Advertorial

Αφιέρωμα Εκπαίδευση: Προτάσεις σπουδών σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα

Στις ξένες γλώσσες, στις τέχνες και το design

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 671
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
caleb-woods-275754-unsplash.jpg
© Caleb Woods on Unsplash

Deree - The American College of Greece
www.acg.edu, 2106009800 (σύμβουλοι εγγραφών)

deree.jpg

Τους τομείς της Ψυχολογίας, της Επικοινωνίας, της Εκπαίδευσης (TESOL) και της Επιστήμης Δεδομένων (Big Data) καλύπτουν τα προγράμματα της μεταπτυχιακής σχολής του Deree – The American College of Greece, με το νέο ακαδημαϊκό έτος να αρχίζει στις 24 Σεπτεμβρίου. Κοινό χαρακτηριστικό όλων των προγραμμάτων είναι το υψηλό ακαδημαϊκό επίπεδο, η εφαρμογή της γνώσης στο σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον και το ευέλικτο πρόγραμμα σπουδών. Τα προγράμματα ενδείκνυνται εξίσου για σπουδαστές που επιθυμούν να αποκτήσουν υπεύθυνη εξειδίκευση στον τομέα τους, όσο και για εργαζόμενους να επιθυμούν κάνουν στροφή στη μέχρι τώρα σταδιοδρομία τους.


E-Learning προγράμματα στο ΕΚΠΑ

E-Learning προγράμματα στο ΕΚΠΑ

Περισσότερα 250 προγράμματα επιμόρφωσης στην ελληνική γλώσσα και πάνω από 35 στην αγγλική προσφέρει το E-Learning του Ε.Κ.Π.Α., με περισσότερους από 100 καθηγητές του ιδρύματος να συμμετέχουν στην ανάπτυξη και την υλοποίησή τους. Τα προγράμματα καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα 40 εκπαιδευτικών κατευθύνσεων και επαγγελματικών τομέων αιχμής, όπως Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων, Ναυτιλιακά, Χρηματοοικονομικά, Επιχειρηματικότητα, Marketing, Λογιστική, Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, Πληροφορική, Τουριστικά, Περιβάλλον, Παιδαγωγικά, Ειδική Αγωγή, Κοινωνιολογία, Υγεία, Διατροφή, Πολιτισμός, Δημιουργική Γραφή κ.ά. Η παρακολούθηση των προγραμμάτων πραγματοποιείται  εξ αποστάσεως μέσω Διαδικτύου (εκπαιδευτικής πλατφόρμας), ενώ η επιτυχής ολοκλήρωσή τους οδηγεί στη χορήγηση Πιστοποιητικού Επιμόρφωσης ή Εξειδικευμένης Επιμόρφωσης. Αίτηση συμμετοχής μπορούν να υποβάλουν απόφοιτοι ΑΕΙ/ΤΕΙ και απόφοιτοι Λυκείου με σχετική εργασιακή εμπειρία ή μη. Περισσότερες πληροφορίες: elearn.elke.uoa.gr (προγράμματα στα ελληνικά) και www.elearninguoa.org (προγράμματα στα αγγλικά).


ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ
Ιπποκράτους 22, Αθήνα / Λ. Θηβών 197, Περιστέρι, 210 8225983, www.iekdelta.gr

ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ πρωτοπορεί στον χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, διαθέτοντας υπερσύγχρονο εξοπλισμό, λειτουργική σχεδίαση και θεματικές αίθουσες διδασκαλίας, αλλά και μια τεράστια εμπειρία σχεδόν 50 χρόνων. Εδώ μπορείτε να σπουδάσετε Ξενοδοχειακά, Μαγειρική & Ζαχαροπλαστική, Τεχνικά Επαγγέλματα, Επαγγέλματα Υγείας, Μόδα & Ομορφιά, Διοίκηση & Οικονομία, Πληροφορική, Κοινωνικές Υπηρεσίες, Μουσική & Ήχο, ΜΜΕ & Επικοινωνία, Performing Arts, καθώς και Εφαρμοσμένες Τέχνες. Επίσης, η λειτουργία αυτόνομου Γραφείου Σταδιοδρομίας / Career Office εξασφαλίζει την άμεση διασύνδεση όλων των σπουδαστών με το δίκτυο συνεργαζόμενων εταιρειών και επιχειρήσεων. Παράλληλα με τις σπουδές στην ειδικότητα της επιλογής του, κάθε σπουδαστής του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ μπορεί να παρακολουθεί τα σεμινάρια εξειδίκευσης του ΚΔΒΜ2 ώστε να ενισχύει τις γνώσεις του, να εμπλουτίζει το βιογραφικό του και να διεκδικεί με μεγάλες αξιώσεις μια θέση στην αγορά εργασίας.


Πανεπιστήμιο του Sunderland
Ευρωπαϊκό Γραφείο Διασύνδεσης: Λ. Δεκελείας 11Γ, Ν. Χαλκηδόνα, 2109212885, www.sunderland.gr, www.sunderland.ac.uk

Πανεπιστήμιο του Sunderland

Βρετανικό Κρατικό Πανεπιστήμιο με παγκόσμια επιρροή, που κατέχει ηγετική θέση σε 10 τομείς έρευνας. Το University of Sunderland προσφέρει σπουδές σε πάνω 25 ειδικότητες, όπως νομική, φαρμακευτική, διοίκηση επιχειρήσεων, δημοσιογραφία, μέχρι χορό, φωτογραφία και θέατρο, ενώ διαθέτει 87 προπτυχιακά προγράμματα και 63 μεταπτυχιακά. Με συνεργασίες με ηγετικές επιχειρήσεις όπως οι Microsoft, British Airways, Sage, Nissan UK, British Telecom, GlaxoSmithKline, AstraZeneca και Sanofi-Aventis, προσπαθεί καθημερινά να εξασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία για τους φοιτητές. Παρέχει υποστήριξη σε κάθε τομέα της φοιτητικής ζωής (από την εστία, τη βοήθεια με τα μαθήματα μέχρι και ψυχολογική υποστήριξη) και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια των φοιτητών. Στο πανεπιστήμιο φοιτούν περίπου 20.000 φοιτητές από 90 χώρες, ενώ τα 3 campuses (δύο στην πόλη του Sunderland και ένα στο επιχειρηματικό κέντρο του Λονδίνου) διαθέτουν υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις. Το πανεπιστήμιο βρίσκεται στη Βορειοανατολική Αγγλία, κοντά στο Νιούκαστλ, με το Σάντερλαντ να είναι μια παραθαλάσσια πόλη, από τις πιο οικονομικές της Αγγλίας, με πολλά αξιοθέατα και έντονη νυχτερινή ζωή.


Easy Education
www.easy-education.gr. Εληάς 1, Βέροια / Υποκατάστημα Βέροιας: Καπετάν Άγρα 6, 23111 10186, 23111 12908, info@easy-education.gr

Easy Education

Τα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης Easy Education παρέχουν ολοκληρωμένες και συνολικές λύσεις εκπαίδευσης, με περισσότερα από 50 προγράμματα σπουδών, ενώ στηρίζουν ενεργά και έμπρακτα τον εκπαιδευόμενο τόσο στην ανεύρεση εργασίας όσο και στη συντήρηση μιας υπάρχουσας θέσης. Τα Easy Education υλοποιούν προγράμματα κατάρτισης για απόκτηση βασικών δεξιοτήτων (Πληροφορική, Ξένες Γλώσσες, Γραφιστική, Λογιστική, Autocad και GIS) και προσφέρουν εξειδικευμένες λύσεις (σεμινάρια και επιμορφώσεις προς μοριοδότηση σε όλες τις δομές εκπαίδευσης, μοριοδότηση σε δομές εκπαίδευσης ενηλίκων και συνυλοποίηση έργου με ανώτατο τριτοβάθμιο ίδρυμα για απόδοση μοριοδότησης σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης). Ειδικότερα, η Easy Education έχει αναλάβει αποκλειστικά τη διαχείριση και την υποστήριξη των εκπαιδευόμενων του ΚΕΔΙΒΙΜ του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Στερεάς Ελλάδας, υλοποιώντας σε κύκλους το σεμινάριο Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων και τρία ετήσια επιμορφωτικά προγράμματα (Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, Διαπολιτισμική Εκπαίδευση, Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων) που μοριοδοτούν τους εκπαιδευτικούς σε όλες τις δομές εκπαίδευσης.


ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ

Σχόλη στις Εκδόσεις Πατάκη

Σχόλη στις Εκδόσεις Πατάκη

Στις 6/10 θα πραγματοποιηθεί η Open Day της Σχόλης των Εκδ. Πατάκη, η ημέρα ενημέρωσης για τον 15ο Κύκλο των εργαστηρίων Δημιουργικής Γραφής, Διόρθωσης-Επιμέλειας Κειμένων & Δημόσιας Ομιλίας και Ρητορικής, των σεμιναρίων για εκπαιδευτικούς και των προγραμμάτων για εφήβους και τάξεις σχολείων. Τα προγράμματα θα πραγματοποιηθούν διά ζώσης και εξ αποστάσεως, με τους Μισέλ Φάις και Βαγγέλη Χατζηβασιλείου να βρίσκονται στη διεύθυνση Σπουδών και να διδάσκουν πολλοί καταξιωμένοι συγγραφείς. Η Open Day θα πραγματοποιηθεί στο Βιβλιοπωλείο Πατάκη, Ακαδημίας 65, στις 12 το μεσημέρι και μέχρι τότε οι εγγραφές θα έχουν μειωμένη τιμή. Πληροφορίες και εγγραφές στο www.patakis.gr  και στη Γραμματεία της Σχόλης, 2103650031, e-mail: sxoli@patakis.gr


ΨΗΦΙΔΑ
Πλατεία Ελευθερίας 25, www.psifida.com.gr, Facebook: Ψηφίδα - Πολιτιστικός Σύλλογος

ΨΗΦΙΔΑ

Χώρος τέχνης που έρχεται να βάλει το δικό του στίγμα στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, με στόχο τη διάδοση των τεχνών και του πολιτισμού στο ευρύ κοινό, μέσα από σεμινάρια, διαλέξεις, εκθέσεις και εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες. Έτσι, τα εργαστήρια του Ψηφιδωτού, της Αγιογραφίας, του Ελεύθερου Σχεδίου, της Καλλιτεχνικής Βιβλιοδεσίας, της Γλυπτικής για παιδιά και πολλών άλλων, έρχονται να δέσουν αρμονικά και να αλληλοσυμπληρωθούν με τα θεωρητικά σεμινάρια της Ιστορίας της Τέχνης, του Οπτικού Γραμματισμού, αλλά και της Παιδικής Yoga και της Τέχνης του Προφορικού Λόγου. Η ΨΗΦΙΔΑ οργανώνει και δωρεάν σεμινάρια και εργαστήρια για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, ενώ ο χώρος της διατίθεται σε καλλιτέχνες για τις ατομικές η τις ομαδικές τους εκθέσεις με μια μικρή συμμετοχή στα έξοδα.


Vellios School of ART
Γ’ Σεπτεμβρίου 24, 2105201730, www.velliosschoolofart.gr

Vellios School of ART

Σύγχρονο εκπαιδευτικό ίδρυμα με στόχο την παράδοση εξειδικευμένης εκπαίδευσης στις τέχνες και το design, με το VSA να επικεντρώνεται, μεταξύ άλλων, στην ανάπτυξη γνώσεων και δεξιοτήτων που ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες της αγοράς εργασίας. Έτσι, τα προγράμματα του VSA (Mixed Media Fine Arts, Graphic Design, Comics Cartoon, 3D Animation, Interior Design, Visual Merchandising, Fashion Design) μελετώνται και αναβαθμίζονται κάθε χρόνο, προκειμένου να είναι σε θέση να παρακολουθούν τις εξελίξεις και να είναι πάντα συμβατά με τις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς εργασίας. Μπορείτε να επιλέξετε την καθημερινή φοίτηση, το open learning (δύο συναντήσεις την εβδομάδα) ή το distance learning (δύο συναντήσεις το μήνα).


Ινστιτούτο Θερβάντες
Σκουφά 31, 2103319799, www.atenas.cervantes.es

Ινστιτούτο Θερβάντες

Ο επίσημος μορφωτικός φορέας του ισπανικού κράτους για την εκμάθηση και την πιστοποίηση της ισπανικής γλώσσας, διοργανώνει ημέρα γνωριμίας, το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών. Στην ημέρα γνωριμίας θα παρουσιαστούν τα τμήματα, γενικές πληροφορίες σχετικά με το κέντρο, οι διάφορες υπηρεσίες προς τους μαθητές, προσωπική συμβουλευτική, ελεύθερη επίσκεψη στις εγκαταστάσεις, μάθημα γνωριμίας, αλλά και δωρεάν κατατακτήριο τεστ. Το ινστιτούτο θα είναι ανοιχτό από τις 9 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι, ενώ έχουν προγραμματιστεί δυο ενημερωτικές συναντήσεις, στις 11 και στη μία. Τα δωρεάν κατατακτήρια τεστ θα γίνουν στις 11, στις 12 και στις 2. Αν θέλετε να παρακολουθήσετε το μάθημα γνωριμίας ή να συμμετάσχετε στο κατατακτήριο τεστ, πρέπει να κρατήσετε θέση στέλνοντας e-mail με τα στοιχεία σας στα acate1@cervantes.es, acate2@cervantes.es και acate3@cervantes.es 


Μη χάσεις!

Το τρίτο μέρος της δουλειάς «Βαλκάνια: Κοινές Διαδρομές», παρουσιάζει η ομάδα Common Routes, μέρος της φωτογραφικής ομάδας «Διαδρομές», με αφορμή το φωτογραφικό της οδοιπορικό στη Ρουμανία. Πρόκειται για ένα φωτογραφικό οδοιπορικό που έχει στόχο να αναδείξει κοινούς προβληματισμούς, συναισθήματα και ιδανικά που έχουν ως αφετηρία τον ίδιο τον άνθρωπο, ανεξάρτητα από τον τόπο όπου κατοικεί. Η φωτογραφική ομάδα Common Routes αποτελείται από τους φωτογράφους Ασημακόπουλο Γιώργο, Γεωργιάδη Ελένη, Κουτσιαύτη Τάσο, Μαραγκό Δημοσθένη, Πέππα Χρήστο, Τσακανίκα Γιώργο και Χατζηγνατίου Τόλη. Η έκθεση θα γίνει στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, 28/9 έως 10/10, με ελεύθερη είσοδο. Δείτε και στο www.diadromeseminars.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ