1821 Digital Gallery
Η Κως του δημοσιογράφου Μάνου Βουλαρίνου
ΤΕΥΧΟΣ 401

Η Κως του δημοσιογράφου Μάνου Βουλαρίνου

Κάθε φορά που μπαίνω σε κουβέντα για διακοπές, το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό είναι η Κως
Κως: Ο Μάνος Βουλαρίνος γράφει για το αγαπημένο του νησί στην Athens Voice

Στην πραγματικότητα δεν έχω αγαπημένο νησί, με τον ίδιο τρόπο που δεν έχω αγαπημένη ταινία ή τραγούδι ή φαγητό... όμως, κάθε φορά που μπαίνω σε κουβέντα για διακοπές, το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό είναι η Κως και το πρώτο που λέω είναι πως μοιάζει με την Ολλανδία. Δεν έχω πάει ποτέ στην Ολλανδία, αλλά έχω ακούσει πως είναι επίπεδη με πολλές αγελάδες. Η Κως είναι, επίσης, επίπεδη με πολλές αγελάδες. Έχει και ένα βουνό που είναι στην άκρη και δεν ενοχλεί, το οποίο ονομάζεται Δίκαιος. Δεν έχω υπ’ όψιν μου καμία απόφασή του, αλλά για να το λένε έτσι, θα είναι.

Το βασικό με την Κω είναι πως είναι για όλους.

Για τους μισάνθρωπους: Έχει φοβερές, τεράστιες –μιλάμε για χιλιόμετρα– παραλίες με άμμο στη νότια πλευρά και άλλες επίσης τεράστιες –αλλά εκεί μιλάμε για μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα– στη βόρεια, όπου, αν σου αρέσει η ιδέα, μπορείς να παραστήσεις τον τελευταίο επιζώντα μετά την καταστροφή.

Για τους εφαψίες: Στο πικ της τουριστικής περιόδου τα κλαμπ, τα στενά και οι παραλίες της πρωτεύουσας γεμίζουν ασφυκτικά και δεν κινείται τίποτα. Με τις κατάλληλες κινήσεις και ανάλογα με τα γούστα του, μπορεί κανείς να κολλήσει σε ένα γκρουπ με Σουηδέζες φοιτήτριες ή σε ένα γκρουπ με Ιρλανδούς χρηματιστές ή να χωθεί ανάμεσα στα δύο αυτά γκρουπ. 

Σχετικα
Αλόννησος: Δεύτερος καλύτερος οικολογικός προορισμός στον κόσμο
Αλόννησος: Δεύτερος καλύτερος οικολογικός προορισμός στον κόσμο

Για όσους τους λείπει η Αθήνα: Η γειτονιά με τα μπαρ στο κέντρο της πόλης ονομάζεται Εξάρχεια και έχει και μολότοφ. Απλώς, αντί να τις πετάνε, τις σερβίρουν σε σφηνάκια στους τουρίστες. 

Για τους ρεπόρτερ του STAR: Η Κως έχει το δικό της Φαληράκι. Ονομάζεται Καρδάμαινα και είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό γεμάτο Άγγλους, οι οποίοι κάθε βράδυ δίνουν καινούργιο νόημα στη φράση «πίνει σαν Άγγλος». Τις νύχτες με πανσέληνο οι βρετανικοί πωποί λάμπουν στο σκοτάδι δημιουργώντας μία πολύ ρομαντική ατμόσφαιρα.

Για τους κοιλιόδουλους: Έχει τούρκικα χωριά, πράγμα που σημαίνει πως κανείς μπορεί να φάει φαγητά που ίσως νομίζει πως τα έχει ξαναδοκιμάσει, αλλά εκεί συνειδητοποιεί πως είναι άλλη η πραγματική τους γεύση.

Σχετικα
Λεωνίδιο: Ένα κρυφό διαμάντι για τους fans της ορειβασίας
Λεωνίδιο: Ένα κρυφό διαμάντι για τους fans της ορειβασίας

Για όσους πιστεύουν στη φιλία των λαών: Το νησί είναι γεμάτο βορειοευρωπαίους, κεντροευρωπαίους, Βρετανούς, αλλά και Ισραηλινούς και Ισραηλινές, που έρχονται να κάνουν διακοπές πριν πάνε φαντάροι. Όποιος έχει ακούσει για το πώς είναι ο στρατός στο Ισραήλ, καταλαβαίνει και το πώς διασκεδάζουν. Σαν να μην υπάρχει αύριο... γιατί, όντως, για τα επόμενα 3 χρόνια δεν θα υπάρχει.

Για όσους σιχαίνονται το περπάτημα: Η Κως είναι από τα νησιά που, αν θέλεις να το ευχαριστηθείς, πρέπει να πάρεις αυτοκίνητο ή μηχανάκι, χωρίς αυτό να συνεπάγεται πως πρέπει να έχεις και κάποιο death wish, καθώς το –επίπεδο– νησί διατρέχει ένας τεράστιος αυτοκινητόδρομος χωρίς γκρεμούς κάτω από τις ρόδες σου.

Για τους εναλλακτικούς: Χάρη στο Ασκληπιείο, που είναι για τους πιστούς της ομοιοπαθητικής περίπου ό,τι για τους petrolheads το εργοστάσιο στο οποίο κατασκευάστηκε η πρώτη Ford T.

Για τους οπαδούς του έντεχνου σκυλάδικου: Εκεί έχει τη δική του Graceland ο Νότης Σφακιανάκης. 


* Ο Μάνος Βουλαρίνος έκανε μια εκπομπή στην τηλεόραση που την έλεγαν Συντέλεια, τώρα κάνει εκπoμπή στο ραδιοφωνο του ΣΚΑΙ καθε μέρα στις 10 το βράδυ και κάθε Τρίτη γράφει στο σάιτ της Athens της Voice.

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5