Αθλητισμος

«Δαιμονισμένος» Παναθηναϊκός, διέλυσε τη Χίμκι (video)

Με 24 πόντους του Ντένμον νίκησε 93-65 την ομάδα του Μπαρτζώκα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Δαιμονισμένος» Παναθηναϊκός, διέλυσε τη Χίμκι
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να αντικαταστήσει το καλοκαίρι τον εντυπωσιακό Μάικ Τζέιμς, με έναν ψιλοάγνωστο Αμερικανό που έπαιζε στην Τουρκία, ονόματι Μάρκους Ντένμον.

Ο κοντόσωμος γκαρντ δεν άργησε να αμφισβητηθεί, αφού στους πρώτες αγώνες περνούσε και δεν ακουμπούσε. Απηύδησε ο Τσάβι Πασκουάλ και δεν τον χρησιμοποίησε καν στο ντέρμπι της περασμένης Παρασκευής με τον Ολυμπιακό.

Ο Ντένμον είδε τον κλοιό να σφίγγει επικίνδυνα γύρω του και την Κυριακή πέτυχε 20 πόντους με έξι τρίποντα κόντρα στον Πανιώνιο.

Χθες ήταν ακόμη καλύτερος, πραγματοποιώντας το κορυφαίο ματς της καριέρας του, αφού με 24 πόντους και τρίποντα οδήγησε τους «πράσινους» σε θρίαμβο επί της Χίμκι με 93-65. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα μπορεί να μην έχει τη… φήμη της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά σαν ρώσικος σύλλογος διαθέτει πολύ υψηλό μπάτζετ, μεγαλύτερο από του Παναθηναϊκού.

Κι όμως διασύρθηκε εδώ στην Αθήνα, όχι μόνο χάρη στην ευστοχία του Ντένμον και των συμπαικτών του, αλλά κυρίως λόγω της φοβερής άμυνας. Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο εξαφάνισε τον ακριβοθώρητο σκόρερ Σβεντ, ο οποίος τελείωσε το ματς με 7/19 σουτ και 17 πόντους, εκ των οποίων οι περισσότεροι σημειώθηκαν στο τέλος που οι πάντες είχαν χαλαρώσει.

Εκτός από τον Ντένμον, ο Γκιστ συνέχισε τις καλές εμφανίσεις με 12 πόντους, ενώ ο Καλάθης ήταν και πάλι διακριθείς με 11 πόντους και 11 ασίστ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ