρωπος έχει τα πάντα, από ιδιωτικές λίμνες μέχρι παλάτια, αλλά αισθάνεται μόνος. Ερωτεύεται το κορίτσι που βλέπει σε μια φωτογραφία, τη μητέρα του μικρού Γιο Γιο, που του μοιάζει. Το αγόρι θα μείνει για λίγο στο παλάτι, το οποίο μια μέρα θα του ανήκει. Παρότι όμως είναι πλέον μεγάλος καλλιτέχνης, κινηματογραφιστής, και εκατομμυριούχος, κάτι δεν πάει καλά...

Τετάρτη 22/10/2014

ΑΣΤΥ

6.00 «Σαλό ή 120 μέρες στα Σόδομα» / Salò o le 120 giornate di Sodoma, 116’ του Pier Paolo Pasolini (8 έλληνες σκηνοθέτες προτείνουν). 

image

Τέσσερις αξιωματούχοι και τέσσερις γυναίκες ζουν στην βόρεια Ιταλία το 1944, στο Σαλό. Για παρέα τους έχουν 16 συλληφθέντες, τέλεια δείγματα της νεότητας, παρέα με φρουρούς, υπηρέτες και επιβήτορες. Διαστροφή, σεξ και εμμονές. Μια ιστορία, που σε μεγάλο βαθμό, δανείζεται λεπτομέρειες από τον Δάντη και τον Ντε Σαντ. Την ταινία προλογίζει ο Αλέξανδρος Αβρανάς.

ΑΣΤΥ

8.15 «The smell of us», 92’ του Larry Clark (Διεθνές Διαγωνιστικό).

image

Στο Παρίσι, μια παρέα σκεϊτμπορντάδων συναντιέται καθημερινά -πίσω από το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης- για να εξασκηθεί στο αγαπημένο της σπορ, να συζητήσει, και να ≪φτιαχτεί≫, αγνοώντας παράλληλα το έξυπνο πλήθος των φιλότεχνων που βρίσκεται εκεί. Αν και αχώριστοι, η πλήξη, το δέλεαρ του εύκολου χρήματος και η ανωνυμία του διαδικτύου θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην καταστροφή του κόσμου τους.

Παρασκευή 24/10/2014

ΑΣΤΥ

8.30 «Ο χρόνος που απομένει» / The Time That Remains, 109’ του Elia Suleiman (Αφιέρωμα στον Έλια Σουλεϊμάν).

image

Σε τέσσερα επεισόδια, o Σουλεϊμάν αφηγείται οικογενειακές ιστορίες, συνδυάζοντάς τες με τις δικές του αναμνήσεις, σε μια προσπάθεια να παρουσιάσει ένα πορτρέτο της καθημερινής ζωής των Παλαιστινίων, οι οποίοι φέρουν την ένδειξη ≪Ισραηλινοί-Άραβες≫, αφού επέλεξαν να παραμείνουν στη χώρα τους και να γίνουν μειοψηφία.

Σάββατο 25/10/2014

ΑΣΤΥ

8.45 «Blue Ruin», 90’ του Jeremy Saulnier (Avant Premiere).

image

Η ζωή ενός μυστηριώδους άντρα αναποδογυρίζεται, όταν επιστρέφει στο σπίτι των παιδικών του χρόνων ζητώντας εκδίκηση. Αποδεικνύεται όμως ότι είναι ερασιτέχνης δολοφόνος, καταλήγοντας σε μία σκληρή μάχη για να προστατέψει την αποξενωμένη οικογένειά του.

ΑΣΤΥ

10.30 «El Ardor» / The Ardor, 110’ του Pablo Fendrik (Avant Premiere).

image

Μισθοφόροι δολοφονούν ένα φτωχό αγρότη, καταλαμβάνουν την περιουσία του και απαγάγουν την κόρη του. Ένας μυστηριώδης άντρας, από τα τροπικά δάση της Αργεντινής, εμφανίζεται και αλλάζει τα σχέδια τους.

Κυριακή 26/10/2014

ΑΣΤΥ

5.00 Β΄ Πρόγραμμα ταινιών μικρού μήκους της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου – EFA 2013, 125΄

Orbit ever after, των Chee-Lan Chan & Len Rowles

Cut, των Christoph Girardet & Matthias Muller

Zima, της Cristina Picchi

Nuclear Waste, του Myroslav Slaboshpytskiy

A story for the Modlins, του Sergio Oksman

Jump, των Petar Valchanov & Kristina Grozeva

ΑΣΤΥ

7.20 Ο Άνεμος χορεύει τιο κριθάρι / The Wind That Shakes the Barley, 127΄του Ken Loach (Ειδική Προβολή).

image

Ιρλανδία, 1920. Ο Τέντι είναι ο αρχηγός μιας ομάδας που μάχεται για την ανεξαρτησία της πατρίδας του, ενώ ο αδερφός του, ο Ντάμιεν, είναι φοιτητής. Λίγο πριν την αναχώρησή του, ο τελευταίος γίνεται μάρτυρας μιας κτηνωδίας και αποφασίζει να παραμείνει στη πατρίδα του και να συμμετάσχει στην αντίσταση.

www.panoramafest.org

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5