Αθλητισμος

Αυτή την 11άδα θα υποστηρίξουν οι γυναίκες στο Μουντιάλ

Μερικοί από τους πιο εντυπωσιακούς ποδοσφαιριστές που θα παρελάσουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας

30592837_397928577356114_5869118242148057088_n.jpg
Νίκος Παπαηλιού
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
19574130.jpg
© ETIENNE LAURENT / EPA

Το ποδόσφαιρο μπορεί να είναι ένα κατεξοχήν ανδρικό άθλημα και το Μουντιάλ συνιστά την απόλυτη πανδαισία για τους λάτρεις του αθλήματος, ωστόσο δεν αφήνει αδιάφορες και τις γυναίκες, είτε αυτές που βλέπουν μπάλα, είτε αυτές που απλά... χαζεύουν μπάλα. Το Παγκόσμιο Κύπελλο επιστρέφει στις 14 Ιουνίου, για να γίνει η συνήθεια όλων μας για έναν μήνα, με το γυναικείο φύλο να καλείται να υπομείνει τους 88 αγώνες μέχρι τον τελικό της 15ης Ιουλίου. Ή μήπως όχι; Ιδού η ενδεκάδα των ωραίων του Μουντιάλ που θα είχε επιτυχία από τα γήπεδα της Ρωσίας μέχρι και τις πασαρέλες της.

Τερματοφύλακας: Μπάρτος Μπιαλκόφσκι (30, Πολωνία)

Ο Πολωνός Μπάρτος Μπιαλκόφσκι μπορεί να βρίσκεται στη σκιά του Σέζνι και να μην βρεθεί στην ενδεκάδα της Εθνικής του ομάδας, όμως θα κατακτήσει τη βασική θέση στην ενδεκάδα των γυναικείων καρδιών, κερδίζοντας στο νήμα τον Ισπανό Ντε Χέα. Για την ιστορία ο 30χρονος Μπιαλκόφσκι αγωνίζεται στην αγγλική Ίπσουιτς. Αριστερό Μπακ: Μαρσέλο (30, Βραζιλία) Ο Μαρσέλο μετά από 3 συνεχόμενα Τσάμπιονς Λιγκ με τη Ρεάλ Μαδρίτης ετοιμάζεται για την επόμενη μεγάλη πρόκληση της καριέρας του, που δεν είναι άλλη από την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου με τη φανέλα της Βραζιλίας.Αν και είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά, αναμένεται να εντυπωσιάσει στη Ρωσία και όχι μόνο για τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες.

maxresdefault.jpg

Σέντερ Μπακ: Ζεράρ Πικέ (31, Ισπανία)

Ο υψηλόσωμος (1,94) αμυντικός της Μπαρτσελόνα είναι εδώ και χρόνια γνωστός σε όλους για τη σχέση του με τη Σακίρα, με την οποία γνωρίστηκε στο Μουντιάλτου 2010. Μαζί της έχει αποκτήσει δύο παιδιά και στη Ρωσία θα θωρακίσει τόσο την άμυνα της Εθνικής Ισπανίας, όσο και της ιδιαίτερης αυτής ενδεκάδας.

 

 

Comiendo oreja... @shakira

A post shared by Gerard Piqué (@3gerardpique) on

 

Σέντερ Μπακ: Τόμπι Αλντερβάιρελντ (29, Βέλγιο)

Ο στυλοβάτης της άμυνας της Τότεναμ και της Εθνικής Βελγίου ακολουθεί το πάντα αγαπημένο και πιστό πρότυπο της σύγχρονης όμορφιας όντας ψήλος, ξανθός και με μπόλικα τατουάζ. Μετά τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και το μίσος του κόσμου για τον Σέρχιο Ράμος κατάφερε να τον εκθρονίσει στην ιδιότυπη κόντρα για τον πιο ωραίο.

 

 

Δεξί Μπακ: Φαμπιάν Σερ (26, Ελβετία)

Έχοντας μια γεμάτη σεζόν στην ισπανική Λα Κορούνια, ο Σερ θα προσπαθήσει να κερδίσει φανέλα βασικού και με την Εθνική ομάδα της χώρας του. Είναι και αυτός αρκετά ψηλός για ποδοσφαιριστής (1,85) και όπως φαίνεται και από το προφίλ του στο Instagram δεν ξεχωρίζει μόνο για τις ικανότητές του εντός γηπέδου.

 

 

Morgen ??:?? #swiss #nationalteam

A post shared by Fabian Schär (@fabianschaer_official) on

 

Αμυντικό Χαφ: Τζόρνταν Χέντερσον (27, Αγγλία)

Ο μόλις 27 ετών αρχηγός της Λίβερπουλ και ένας από τους πιο χαρισματικούς μέσους της Premier League θα αναλάβει να δέσει την 11άδα. Είναι δηλωμένος οπαδός της πρώην του ομάδας, Σάντερλαντ και έφτασε μέχρι τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ φέτος, ενώ φιλοδοξεί να κάνει μια αξιοπρόσεχτη πορεία και με τα «Λιοντάρια» στη Ρωσία.

 

 

Game day! ?? #threelions

A post shared by Jordan Henderson (@jhenderson) on

 

Κεντρικός Χαφ: Γιανίκ Καράσκο (25, Βέλγιο)

Ο μέσος που αγωνίζεται τον τελευταίο χρόνο στην κινεζική Νταλιάν Γιφάνγκ με ετήσιες αμοιβές που ξεπερνούν τα 6 εκατομμύρια ευρώ είχε γίνει ευρέως γνωστός, όταν σκόραρε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2016. Τότε, στον πανηγυρισμό του αποφάσισε να φιλήσει την κοπέλα του και Μις Βέλγιο, Νοέμι Χάπαρτ. Μπορεί να απογοήτευσε εκατομμύρια γυναικών ανά τον κόσμο, αλλά αν μη τι άλλο έδειξε ότι είναι ρομαντικός.

 

 

Δεξί Χαφ: Χάμες Ροντρίγκεζ (27, Κολομβία)

Ο διάβολος με το αγγελικό πρόσωπο ήταν το πρόσωπο του προηγούμενου Μουντιάλ, όπου οδήγησε την Κολομβία μέχρι τα ημιτελικά και κέρδισε τη μεταγραφή του στη Ρεάλ Μαδρίτης. Έκτοτε άλλαξαν πολλά, ωρίμασε και φέτος αγωνίστηκε για την Μπάγερν Μονάχου. Στην προσωπική του ζωή φέρεται να έχει δεσμό με την πληθωρική Helga Lovekaty.

 

 

Día de recuperación, Ahora pensar en lo que viene que va ser aún mejor. ????

A post shared by James Rodríguez (@jamesrodriguez10) on

 

Αριστερό Χαφ: Μάρκο Ασένσιο (22, Ισπανία)

Αποτελεί τον νεαρότερο ποδοσφαιριστή της λίστας αλλά η παρουσία του μόνο άδικη δεν θεωρείται. Ο παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης είναι ένα από τα next big thing του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και στα γήπεδα της Ρωσίας αναμένεται να κάνει το ξεπέταγμά του.

 

 

???#BornMercurial #NIKEiD

A post shared by Marco Asensio (@marcoasensio10) on

 

Σέντερ Φορ: Ολιβιέ Ζιρού (32, Γαλλία)

Ο Γάλλος στράικερ της Τσέλσι βλέπει τον κόσμο από τα 192 εκατοστά και μόνο απαρατήρητος δεν περνάει τόσο στους αγωνιστικούς χώρους, όσο και έξω από αυτούς. Αποτελεί μία από τις πιο «μπρουτάλ» παρουσίες του Μουντιάλ, ενώ αν και είναι παντρεμένος από το 2011 και έχει και μία κόρη, μπορεί να κάνει αρκετό κόσμο να υποστηρίξει τη Γαλλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

18630478.jpg
© Andy Rain / EPA

Σέντερ Φορ: Αντρέ Σίλβα (23, Πορτογαλία)

Ο Αντρέ Σίλβα είναι ένα από τα κορυφαία πρότζεκτ του πορτογαλικού ποδοσφαίρου και μπορεί σε αυτό το Μουντιάλ να βρίσκεται στη σκιά του Κριστιάνο Ρονάλντο, ωστόσο θα αποκομίσει πολύτιμες εμπειρίες για τα επόμενα Μουντιάλ στα οποία θα πρωταγωνιστήσει. Σε αυτήν την ομάδα, όμως ο ποδοσφαιριστής της Μίλαν, πήρε από φέτος φανέλα βασικού.

 

 

Celebrating Partnership with @cvstosgeneve ?

A post shared by André Silva (@andresilva9) on

 

Προπονητής: Ερβέ Ρενάρ (49, Γάλλος)

Ο προπονητής της Εθνικής Μαρόκου δεν έκανε αξιοσημείωτη πορεία ως ποδοσφαιριστής, αλλά ως Head Coach τα καταφέρνει πολύ καλύτερα. Βρίσκεται στον χώρο εδώ και 19 χρόνια και το Μαρόκο είναι η τέταρτη αφρικανική εθνική ομάδα που προπονεί μετά τη Ζάμπια, την Αγκόλα και την Ακτή Ελεφαντοστού. Έχει τρία παιδιά και είναι με διαφορά ο πιο ζεν πρεμιέ προπονητής του Μουντιάλ.

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ