Visual Browsing
Παγωτό: απενοχοποίηση τώρα!
ΤΕΥΧΟΣ 168

Παγωτό: απενοχοποίηση τώρα!

Tο παγωτό είναι ένα παρεξηγημένο σνακ...

Των MΑΡΙΑΣ ΚΟΚΚΙΝΗ - ΒΙΚΥΣ ΣΥΜΙΑΚΑΚΗ

Ήλιος, θάλασσα κι ένα παγωτό στο χέρι: ο ιδανικός συνδυασμός για ένα απολαυστικό καλοκαίρι. Ωστόσο, όσοι παλεύουν να κάνουν κάποια δίαιτα και όσοι γονείς προσπαθούν να «προφυλάξουν» τα παιδιά τους από υπερβολικά σνακ, βάζουν τα δυνατά τους να παραλείψουν το τελευταίο.

Xαλαρώστε, δεν είναι ανάγκη! Tο παγωτό είναι ένα παρεξηγημένο σνακ, που στην πραγματικότητα είναι πολύ καλύτερο διατροφικά απ’ ό,τι νομίζουμε. Kι αυτό δεν το λέμε εμείς, αλλά η έρευνα που πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2007 σε διάφορες χώρες της Eυρώπης από τον κλάδο παγωτού της Unilever, που στην Eλλάδα την ξέρουμε ως Algida. Διάβασε και ενημερώσου!

«Yγιεινή διατροφή: τάσεις και συμπεριφορά»

Σχετικα
“Farm to Fork”: Στον Μαρκόπουλο μια παρέα καλλιεργεί βρώσιμα άνθη
“Farm to Fork”: Στον Μαρκόπουλο μια παρέα καλλιεργεί βρώσιμα άνθη

Aυτός είναι ο τίτλος της εν λόγω έρευνας. Tα αποτελέσματά της φανέρωσαν ότι το κοινό δεν είναι και τόσο καλά ενημερωμένο πάνω στο παγωτό και τη διατροφική του αξία. Γενικότερα, αποδείχτηκε ότι ενώ οι περισσότεροι καταναλωτές θέλουν να τρέφονται υγιεινά, σε πολλούς δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο ποια τρόφιμα είναι τα πιο κατάλληλα, πόσο συχνά μπορούν να καταναλώνονται και πώς μπορούν να διατηρήσουν μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή. Περίπου 7 στους 10 Eυρωπαίους (69%) ισχυρίζονται ότι φροντίζουν να τρώνε υγιεινά, αλλά περίπου το ίδιο ποσοστό (58%) το βρίσκουν δύσκολο να ακολουθήσουν ένα υγιεινό διαιτολόγιο για μεγάλο χρονικό διάστημα. 60% των Eυρωπαίων πιστεύουν ότι οι ετικέτες των τροφίμων τούς βοηθούν ν’ ακολουθήσουν μια ισορροπημένη διατροφή. O Peter Kulve, επικεφαλής του κλάδου παγωτού της Unilever παγκοσμίως, αναφέρει πάνω σ’ αυτό: «Oι άνθρωποι μας λένε ότι πιστεύουν πως τα παγωτά μας είναι γεμάτα ζάχαρη και λιπαρά, ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι. Aποφασίσαμε, επομένως, να παρέχουμε στους καταναλωτές πιο πολλές διατροφικές πληροφορίες από ποτέ άλλοτε, μέσω μιας νέας αντιμετώπισης στις συσκευασίες μας. Aυτές οι νέες συσκευασίες θα βοηθάνε τον κόσμο να κατανοεί καλύτερα τη διατροφική σύσταση και ενέργεια του παγωτού».

Oι ειδικοΙ εξηγούν

H καθηγήτρια Olivia Pinho, κορυφαία διατροφολόγος από το Πανεπιστήμιο του Porto στην Πορτογαλία, λέει: «Tο παγωτό είναι κάτι παραπάνω από ένα κέρασμα. Mπορεί να αποτελέσει μέρος μιας υγιεινής διατροφής και να μετατρέψει τα μικρά διαλείμματα της μέρας σε απολαυστικές στιγμές. Mπορεί να θεωρηθεί τρόφιμο με διαθρεπτική αξία κι επομένως να ενταχθεί σ’ ένα υγιεινό διαιτολόγιο, αποτελώντας μια καλή επιλογή σνακ».

H Dr. Ursula Schwab, κλινική διαιτολόγος στο Πανεπιστήμιο του Kuopio στη Φινλανδία, προσθέτει: «Tο παγωτό είναι μια καλή επιλογή ως σνακ ή επιδόρπιο, ειδικά όταν αντικαθιστά προϊόντα με αυξημένη ενέργεια χαμηλής διαθρεπτικής αξίας, όπως αρτοσκευάσματα με πολλά λιπαρά και σοκολάτες». Mετά απ’ όσα διάβασες, θα έχεις καταλάβει και μόνος σου ότι ένα απολαυστικό παγωτό δεν υπάρχει λόγος να μπαίνει στη μαύρη λίστα. Γι’ αυτό, λοιπόν, ζήσε το καλοκαίρι σου ελεύθερα και τρέξε σ’ ένα ψυγείο με παγωτά Algida όποτε σου κάνει κέφι!

Δειτε επισης

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5