1821 Digital Gallery
Κριός - 2010
ΤΕΥΧΟΣ 285

Κριός - 2010

Δίας (η ΜΙΑ ευκαιρία, 18/1-6/6 + 9/9-23/1/11). Το πέρασμα του Δία στο 12ο οίκο σου σηματοδοτεί μια καλή περίοδο για την επίλυση όλων των αρνητικών καταστάσεων που ενδεχομένως αντιμετωπίζεις.

Δίας (η ΜΙΑ ευκαιρία, 18/1-6/6 + 9/9-23/1/11). Το πέρασμα του Δία στο 12ο οίκο σου σηματοδοτεί μια καλή περίοδο για την επίλυση όλων των αρνητικών καταστάσεων που ενδεχομένως αντιμετωπίζεις. Είναι σα να έχεις στο πλάι σου τον Clarence Odbody, τον άγγελο που προσπαθούσε να βοηθήσει τον Τζίμι Στιούαρτ στο “It’s a Wonderful Life” για να αποκτήσει επιτέλους τα φτερά του. Μπορεί να σε στηρίξουν και να σε βοηθήσουν πρακτικά οι πάντες: συγγενείς, φίλοι, συνεργάτες, ο/η σύντροφος. Σε κάθε περίπτωση θα διαπιστώσεις μια αντιστροφή του δύσκολου κλίματος σε θετικό – συνειδητοποιείς ότι υπάρχει φως στην άκρη του διαδρόμου κι ότι αυτά που ονομάζονται «μικρά θαύματα» ισχύουν. Η διέλευση αυτή ευνοεί κυρίως την εσωτερική αναζήτηση και την έρευνα γενικότερα. Θα αισθανθείς καλύτερα και από ψυχική αλλά και από σωματική άποψη, και θα σου γεννηθεί η διάθεση να κάνεις κάτι κοινωνικά χρήσιμο. Μην καταπνίξεις την επιθυμία σου να δοθείς σε ένα κοινωνικό, φιλανθρωπικό ή σε οποιονδήποτε σκοπό περιέχει το γενικό καλό.

Ναι, με τον Δία στο 12ο ηλιακό σου οίκο έρχονται στην επιφάνεια ουσιαστικές πλευρές του εαυτού σου, όπως η τρυφερότητα γι’ αυτούς που αγαπάς, η επιθυμία να είσαι χρήσιμος σε όσους σε έχουν ανάγκη, η ευχαρίστηση που σου προσφέρει η σκληρή δουλειά όταν έχει σαν αντικείμενο κάτι που έχει νόημα και μαζί τους η ευκαιρία να αποδείξεις την αξία σου. Τώρα αρχίζεις να καταλαβαίνεις με ανακούφιση ότι ο Θεός ή το σύμπαν ή η τύχη έχουν πάντα την τελευταία λέξη. Όσο για όσους σε έχουν πληγώσει, σ’ έχουν βλάψει συνειδητά ή ασυνείδητα, ή σε εμπόδισαν την ώρα που πήγαινες να κάνεις το μεγάλο άλμα, ο Δίας σε γεμίζει με  τόσο μεγάλη κατανόηση που μπορείς να τους συγχωρήσεις και τόση αδιαφορία που μπορείς να ξεχάσεις παντελώς την ύπαρξή τους.

Δίας στον Κριό (7/6 μέχρι 9/9). Αν ανήκεις στους γεννημένους τις πρώτες πέντε μέρες του ζωδίου, συγχαρητήρια! Θα δεις το μπλοκμπάστερ της επόμενης χρονιάς σε αποκλειστική προβολή. Ο Δίας περνάει στο ζώδιό σου για λίγους μήνες και σαν από μηχανής θεός διορθώνει εκτός από το χαμόγελό σου και κάποιες από τις ψυχολογικές φθορές που κληρονόμησες από τις συμπληγάδες Κρόνου-Πλούτωνα. Επανέρχεται η χαμένη αυτοπεποίθησή σου και βλέπεις επιτέλους στεριά μετά από τόσους μήνες στη θαλασσοταραχή. Μπορεί να είναι ακόμη μακριά και να τη βλέπεις με τα κιάλια, αλλά, διάολε, είναι εκεί! Κι αυτή η γνώση είναι πολύ ενθαρρυντική.

Κρόνος (το μεγάλο στοίχημα). Οι αστρολογικοί τσελεμεντέδες λένε ότι οι Κριοί είναι τα κακομαθημένα παιδιά του ζωδιακού που θέλουν πάντα να έχουν περισσότερα απ’ όσα μπορούν. Και ότι για να κρατήσεις ζωντανό το ενδιαφέρον τους θα πρέπει να αλλάζεις τακτικά τους κανόνες, αλλιώς θα βαρεθούν. Αν αυτή η διαπίστωση σου ταίριαζε μέχρι τώρα, με τον Κρόνο στον ηλιακό σου 7ο οίκο από τον περασμένο Οκτώβριο θα πρέπει να κάνεις ακριβώς το αντίθετο: να συμμορφωθείς δηλαδή στους κανόνες, να αναλάβεις δεσμεύσεις, να πάρεις τις σχέσεις όσο πιο σοβαρά γίνεται. Ούτως ή άλλως, αισθάνεσαι την ανάγκη να εδραιώσεις πιο στενές και σταθερές σχέσεις με τους άλλους – εάν συγκατοικείς π.χ. με το/τη σύντροφό σου, η ανάγκη σου για σταθερότητα και γάμο θα είναι έντονη. Πολλοί παντρεύονται κατά τη διάρκεια αυτής της Κρόνιας διέλευσης, ειδικά μετά από πολλή σκέψη ότι πρόκειται για μια απόφαση ζωής και δέσμευση. Πρέπει να παραδεχθείς ότι όταν συμμετείχες παλιά σε διαπραγματεύσεις, είτε προσωπικές είτε επαγγελματικές, πήγαινες στο τραπέζι με μια ξεκάθαρη ατζέντα προτάσεων που σε βόλευαν. Αυτές οι μέρες τελείωσαν. Πρέπει πια να ακούσεις και τον έτερο συμβαλλόμενο στις διαπραγματεύσεις (είτε σύντροφο είτε συνεργάτη) πολύ προσεκτικά και να ελπίζεις ότι ο Δίας θα σου ανυψώσει τόσο πολύ το ηθικό ανάστημα, ώστε να αντιληφθείς ότι και οι άλλοι μπορούν να έχουν τις απόψεις τους χωρίς αυτό να σημαίνει καταστροφή για σένα. Πολλές νομικές εκκρεμότητες παίρνουν τέλος και ισχυροποιείται επίσης και ο ρόλος σου σε μια επαγγελματική συνεργασία.

Σχετικα
Τα Ζώδια της Κυριακής 16.01.2022
Τα Ζώδια της Κυριακής 16.01.2022

Έχε υπόψη σου ότι ο/η σύντροφος αλλά και ο/η συνεργάτης σου αποκτούν περισσότερη ισχύ και δύναμη πάνω σου, κι αυτό σημαίνει ότι γίνονται πιο απαιτητικοί και αυστηροί μαζί σου. Εντάσεις, διαφωνίες και συγκρούσεις δεν θα λείψουν τόσο σε προσωπικό, όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Και για να μην παίζουμε με τις λέξεις, οι σχέσεις –προσωπικές ή επαγγελματικές– που σε ενδιαφέρουν ή θα βαθύνουν περνώντας στην επόμενη πιο σοβαρή φάση τους ή θα διαλυθούν εφόσον δεν υπάρχει μέλλον ή δεν υπόσχονται διάρκεια και εξέλιξη.

 

Ουρανός (αλλάζω άρα είμαι άνθρωπος, 28/5-14/8). Η επιχείρηση Καταιγίδα στην Έρημο, αν και θα διαρκέσει μερικούς μόνο μήνες πριν περάσει οριστικά στο ζώδιό σου το 2011, είναι αρκετή για τους γεννημένους τις δύο, τρεις πρώτες μέρες του ζωδίου σου ώστε να τους αλλάξει ολόκληρη τη ζωή: «Έλα να αλλάξουμε τα πάντα, να μη μείνει τίποτα ίδιο». Θα ενθουσιαστείς, θα γίνεις ανυπόμονος, όλη η ζωή θα εξελίσσεται υπό μορφή κατεπείγοντος. Ο χρόνος τρέχει, εσύ αλλάζεις, ο κόσμος γύρω σου πρέπει να αλλάξει. Και αλλάζει. Απρόβλεπτα, ίσως όχι όπως ακριβώς περίμενες την αλλαγή, αλλά άτσαλα, μερικές φορές σαν σοκ, σαν κεραυνός εν αιθρία. Αφήνεις το σπίτι, χωρίζεις, αποφασίζεις να αλλάξεις επαγγελματική κατεύθυνση, γνωρίζεις τον έρωτα της ζωής σου, πτωχεύεις, απολύεσαι, παντρεύεσαι, αποκτάς παιδιά, ανακαλύπτεις πλευρές του εαυτού σου που ποτέ δεν περίμενες ότι είχες, υιοθετείς καινούργιες ιδέες και πιστεύω, αλλάζεις στιλ, ρούχα, μαλλιά, γίνεσαι διανοητικός εκεί που ήσουν συναισθηματικός και το αντίθετο. Αλλάζεις, να αλλάξει, αλλάξτε.

Σχετικα
Τα Ζώδια του Σαββάτου 15.01.2022
Τα Ζώδια του Σαββάτου 15.01.2022

Φυσικά, ποτέ δεν έχεις σκοπό να σοκάρεις τους αγαπημένους σου με μια αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά, ούτε να τους στεναχωρήσεις με πράξεις και σκέψεις που τους καίνε τον εγκέφαλο. Τουλάχιστον δεν το κάνεις συνειδητά. Οι πολιτισμένοι Κριοί θα χρησιμοποιήσουν τη διέλευση του Ουρανού στο ζώδιό τους για να κεφαλαιοποιήσουν την έμφυτη δημιουργικότητά τους και για να γίνουν οι καινούργιοι ήρωες της ελευθερίας της σκέψης και της ανεξαρτησίας, δίνοντας τέλος στους φόβους που τους έκαναν θύματα ή θύτες. Οι πρωτόγονοι Κριοί, από την άλλη πλευρά, θα νιώσουν μια διεστραμμένη χαρά στο να κάνουν τους γύρω τους να καταλάβουν επακριβώς ποιος έχει το πάνω χέρι, χωρίς να δίνουν δεκάρα αν στο δρόμο που αποφασίζουν ξαφνικά να πάρουν τους ακολουθεί κάποιος ή προχωράνε μονάχοι.

Πλούτωνας στον Αιγόκερω (η κρίση οδηγεί στη μεταμόρφωση). Για τους γεννημένους τις πρώτες πέντε μέρες του ζωδίου, ο Πλούτωνας συνεχίζει να είναι η σκληρή πραγματικότητα. Ο άξονας καριέρα - οικογένεια βρίσκεται στο επίκεντρο και κάθε μέρα ανακαλύπτεις πως τα προβλήματα, τα μυστικά και η ένταση που έχουν συσσωρευτεί εδώ και χρόνια σε αυτούς τους τομείς σε τσακίζουν ψυχικά, σε περιχαρακώνουν από τον κόσμο και σε βυθίζουν όλο και πιο χαμηλά. Μόνο όταν αποδεχτείς πως είσαι εξίσου υπεύθυνος/η για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σε αυτούς τους τομείς θα σταματήσει και η πτώση.

Εκλείψεις (πάμε, ήρθε ο καιρός…).

Έκλειψη Ηλίου στις 15/1 στις 25°,01΄ του Αιγόκερου: Ο εργασιακός στίβος είναι για σένα η αρένα που μπορείς να υποδύεσαι το μονομάχο ή το μυθικό ήρωα που θα νικήσει τους ανταγωνιστές του και θα γίνει βασιλιάς/βασίλισσα. Με την ηλιακή έκλειψη, ίσως μάθεις με το δύσκολο τρόπο πως με την ίδια ευκολία μπορεί να μεταμορφωθεί σε ένα από τα τρομακτικότερα δημιουργήματα της φαντασίας του Tim Burton ή του H.P. Lovecraft. Αυτό συμβαίνει γιατί αντί να κρίνεσαι για την ενεργητικότητά σου, τη διάθεσή σου ή τις αντοχές σου, πλέον θα κρίνεσαι από το πρακτικό αποτέλεσμα της εργασίας σου, δηλαδή από αριθμούς, στατιστικές, κέρδη και ζημίες… Χάλια, ε; 

Μερική έκλειψη Σελήνης στις 26/6 στις 4°,46΄ του Αιγόκερου: Στο δεξί σου ώμο κάθεται ένα αγγελάκι και σου ψιθυρίζει: «Για την αγάπη πρέπει να θυσιάζουμε τις φιλοδοξίες μας». Στον αριστερό σου ώμο κάθεται ένα διαβολάκι και απαντάει: «Για τις φιλοδοξίες μας θυσιάζουμε την αγάπη». Το αγγελάκι είναι ο ρομαντικός σου εαυτός και το διαβολάκι ο/η στυγνός/ή επαγγελματίας που μπορείς να γίνεις. Ποιος κερδίζει σε αυτόν το γύρο; 

Έκλειψη Ηλίου στις 11/7 στις 19°,23΄ του Καρκίνου: Το παρεξηγημένο ζώδιο του Καρκίνου (ναι, παρεξηγημένο, και μην αρχίζεις τις γκριμάτσες!) υπάρχει για να μας διδάσκει ένα πολύ απλό μάθημα: Αν χρειαστεί να εγκαταλείψεις για λίγο τη μάχη έξω στον κόσμο πρέπει να έχεις μερικές σταθερές (μια οικογένεια, ένα σπίτι, μερικούς στενούς φίλους) να σε στηρίξουν. Το ερώτημα που σου θέτει η ηλιακή έκλειψη είναι: Εσύ, Κριέ, έχεις αυτές τις σταθερές; Το σπίτι σου έχει ανθρώπινη ζεστασιά ή έχει μείνει στην εποχή των παγετώνων; Κοίτα να δεις άγχη καλοκαιριάτικα… 

Ολική έκλειψη Σελήνης στις 21/12 στις 29°,21΄ των Διδύμων: Στην προσπάθειά τους να διεκδικήσουν έλεγχο πάνω σου, η λογική σου και η συναισθηματική σου ανταπόκριση έρχονται σε σύγκρουση. Το αποτέλεσμα είναι κάθε φορά που προσπαθείς να εκλογικεύσεις μια κατάσταση ξυπνά μια ανεξέλεγκτη συναισθηματική αντίδραση και όποτε αφήνεσαι να αισθανθείς η λογική βάζει αναχώματα. Επειδή δεν είσαι μαθημένος/η σε τέτοιους διχασμούς, τα νεύρα σου χτυπάνε κόκκινο. Τουλάχιστον προσπάθησε να μην ξεσπάσεις πάνω σε ανθρώπους που δεν σου φταίνε, όπως τα αδέρφια σου, οι γείτονες ή οι γονείς σου.

 

(Διαβάστε οπωσδήποτε και τον ωροσκόπο για μια πιο πλήρη εικόνα της χρονιάς. Επίσης, όπου οι προβλέψεις αφορούν κυρίως τους γεννημένους τις πρώτες μέρες των ζωδίων, αφορούν επίσης και τις πρώτες μοίρες των ωροσκόπων).

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5