Advertorial

10 προτάσεις για σπουδές

H A.V συγκέντρωσε τις ειδικότητες με τη μεγαλύτερη ανταπόκριση στην αγορά εργασίας

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 670
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
spoydes-anoigma.jpg

Ναυτιλιακά ή Διοίκηση Επιχειρήσεων; Ή μήπως κάποιο αντικείμενο που έχει να κάνει με τον τουρισμό; Αν δυσκολεύεσαι στις αποφάσεις σου, η ATHENS VOICE συγκέντρωσε τις ειδικότητες με τη μεγαλύτερηωανταπόκριση στην αγορά εργασίας, αλλά και κάποια άλλα ενδιαφέροντα νέα, και σου τα παρουσιάζει.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ, ΚΟΛΕΓΙΑ, ΙΕΚ

Πανεπιστήμιο Λευκωσίας 
Γραφείο Αθήνας: Μεσογείων 265, Ν. Ψυχικό, 2106748293 / www.unic.ac.cy 

Με έδρα τη Λευκωσία και παρουσία σε άλλες 18 πόλεις σε όλο τον κόσμο, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας επιδιώκει την αριστεία στη διδασκαλία και τη μάθηση, την καινοτομία, την έρευνα, την τεχνολογία, και ένα συνεχώς εξελισσόμενο ακαδημαϊκό περιβάλλον. Μάλιστα, πολλά προγράμματα, όπως αυτά της Ιατρικής, των Διεθνών Σχέσεων, της Λογιστικής, της Νομικής και της Αρχιτεκτονικής, έχουν εξελιχθεί στα πλέον αναγνωρισμένα και αξιόπιστα στην Κύπρο και την ευρύτερη περιοχή. Σήμερα, τα νέα προγράμματα του UNIC επικεντρώνονται στην έρευνα αιχμής, καθιστώντας το πανεπιστήμιο ηγέτη σε συγκεκριμένους τομείς, όπως στην περίπτωση του άκρως επιτυχημένου πρωτοποριακού προγράμματος στα Ψηφιακά Νομίσματα/Τεχνολογία Blockchain. Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στην Ελλάδα προσφέρει πολλά κοινά μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, τα οποία είναι εξαιρετικά δημοφιλή, σε συνεργασία με κορυφαία ελληνικά πανεπιστήμια, όπως το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Με περισσότερους από 11.500 φοιτητές από 70 και πλέον χώρες του κόσμου, αποτελεί τον ιδανικό χώρο για να χτίσετε το μέλλον σας.

E-Learning προγράμματα στο ΕΚΠΑ 

Περισσότερα από 250 προγράμματα επιμόρφωσης στην ελληνική γλώσσα και πάνω από 35 στην αγγλική προσφέρει το E-Learning του Ε.Κ.Π.Α., με περισσότερους από 100 καθηγητές του ιδρύματος να συμμετέχουν στην ανάπτυξη και την υλοποίησή τους. Τα προγράμματα καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα 40 εκπαιδευτικών κατευθύνσεων και επαγγελματικών τομέων αιχμής, όπως Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων, Ναυτιλιακά, Χρηματοοικονομικά, Επιχειρηματικότητα, Marketing, Λογιστική, Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, Πληροφορική, Τουριστικά, Περιβάλλον, Παιδαγωγικά, Ειδική Αγωγή, Κοινωνιολογία, Υγεία, Διατροφή, Πολιτισμός, Δημιουργική Γραφή κ.ά. Η παρακολούθηση των προγραμμάτων πραγματοποιείται  εξ αποστάσεως μέσω Διαδικτύου (εκπαιδευτικής πλατφόρμας), ενώ η επιτυχής ολοκλήρωσή τους οδηγεί στη χορήγηση Πιστοποιητικού Επιμόρφωσης ή Εξειδικευμένης Επιμόρφωσης. Αίτηση συμμετοχής μπορούν να υποβάλουν απόφοιτοι ΑΕΙ/ΤΕΙ και απόφοιτοι Λυκείου με σχετική εργασιακή εμπειρία ή μη. Περισσότερες πληροφορίες: elearn.elke.uoa.gr (προγράμματα στα ελληνικά) και www.elearninguoa.org (προγράμματα στα αγγλικά). 

Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο 
www.eap.gr, Παράρτημα Αθήνας: Τζωρτζ 4, πλ. Κάνιγγος

Το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο προσφέρει σπουδές στους τομείς των Ανθρωπιστικών Επιστημών, των Εφαρμοσμένων Τεχνών, των Θετικών Επιστημών & Τεχνολογιών, καθώς και των Κοινωνικών Επιστημών. Η υποβολή αιτήσεων για τους υποψήφιους φοιτητές γίνεται αποκλειστικά διαδικτυακά και φέτος θα πραγματοποιηθούν 7 προπτυχιακά προγράμματα και 29 μεταπτυχιακά. 

Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος είναι ένας εκπαιδευτικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός, κάτω από τον οποίο λειτουργούν 3 μονάδες διαφορετικής εκπαιδευτικής βαθμίδας. Το Γυμνάσιο και Λύκειο-ΙΒ Pierce, το Deree, που προσφέρει προπτυχιακές σπουδές και μεταπτυχιακά προγράμματα Ψυχολογίας, Επικοινωνίας, Data Science και TESOL, και το Alba Graduate Business School, που προσφέρει μεταπτυχιακά προγράμματα Διοίκησης Επιχειρήσεων. Τα πτυχία που απονέμει είναι διπλά αναγνωρισμένα από τον αμερικανικό οργανισμό NEASC, που πιστοποιεί πανεπιστήμια όπως το Harvard, το ΜΙΤ, το Tufts, και το Open University της Αγγλίας. Οι σπουδαστές του Deree έχουν την ευκαιρία να κάνουν πρακτική άσκηση σε κορυφαίες εταιρείες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Όμιλος Libra, Diageo, Coca-Cola, κ.λπ.), ενώ το πρόγραμμα Study Abroad προσφέρει τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μαθήματα σε κορυφαία συνεργαζόμενα πανεπιστήμια σε όλον τον κόσμο, όπως το Stanford, το Cornell, το Emory κ.ά. Επίσης, το Κολλέγιο προσφέρει ένα ευρύ πρόγραμμα υποτροφιών και οικονομικής βοήθειας στους φοιτητές του, το οποίο για φέτος ανέρχεται σε 4,3 εκατ. ευρώ. Περισσότερες πληροφορίες: www.acg.edu  

IST College 
Πειραιώς 72, Μοσχάτο, 2104822222, ist.edu.gr 

Το IST συμπληρώνει φέτος 30 χρόνια παρουσίας στον χώρο της εκπαίδευσης και από την πρώτη μέρα λειτουργίας του φροντίζει να προσφέρει στους φοιτητές πρωτοπόρα, στοχευμένα και πλήρως επικαιροποιημένα προγράμματα με υψηλό αντίκρισμα και ζήτηση στην αγορά εργασίας. Παράλληλα, μέσω της ευελιξίας στη φοίτηση και παρακολούθηση των μαθημάτων (φυσική είτε εξ αποστάσεως παρακολούθηση) που προσαρμόζονται στον χρόνο του σπουδαστή, βάζει τα θεμέλια για μια μορφή «εκπαίδευσης προσβάσιμης σε όλους» ειδικά γι’ αυτούς που εργάζονται ή ζουν στην περιφέρεια. Παράλληλα, πέραν της διεθνούς αναγνώρισης και εξειδίκευσης που προσφέρουν τόσο η τεχνογνωσία του IST σε σπουδές επιχειρηματικότητας και τεχνολογίας, όσο και τα συνεργαζόμενα πανεπιστήμια των οποίων το πτυχίο αποδίδεται στον φοιτητή μετά το πέρας των σπουδών, υπάρχουν μια σειρά από δράσεις που τον βοηθούν να σκέφτεται και να δρα επιχειρηματικά από όποιον τομέα και αν προέρχεται. 

ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ
Ιπποκράτους 22, Αθήνα / Λ. Θηβών 197, Περιστέρι, 210 8225983, www.iekdelta.gr

Με εμπειρία σχεδόν 50 χρόνων πρωτοπορεί στον χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, διαθέτοντας υπερσύγχρονο εξοπλισμό, λειτουργική σχεδίαση και θεματικές αίθουσες διδασκαλίας. Στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ μπορείτε να σπουδάσετε Ξενοδοχειακά, Μαγειρική & Ζαχαροπλαστική, Τεχνικά Επαγγέλματα, Επαγγέλματα Υγείας, Μόδα & Ομορφιά, Διοίκηση & Οικονομία, Πληροφορική, Κοινωνικές Υπηρεσίες, Μουσική & Ήχο, ΜΜΕ & Επικοινωνία, Performing Arts, καθώς και Εφαρμοσμένες Τέχνες. Στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ λένε ότι έτοιμος επαγγελματίας είναι ο απόφοιτος που εκτός από την ολοκληρωμένη κατάρτισή του έχει να επιδείξει και αποδεδειγμένη επαγγελματική εμπειρία στην ειδικότητα που επέλεξε να σπουδάσει. Έτσι, η λειτουργία αυτόνομου Γραφείου Σταδιοδρομίας / Career Office εξασφαλίζει την άμεση διασύνδεση όλων των σπουδαστών με το δίκτυο συνεργαζόμενων εταιρειών και επιχειρήσεων. Παράλληλα με τις σπουδές στην ειδικότητα της επιλογής του, κάθε σπουδαστής του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ μπορεί να παρακολουθεί τα σεμινάρια εξειδίκευσης του ΚΔΒΜ2 ώστε να ενισχύει τις γνώσεις του, να εμπλουτίζει το βιογραφικό του και να διεκδικεί με μεγάλες αξιώσεις μια θέση στην αγορά εργασίας.

LE MONDE 
Θεσσαλονίκης 45, Μοσχάτο, 2104830500, www.lemonde.edu.gr  

Απόλυτα εξειδικευμένος στις ξενοδοχειακές, τουριστικές και γαστρονομικές σπουδές, ο Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE αποτελεί πιστοποιημένο μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού και προσφέρει στους σπουδαστές του εκπαιδευτικά προγράμματα υψηλού επιπέδου. Τα προγράμματα που παρέχονται σε επίπεδο ΙΕΚ είναι τα εξής: Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας - Hotel Management, Στέλεχος Διοίκησης & Οικονομίας στον Τομέα του Τουρισμού - Tourism Management, Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης-Αρχιμάγειρας - Chef και Τεχνικός Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής - Pastry Chef. Tα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ομίλου LE MONDE συνδέονται με προγράμματα άλλων ξενοδοχειακών & τουριστικών σχολών στη Γαλλία, την Ελβετία και το Ηνωμένο Βασίλειο, δίνοντας έτσι στους σπουδαστές του τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο εξωτερικό. 


ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ

Ημέρα γνωριμίας με το Ινστιτούτο Θερβάντες
Σκουφά 31, 2103319799, www.atenas.cervantes.es 

Το Ινστιτούτο Θερβάντες, ο επίσημος μορφωτικός φορέας του ισπανικού κράτους για την εκμάθηση και την πιστοποίηση της ισπανικής γλώσσας, διοργανώνει ημέρα γνωριμίας για όλους, το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών. Η ημέρα γνωριμίας περιλαμβάνει παρουσίαση των τμημάτων, γενικές πληροφορίες σχετικά με το κέντρο, παρουσίαση των διαφόρων υπηρεσιών στους μαθητές, προσωπική συμβουλευτική: από καθηγητές και ακαδημαϊκός συντονισμός, ελεύθερη επίσκεψη στις εγκαταστάσεις, μάθημα γνωριμίας, αλλά και δωρεάν κατατακτήριο τεστ. Το ινστιτούτο θα είναι ανοιχτό από τις 9 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι, ενώ έχουν προγραμματιστεί δύο ενημερωτικές συναντήσεις, στις 11 και στη μία. Τα δωρεάν κατατακτήρια τεστ θα γίνουν στις 11, στις 12 και στις 2. Αν θέλετε να παρακολουθήσετε το μάθημα γνωριμίας ή να συμμετάσχετε στο κατατακτήριο τεστ, πρέπει να κρατήσετε θέση στέλνοντας e-mail με τα στοιχεία σας στα acate1@cervantes.es, acate2@cervantes.es  και acate3@cervantes.es  

Ινστιτούτο Goethe
Ομήρου 14-16, 2103661043, www.goethe.de/athen 

Ο κατ’ εξοχήν αρμόδιος φορέας για την εκμάθηση γερμανικών σε όλο τον κόσμο, με περισσότερα από 65 χρόνια ιστορίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι κάθε χρόνο πάνω από 200.000 σπουδαστές φοιτούν σε κάποιο τμήμα Γερμανικών σε ένα από τα 150 Goethe-Institut που λειτουργούν σε περισσότερες από 90 χώρες. Το Goethe, ανταποκρινόμενο στις ανάγκες των σπουδαστών του, έχει δημιουργήσει τμήματα κανονικά, εντατικά, θερινά και online, αναλόγως με τον χρόνο που έχεις να διαθέσεις αλλά και τις ανάγκες του κάθε σπουδαστή. Επίσης, με μότο το «Πάμε σωστά απ’ την αρχή!» φροντίζουν ώστε παιδιά και έφηβοι να βάλουν τις σωστές βάσεις εκμάθησης ξένης γλώσσας. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι από τη στιγμή που θα ξεκινήσει το μάθημα, το παιδί ή ο έφηβος έχει ως κύρια γλώσσα διδασκαλίας τα Γερμανικά. Οι μαθητές προετοιμάζονται σωστά και με συνέπεια για τα διεθνώς αναγνωρισμένα πιστοποιητικά του Goethe-Institut, εξασφαλίζοντας επαγγελματική και ακαδημαϊκή πορεία σε παγκόσμια κλίμακα.

British Council 
Πλατεία Κολωνακίου 17, 2103692333, www.britishcouncil.gr

Ο διεθνής οργανισμός της Βρετανίας που προωθεί τις πολιτισμικές σχέσεις και παρέχει εκπαιδευτικές ευκαιρίες σε νέους από όλο τον κόσμο, δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 χώρες στους τομείς των τεχνών και του πολιτισμού, στη διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας, στην εκπαίδευση και την κοινωνία των πολιτών. Το British Council δίνει τη δυνατότητα εκμάθησης Αγγλικών, παρακολουθώντας μαθήματα σε κάποιο από τα διδακτικά του κέντρα, ή στο σπίτι μέσω διαδικτυακών μαθημάτων, ενώ διοργανώνει εξετάσεις σε όλο τον κόσμο και βοηθάει ανθρώπους να ενισχύσουν τις προοπτικές τους για εργασία και σπουδές, δίνοντάς τους πρόσβαση σε αξιόπιστα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας. 


Μη χάσεις! 
Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2018 

Η γλώσσα μπορεί να μας ενώσει, να μας φέρει κοντά. Και η φετινή 6η συνεχόμενη Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών σκοπεύει να ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους, με όχημα τη γλώσσα, από τη μια ευρωπαϊκή χώρα στην άλλη, μέσα από ένα πρόγραμμα για όλη την οικογένεια. 

Η εκδήλωση, μάλιστα, έχει και online διαγωνισμό: Μπείτε στην ιστοσελίδα www.imera-glosson.eu πάρτε μέρος στο διαδικτυακό κυνήγι θησαυρού, ανακαλύψτε την ελληνική φράση που κρύβεται στο «μονοπάτι» και κερδίστε δωρεάν μαθήματα εκμάθησης Αγγλικών, Γαλλικών, Γερμανικών, Ισπανικών, Σουηδικών,  Ρουμανικών και Τσεχικών! Ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 16/9 και οι νικητές θα ανακοινωθούν την ημέρα της εκδήλωσης. Την ίδια ημέρα θα κληρώνονται αναμνηστικά δώρα, δύο tablets από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (IKY), ενώ ο  Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού θα προσφέρει σε έναν τυχερό και τον/τη συνοδό της επιλογής του, δύο αεροπορικά εισιτήρια από Ελλάδα προς Κύπρο, μετ’ επιστροφής και με όλους τους φόρους. 

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τα Μορφωτικά και Πολιτιστικά Ιδρύματα και τις Πρεσβείες από 14 χώρες-μέλη της EUNIC Αθήνας, σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (IKY), την Πρεσβεία της Γεωργίας και το Φινλανδικό Ινστιτούτο Αθηνών. Χορηγός επικοινωνίας η Athens Voice και το Athens Voice Radio. 

Info: Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018, 10.00-15.00, Ωδείον Αθηνών (Ρηγίλλης & Βασιλέως Γεωργίου Β’ 17-19), με ελεύθερη είσοδο. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ