Αθλητισμος

Αντετοκούνμπο ο απίθανος: Πρώτη φορά στο NBA παίκτης στο top20 σε 5 κατηγορίες

Γράφει ιστορία ο Έλληνας παίκτης στα παρκέ των ΗΠΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
349647-725606.jpg

Πήγε στο All Star Game και μάλιστα στην πρώτη πεντάδα, γαζώνει τις αντίπαλες άμυνες, φοβίζει όποιον αντίπαλο τολμά να πλησιάσει το καλάθι, οδήγησε την ομάδα του στα play off του ΝΒΑ και τώρα κάνει ένα ρεκόρ, που όμοιό του δεν υπάρχει στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του πλανήτη. 

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι από τους κορυφαίους παίκτες του κόσμου, ένας από τους καλύτερους στο NBA και αν συνεχίσει να εξελίσσεται με αυτή την ταχύτητα δεν είναι απίθανο να περάσει μεγάλες μορφές του ΝΒΑ. 

Το τελευταίο του επίτευγμα είναι μοναδικό και δεν το έχει πετύχει ποτέ, κανείς παίκτης στο NBA. Τι κατάφερε ο Έλληνας παικταράς; Να είναι στο top20 των παικτών του NBA και στις πέντε βασικές κατηγορίες. Όπερ σημαίνει ότι ο Αντετοκούνμπο κατάφερε να ολοκληρώσει την κανονική σεζόν (ακολουθούν τα play off) με μέσο όρο 22,9 πόντους, 8,7 ριμπάουντ, 5,4 ασίστ, 1,6 κλεψίματα και 1,9 κοψίματα κατά μέσο όρο.

Είναι στην 14η θέση του πίνακα των σκόρερ, στη 15η θέση στα ριμπάουντ, στη 19η θέση στις ασίστ, στην 8η στα κλεψίματα και στην 5η στα κοψίματα.

Πλέον το πρώτο εμπόδιο του Γιάννη στα play off είναι η ομάδα του Τορόντο και οι Μπακς έχουν μειονέκτημα έδρας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ