Advertorial

Leading Minds: Η Νάνσυ Μαλλέρου μιλάει στο φεστιβάλ Ηγεσίας

Μια πρωτοπόρος του Coaching και από τις πιο περιζήτητες ομιλήτριες στην Ελλάδα

328203-678198.png
Φίλιππος Κόλλιας
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Δρ. Νάνσυ Μαλλέρου.
© Ανδριάνα Κανδυλιώτη

Η διεθνώς βραβευμένη Master Coach, Δρ. Νάνσυ Μαλλέρου, θα μιλήσει στο Leading Minds Festival στις 16 Φεβρουαρίου.

Η Δρ. Νάνσυ Μαλλέρου είναι διεθνώς βραβευμένη Master Coach, μια εκ των πρωτοπόρων του Coaching και από τις πιο περιζήτητες ομιλήτριες στην Ελλάδα. Μέσα από τα σεμινάρια, τις ομιλίες, τα άρθρα και τα βιβλία της έχει επηρεάσει θετικά τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων. Έχει την πατρότητα του όρου «Εσωκεντρισμός©», τον οποίο παρουσίασε στην ομιλία της στο TEdx το 2019 και ο οποίος αποτελεί τη βάση της προσέγγισής της στη προσωπική και την επαγγελματική της ζωή.

mallerou - photo
© Ανδριάνα Κανδυλιώτη

Η Νάνσυ Μαλέρου θα μιλήσει στο συνέδριο Leading Minds στις 16 Φεβρουαρίου στο StageB. Εδώ μπορείτε να αντλήσετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το φεστιβάλ Ηγεσίας. 

Κυρία Μαλλέρου είστε μία εκ των πρωτοπόρων  στον χώρο του Life Coaching στην Ελλάδα. Ποια είναι η φιλοσοφία σας απέναντι στα άτομα ή στις ομάδες με τις οποίες δουλεύετε;
Μου αρέσει πάντα να ξεκινάω από το δέντρο πριν ασχοληθώ με το δάσος. Θεωρώ ότι για να είναι επιτυχημένο το όλο, πρέπει το κάθε μέρος του να είναι ισορροπημένο κι ευτυχισμένο. Αν ένα κύτταρο στο σώμα μας ασθενεί, τότε η συνολική μας υγεία βάλλεται. Αν ένα μέλος της οικογένειας δεν είναι ισορροπημένο, όλη η οικογένεια υποφέρει. Αν ένα μέλος της ομάδας δεν είναι λειτουργικό, τότε υπονομεύεται το συνολικό αποτέλεσμα. Γι αυτό κι έχει σημασία να ξεκινάμε και να επενδύουμε στο άτομο, στον εαυτό μας, στον κάθε εργαζόμενο πρωταρχικά. Αυτό είναι και ο εσωκεντρισμός© άλλωστε. Επίσης πιστεύω ακράδαντα ότι το wellbeing, η ευζωία, είναι δικαίωμα και υποχρέωση ατομική και συλλογική. Οι επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει περίτρανα αυτό που μου επιβεβαιώνει η καθημερινή μου συνεργασία με εταιρείες και οργανισμούς: αν θέλεις οικονομικό αποτέλεσμα, επένδυσε στην βελτίωση της ποιότητας ζωής και της ψυχικής υγείας των ανθρώπων σου.

Στο NamaTribe, την 1η εταιρική πλατφόρμα wellbeing στην Ελλάδα, έχουμε δει εξαιρετικά αποτελέσματα,σε μόνο 6 μήνες,  όχι μόνο στα μειωμένα επίπεδα του στρες αλλά και στην βελτίωση της επικοινωνίας, στην αύξηση της εταιρικής δέσμευσης και στην ενίσχυση της ανθεκτικότητας.

nansy - mallerou - photo
© Ανδριάνα Κανδυλιώτη

Έχετε την πατρότητα του όρου «εσωκεντρισμός». Τι ακριβώς σημαίνει και πως μπορεί να μας αλλάξει τη ζωή;
Το Coaching έχει παίξει σημαντικό ρόλο, την τελευταία εικοσαετία, στην απενοχοποίηση και στην ανάδειξη της αγάπης του εαυτού μας, σε κάτι αναγκαίο για τον κάθε άνθρωπο, σε ένα βασικό συστατικό της αυτό-εκτίμησης και θεμέλια λίθο της αυτοπεποίθησης. Κι όμως, δεν υπήρχε μια λέξη για να εκφράσει κάτι τόσο σημαντικό !Έτσι βάλθηκα να τη δημιουργήσω: Η λέξη αυτή ήταν ο «Εσωκεντρισμός©».

Μια λέξη που εκφράζει τον τρόπο να ανακαλύψουμε τον αυθεντικό, μοναδικό εαυτό μας, να τον σεβαστούμε, να του καλύψουμε τις ανάγκες του σε όλα τα επίπεδα, να του αλλάξουμε τις πεποιθήσεις που τον περιορίζουν και να βάλουμε όρια σε ό,τι τον βλάπτει ή δεν τον εξελίσσει. Να του δώσουμε τα ηνία της ζωής μας και να τον μετατρέψουμε σε ηγέτη. Ακριβώς εκεί είναι που η έννοια του εσωκεντρισμού συναντιέται με αυτή της αυτό-ηγεσίας.

Ο εσωκεντρισμός είναι η πράξη της «εστίασης μέσα μας», της ανεύρεσης του κέντρου μας, του πυρήνα μας: αυτού του εσωτερικού μας σημείου όπου όλα δίνουν την αίσθηση του σωστού και του αβίαστου, όπου οι σκέψεις ευθυγραμμίζονται με τις πραγματικές αξίες, ο νους είναι ήρεμος και η ψυχή γαλήνια.

Έχω αφιερώσει χρόνια στην έρευνα της ανθρώπινης φύσης και έχω καταλήξει με βεβαιότητα σε ένα συμπέρασμα: όλοι γεννιόμαστε καλοί και ικανοί. Και όλοι γεννιόμαστε με μια υπερδύναμη. Κάπου μέσα μας βρίσκεται μια πηγή ενέργειας που μας επιτρέπει να είμαστε αυτοί που είμαστε, να κάνουμε όλα αυτά που κάνουμε, να ξεπερνάμε όλα όσα έχει ξεπεράσει ο καθένας. Κι αυτή είναι η υπερδύναμή σας. Έτσι αλλάζουμε τη ζωή μας!

Στο βιβλίο μου «Εσωκεντρισμός» που θα κυκλοφορεί στο τέλος Φεβρουαρίου από τις εκδόσεις Πεδίο, αναλύω εξονυχιστικά την έννοια του εσωκεντρισμού.

dr mallerou - photo
© Ανδριάνα Κανδυλιώτη

Τι είναι η θετική σωματοποίηση και τι μπορεί να μας προσφέρει;
Ο οργανισμός μας σωματοποιεί το άγχος. Αυτό είναι γνωστό. Εξίσου όμως μπορεί να σωματοποιήσει και θετικότερες καταστάσεις ή συναισθήματα, όπως η χαρά, η ευγνωμοσύνη, ελπίδα, ηρεμία κλπ. Αυτή είναι η θετική σωματοποίηση. Η εξοικείωση με τα θετικά συναισθήματα και η συνειδητή προσπάθεια να τα επαναφέρουμε στη ζωή μας κατ’ επιλογή και κατά παραγγελία. Για να αντιμετωπίσουμε την σωματοποίηση του στρες χρειάζεται να μάθουμε να ακούμε το σώμα σας και να αντιλαμβανόμαστε πότε έχουμε  κουράσει ή επιβαρύνει τον οργανισμό μας ή την ψυχολογία μας. Αντίστοιχα, η θετική σωματοποίηση έχει να κάνει με το να απολαμβάνουμε όλα τα θετικά συναισθήματά μας πιο συνειδητά, εστιάζοντας την προσοχή μας στο σώμα μας και βρίσκοντας την απάντηση στα εξής απλά ερωτήματα: Που νιώθω το κάθε θετικό συναίσθημα; Πώς είναι το σώμα μου, η αναπνοή μου, το δέρμα μου, το πρόσωπό μου, ο τρόπος που στέκομαι, η φωνή μου;

Στη συνέχεια καλούμαστε να εξασκηθούμε στο να τα ξαναβιώσουμε ακόμα κι όταν απουσία του αντίστοιχου ερεθίσματος.

Έχουμε συνειδητοποιήσει την αξία του well being στη ζωή μας;
Σίγουρα ναι αλλά ίσως όχι σε όλο του το εύρος. Wellbeingσημαίνει ευεξία και μπορεί να αναζητηθεί και να χτιστεί σε 5 τομείς: Σχέσεις με τον εαυτό μου, σχέσεις με τους άλλους, εργασία & οικονομικά, σωματική και πνευματική υγεία. Η αυτοφροντίδα, μια έννοια που ήταν ενοχοποιημένη μέχρι πρόσφατα, δείχνει ότι -επιτέλους- παίρνει την προσοχή που της αξίζει. Όλο και περισσότερο άνθρωποι και οργανισμοί καταλαβαίνουν ότι είναι δικαίωμα, υποχρέωση και βασική προτεραιότητα. Στο NamaTribeκαλύπτουμε με εβδομαδιαίο ζωντανή coachingτους 5 αυτούς τομείς του wellbeingκαι έχουμε ήδη δει τα εξαιρετικά αποτελέσματα που μπορεί να φέρει ο συνδυασμός γνώσης, συνέπειας και υποστήριξης στη ζωή των ανθρώπων και στην κουλτούρα των εταιρειών.

mallerou - leading - minds
© Ανδριάνα Κανδυλιώτη

Στην ομιλία σας στο Leading Minds Festival θα αναφερθείτε στον «εσωκεντρισμό ως μία νέα ματιά στην αυτό ηγεσία». Αν σας ζητούσαμε τα 3 κυριότερα χαρακτηριστικά ενός σύγχρονου ηγέτη, τι θα μας απαντούσατε;
Το πρώτο είναι σίγουρα ο εσωκεντρισμός: η βαθιά επίγνωση του εαυτού που οδηγεί σε μεγαλύτερη αυτοπαρακίνηση, καλύτερη διαχείριση των συναισθημάτων, ξεκάθαρου οράματος και στη δημιουργία ενός ηγέτη – προτύπου που αξιολογεί την εγγενή προσπάθεια αυτο-βελτίωσης στο κάθε μέλος της ομάδας.

Το δεύτερο χαρακτηριστικό είναι η δυνατότητα να προσαρμόζεται γρηγορότερα από ποτέ, χωρίς όμως να χάνει την κατεύθυνσηκαι την εναρμόνιση με την αποστολή και τις αξίες (προσωπικές και οργανισμού)

Το τρίτο είναι η δυνατότητα να συσπειρώνει τον κόσμο και να τον παρακινεί. Αυτό όμως μπορεί να γίνει μόνο αν έχει υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη, κι ενσυναίσθηση.

Εσωκεντρισμός! Τα εξηγώ όλα στο καινούργιο μου βιβλίο που θα βγει στις αρχές του 22!

Η τέχνη και η αρετή του να φροντίζεις τον εαυτό σου πνευματικά, σωματικά, ψυχικά, συναισθηματικά. Ένας τρόπος να ζει σύμφωνα με τις αξίες σου αναπολογητικά, χωρίς δηλαδή να χρειάζεται να απολογείσαι γι’ αυτό που είσαι.

Ο «εσωκεντρισμός» για μένα είναι κάτι εξαιρετικά σημαντικό το οποίο έχει πάρα πολλά παρακλάδια σε πολλά θέματα που αφορούν τον εαυτό μας. Η καλύτερη ίσως ερμηνεία του θα έλεγα ότι είναι ο τρόπος να φροντίζουμε τον εαυτό μας έτσι ώστε να είναι αυτό καλό και παραγωγικό και δημιουργικό και όχι ναρκισσιστικό ή εγωκεντρικό ή αφήνοντας τους άλλους απ΄έξω ή πατώντας πάνω στα πόδια των άλλων και επί πτωμάτων και όλα αυτά που ακούω. Υπάρχει τρόπος να φροντίσουμε τον εαυτό μας και αυτό να είναι κάτι καλό και για μας και για τους γύρω μας και για τους ανθρώπους που αγαπάμε και για την κοινωνία γενικότερα.

Αν σκεφτείτε από τι είμαστε φτιαγμένοι θα καταλάβετε πολύ εύκολα τι έχουμε να φροντίσουμε για να είμαστε εμείς καλά και προφανώς, υπάρχει το σώμα· προφανώς, υπάρχει το πνεύμα· προφανώς, υπάρχουν τα συναισθήματα. Είμαστε μια συνολική ενέργεια και αυτό έχουμε να φροντίσουμε και αυτό είναι ο εσωκεντρισμός.

Ο «εσωκεντρισμός» για μένα είναι κάτι εξαιρετικά σημαντικό το οποίο έχει πάρα πολλά παρακλάδια σε πολλά θέματα που αφορούν τον εαυτό μας. Η καλύτερη ίσως ερμηνεία του θα έλεγα ότι είναι ο τρόπος να φροντίζουμε τον εαυτό μας έτσι ώστε να είναι αυτό καλό και παραγωγικό και δημιουργικό και όχι ναρκισσιστικό ή εγωκεντρικό ή αφήνοντας τους άλλους απ΄έξω ή πατώντας πάνω στα πόδια των άλλων και επί πτωμάτων και όλα αυτά που ακούω. Υπάρχει τρόπος να φροντίσουμε τον εαυτό μας και αυτό να είναι κάτι καλό και για μας και για τους γύρω μας και για τους ανθρώπους που αγαπάμε και για την κοινωνία γενικότερα.

Αν σκεφτείτε από τι είμαστε φτιαγμένοι θα καταλάβετε πολύ εύκολα τι έχουμε να φροντίσουμε για να είμαστε εμείς καλά και προφανώς, υπάρχει το σώμα· προφανώς, υπάρχει το πνεύμα· προφανώς, υπάρχουν τα συναισθήματα. Είμαστε μια συνολική ενέργεια και αυτό έχουμε να φροντίσουμε και αυτό είναι ο εσωκεντρισμός.

«Την καινούργια χρονιά κυκλοφορεί το νέο βιβλίο μου με τίτλο “Εσωκεντρισμός: Η τέχνη του να ζεις αναπολογητικά” από τις εκδόσεις Πεδίο. Με ρωτάνε συχνά: “Αν αποφασίσω να ασχοληθώ με τον εαυτό μου πάει να πει ότι είμαι εγωιστής, εγωκεντρικός, παρτάκιας, τύραννος, νάρκισσος;”. Έψαξα και βρήκα δεκάδες συνώνυμα της λέξης εγωισμός. Θετικό δεν υπάρχει κανένα. Μόνο ο αλτρουισμός. Αυτό σημαίνει ότι ή είσαι εγωκεντρικό γουρούνι ή πρέπει να τα κάνεις όλα για τους άλλους. Δεν υπάρχει μεσαία γραμμή. Ο εσωκεντρισμός -κι αυτή είναι μια λέξη που επινόησα- είναι η επένδυση στον εαυτό σου, το να είσαι καλά γιατί από εσένα εξαρτάται η οικογένεια, οι συνεργάτες, το παιδί σου, το σκυλί σου, η δουλειά σου, η κοινωνία τελικά. Αν θες να αφήσεις ένα καλύτερο αποτύπωμα στον κόσμο ξεκίνα από το να είσαι ο ίδιος συναισθηματικά και ψυχικά υγιής. Το να φροντίζεις τον εαυτό σου είναι ωραίο. Το να είσαι αλαζόνας ή νάρκισσος είναι κάτι διαφορετικό».

leading - minds - festival

Για να παρακολουθήσετε δωρεάν την ομιλία της Νάνσυ Μαλέρου με τίτλο «Εσωκεντρισμός: μια νέα ματιά στην αυτό-ηγεσία​» εγγραφείτε στο φεστιβάλ Leading Minds και συντονιστείτε την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2022 στις 21:00.

Ακόμα μπορείτε να ακολουθήσετε το Leading Minds στο Facebook και στο Instagram.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ