Αθλητισμος

Τελικός βγαλμένος από... το μέλλον!

Οσοι το αντέξαμε, είδαμε ένα παιχνίδι επιπέδου σχολικού πρωταθλήματος

129214-291994.jpg
Νίκος Ασημακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
353067-732208.jpg
Απε-Μπε ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Ο τελικός του κυπέλλου, μας έκανε για μια ακόμη φορά να καταλάβουμε, ότι ένας από τους ελάχιστους λόγους για τους οποίους το ελληνικό ποδόσφαιρο προκαλεί πλέον ενδιαφέρον είναι τα επεισόδια που των χουλιγκάνων οπαδών και τα φάλτσα σφυρίγματα των διαιτητών! 

Ας ξαναφέρουμε στο μυαλό μας αυτά που έγιναν το Σάββατο το βράδυ. Οσο έπεφτε το ξύλο στον Βόλο, προσπαθούσαμε με κομμένη ανάσα να μάθουμε από την τηλεόραση τι ακριβώς συμβαίνει -γιατί και αυτή έλεγε λιγότερα από τα μισά για να μην... πληγώσει το προϊόν! Τι έγινε, γιατί έγινε, τι έκανε η αστυνομία, ποιοι άρχισαν να δέρνουν πρώτοι, ποιοι έφαγαν τις περισσότερες, πόσες πιθανότητες υπήρχαν να αρχίσει ο αγώνας... Μάλιστα, οι πιο προνοητικοί είχαν ανοίξει και τους κανονισμούς, για να δουν τι τιμωρίες προβλέπονται μετά από τέτοια επεισόδια κι αν γίνεται να αφαιρεθούν βαθμοί από την μία ή την άλλη ομάδα! Γιατί αν είναι να μην χάσει βαθμούς ο ΠΑΟΚ ύστερα από τόσα και τόσα, γιατί να χάσει ο Ολυμπιακός για την ιστορία με τον Πλατανιά!

Μέχρι που ησύχασε το πράγμα και ξεκίνησε το ματς. Και τότε έλαμψε η αλήθεια για την πραγματική κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου. Οσοι το αντέξαμε, είδαμε ένα παιχνίδι επιπέδου σχολικού πρωταθλήματος. Παρά λίγο να μας πάρει ο ύπνος. Τρεις φάσεις όλες κι όλες... Το αστείο γκολ που έφαγε ο Γλύκος από τον Χριστοδουλόπουλο, απλά υπογραμμίζει το άθλιο θέαμα που μας πρόσφεραν δύο από τις καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα, που υποτίθεται πως έχουν στόχους και φιλοδοξίες να κυριαρχήσουν εδώ και να διακριθούν στην Ευρώπη.

Κι όπως ήταν φυσικό, πίσω από τους πανηγυρισμούς των ΠΑΟΚτζήδων στο τέλος, κυριάρχησαν οι διαμαρτυρίες των ΑΕΚτζήδωνγια το γκολ οφσάιντ με το οποίο κρίθηκε στο κύπελλο. Ο βοηθός που έχασε την φάση ζήτησε στο τέλος συγγνώμη και παραιτήθηκε. Ομως λάθος - ξελάθος, αυτό το γκολ έστειλε το κύπελλο στην Θεσσαλονίκη και ήρθε για να τονώσει ακόμη περισσότερο την εκφρασμένη αλαζονεία του Ιβάν Σαββίδη στέλνοντας σε όλους ένα ακόμη μήνυμα, ότι αυτός είναι που "έρχεται" -και όχι ο Μελισσανίδης ο οποίος το διαλαλούσε ως τώρα. Τρώγοντας έρχεται η όρεξη. Και για να μην έχουμε αμφιβολίες, περισσότεροι οπαδοί έτρεξαν να φωτογραφηθούν με τον πρόεδρο, παρά με τους ποδοσφαιριστές!

Οσο για τον Μελισσανίδη, θα περάσει καιρός για να το χωνέψει. Φεύγοντας από το γήπεδο, σχεδόν παραμιλούσε: "Για μένα δεν ήταν ανθρώπινο λάθος. Ο επόπτης ήταν στημένος. Τι να την κάνεις την συγγνώμη. Συγγνώμες στο Άγιο Όρος! Με τρία μέτρα οφσάιντ πάρθηκε ένα κύπελλο. Ο ΠΑΟΚ δεν με πειράζει να το πάρει. Με τρία μέτρα οφσάιντ. Το είδατε όλοι. Με αυτή την αλητεία, με αυτόν τον επόπτη, τον παλιοαλήτη"!

Φανερό, ότι με την ίδια λογική θα πορευόμαστε και στο μέλλον. Ολα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν. Η καλύτερη συμβουλή θα ήταν... μην ασχολείσθε μ αυτό το πράγμα. Αλλά πώς να μην ασχοληθείς όταν αγαπάς κάτι;

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ