Αθλητισμος

Άνω - κάτω πάλι η Εθνική μπάσκετ

Ο αποκλεισμός του Παππά φουντώνει τον νέο πόλεμο με την ομοσπονδία και τον Σκουρτόπουλο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
377814-779741.jpg
EUROKINISSI / FIBA.COM

Μπάχαλο και πάλι στην Εθνική ομάδα μπάσκετ όπου τα πράγματα δεν λένε να ηρεμήσουν μετά τη αποτυχία στο Ευρωμπάσκετ.

Ο αποκλεισμός κυρίως του Παππά και δευτερευόντως του Αγραβάνη και του Μπόγρη για τα ματς του Νοεμβρίου με την Αγγλία και το Ισραήλ πυροδότησε μια πολεμική κόντρα απέναντι στον νέο ομοσπονδιακό προπονητή Γιάννης Σκουρτόπουλο αλλά και προς τον πρόεδρο της ομοσπονδίας Γιώργο Βασιλακόπουλο στον οποίο κυρίως χρεώνονται έμμεσα οι αποκlεισμοί. 

Είναι επίσης χαρακτηριστική η κλήση 9 παικτών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού αν και το πιθανότατα δεν θα μπορούν να αγωνισθούν λόγω της γνωστής διαμάχης της FIBA με την Euroleague που έχουν βάλει τα ματς η μία πάνω στις ημερομηνίες της άλλης. 

Ηδη ασκείται δριμύτατη κριτική στον Βασιλακόπουλο και για την επιλογή του Σκουρτόπουλου ο οποίος θεωρείται ανεπαρκής όταν π.χ. υπάρχουν προπονητές όπως ο Σούλης Μαρκόπουλος ή ο Αργύρης Πεδουλάκης με καλές παραστάσεις σε υψηλό επίπεδο που θα μπορούσαν να αναλάβουν. 

Την ίδια στιγμή πυκνώνουν οι φωνές που ζητούν την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Παναγιώτη Γιαννάκη με τον οποίο όμως οι σχέσεις του Βασιλακόπουλου είναι πάρα πολύ άσχημες. 

Ενα ακόμη σενάριο που παίζει σε επίπεδο φημών είναι ότι ο Παππάς τιμωρήθηκε εξ αιτίας πειθαρχικού παραπτώματος στην διάρκεια του Ευρωμπάσκετ. Ομως και πάλι κανείς δεν βγαίνει να το επιβεβαιώσει ή να το διαψεύσει επίσημα μεγαλώνοντας την εσωστρέφεια και την γκρίνια.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ