Ταϊλάνδη: Αυτός είναι ο δύτης που σκοτώθηκε στο πλημμυρισμένο σπήλαιο (εικόνες)
Ποιος είναι ο «ήρωας» που θυσιάστηκε για να βοηθήσει τα εγκλωβισμένα παιδιά
Η είδηση του θανάτου του σόκαρε την Ταϊλάνδη, εντείνοντας την ανησυχία των γονέων που βλέπουν τα παιδιά τους να παραμένουν εγκλωβισμένα στα έγκατα του πλημμυρισμένου σπηλαίου στην επαρχία Τσιάνγκ Ράι.
Ο Σαμάν Κουνάν, 38 ετών, έχασε τις αισθήσεις του λόγω έλλειψης οξυγόνου. Είχε μόλις ολοκληρώσει την τοποθέτηση φιάλων οξυγόνου κατά μήκος μιας πιθανής οδού διαφυγής, ευρισκόμενος μέσα σε έναν «υπόγειο λαβύρινθο από στενές σήραγγες».
Πρώην μέλος των ειδικών δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού της ασιατικής χώρας, ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν να βοηθήσουν στην επιχείρηση εντοπισμού των παιδιών και του προπονητή ποδοσφαίρου, όταν έγινε γνωστό ότι χάθηκαν τα ίχνη τους στις 23 Ιουνίου.
Έφυγε από το Πολεμικό Ναυτικό το 2017, ωστόσο επέστρεψε για να προσφέρει τις γνώσεις και την εμπειρία του στους πρώην συναδέλφους του. Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν οι φωτογραφίες που βγήκε μαζί με τους υπόλοιπους διασώστες στο εσωτερικό του σπηλαίου.
Φοβούνται τα χειρότερα
Ο θάνατος του 38χρονου δύτη οδηγεί τις αρχές σε αναθεώρηση των σχεδίων για μακροχρόνια παραμονή των παιδιών στο σπήλαιο μέχρι να περάσει η περίοδος των Μουσώνων και να υποχωρήσει η στάθμη των υδάτων.
«Οι συνθήκες στο σπήλαιο είναι δύσκολες» ανέφερε σε δημοσιογράφους το πρωί της Παρασκευής ο επικεφαλής των ειδικών δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού Απακόρν Γιουκονγκάεβ, ξεκαθαρίζοντας οτι «παρόλο που χάσαμε έναν άνδρα, εξακολουθούμε να έχουμε πίστη στην αποστολή μας».
Διεθνή ΜΜΕ μεταδίδουν ότι τα σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη με τον χρόνο, επιταχύνοντας τις διαδικασίες για απάντληση μεγαλύτερης ποσότητας νερού από το σπήλαιο. Συνολικά έχει απαντληθεί νερό που ισοδυναμεί με αυτό που χρειάζεται για να γεμίσουν 50 πισίνες ολυμπιακών διαστάσεων.
Παράλληλα, δύτες συνεχίζουν τις προσπάθειες να μάθουν στα παιδιά κολύμπι και να εξοικειωθούν με τον εξοπλισμό κατάδυσης -όσο κάτι τέτοιο μπορεί να είναι εφικτό μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.
Περίπου 1.000 άνθρωποι συμμετέχουν στις επιχειρήσεις διάσωσης, συμπεριλαμβανομένων δυτών του Πολεμικού Ναυτικού, στρατιωτών και πολιτικών εθελοντών.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Κομισιόν επέβαλε το πρώτο πρόστιμο βάσει του Νόμου για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες
Δεν είναι η πρώτη φορά που επιλέγουν τη δικαστική οδό
Οι οικογενειακές διακοπές που κατέληξαν σε τραγωδία
To ρεκόρ του νεότερου γκραν μετρ στην ιστορία εξακολουθεί να ανήκει στον Αμπιμάνιου Μίσρα, ο οποίος κατέκτησε τον τίτλο σε ηλικία 12 ετών
Εξειδικευμένος ιστότοπος για θέματα τέχνης απέδωσε το περιστατικό στην κακή κατάσταση των σωληνώσεων
Σε εκτενή του συνέντευξη στην εφημερίδα Sunday Times
Το απαξιωτικό σχόλιο που έκανε προ δεκαπέντε ετών ο τότε διευθύνων σύμβουλος της Warner
Δεν ήταν η πρώτη φορά που το ζευγάρι απασχολεί τα social media
Τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία - Δεν συνδέεται με τρομοκρατία το περιστατικό
Αναστάτωση στο βρετανικό αεροδρόμιο - Τι δηλώνει η Μητροπολιτική Αστυνομία
Ο επικίνδυνος ρωσικός γεωπολιτικός επεκτατισμός δεν περιορίζεται στην Ανατολική Ουκρανία
Δημοφιλές νυχτερινό κέντρο τυλίχθηκε στις φλόγες - Οι περισσότεροι εγκλωβίστηκαν στο υπόγειο
Το να αποδίδουμε τη ρωσική επεκτατικότητα στη συμπεριφορά του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και της Ουκρανίας δεν στοιχειοθετεί ισορροπημένο επιχείρημα.
Η συζήτηση άνοιξε επί Φραγκίσκου, έπειτα από σχετικό αίτημα μοναχικών κοινοτήτων το 2016
Η μητέρα της κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η κόρη της δεν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας
Πέρασε ξυστά από λεωφορείο και «πέταξε» πάνω από δύο άλλα αυτοκίνητα
Το ενδιαφέρον δεν περιορίζεται στις χώρες με ανεξάντλητα κεφάλαια
Σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, το έγγραφο ήρθε σαν παγωμένο ντους
Την άφησε στο βουνό στους –20°C: ο σύντροφος της ορειβάτισσας οδηγείται σε δίκη
Την ευθύνη για την πράξη ανέλαβε μέσω κοινωνικών δικτύων η οργάνωση Take Back Power
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.