Αθλητισμος

Τιμώντας τον Μίχαελ Σουμάχερ (video)

Για δεύτερη σερί χρονιά θα γίνει φιλανθρωπικός αγώνας ποδοσφαίρου «στο όνομά του»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
353314-732621.jpg

Ο Μίχαελ Σουμάχερ, ένας από τους μεγαλύτερους πιλότους όλων των εποχών στη Φόρμουλα 1, αγαπούσε πολύ το ποδόσφαιρο. Ηταν το αγαπημένο του χόμπι, έπαιζε πολύ καλά για μη επαγγελματίας και κάθε χρόνο διοργάνωνε τον φιλικό αγώνα Champions For Charity, όπου μάζευε χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Μάλιστα, πριν από καμιά δεκαριά χρόνια τον είχε φέρει στην Ελλάδα και το στάδιο Καραϊσκάκη. 

Από τον Δεκέμβριο του 2013, όταν είχε και το ατύχημα στις Άλπεις, ο Γερμανός νοσηλεύεται σπίτι του και μάλιστα σε... άγνωστη κατάσταση, αφού η οικογένειά του δεν δίνει λεπτομέρειες. 

Πέρυσι, αυτός το παιχνίδι ποδοσφαίρου έγινε ξανά μετά από τρία χρόνια και φέτος θα διεξαχθεί για δεύτερη φορά προς τιμήν του άτυχου οδηγού. 

Χθες έγινε γνωστό, πως τόπος θα είναι το Μάιντς της Γερμανίας και ημερομηνία η 3η Ιουλίου. 

Τα έσοδα από τις εισπράξεις αλλά και τις δωρεές των συμμετεχόντων θα δοθούν στο ίδρυμα που φέρει το όνομα του "Σούμι", όπως και σ' ένα αντίστοιχο που έχει ο γνωστός Γερμανός μπασκετμπολίστας Ντιρκ Νοβίτσκι. 

Μάλιστα, ο γιγαντόσωμος φόργουορντ των Ντάλας Μάβερικς θα αγωνιστεί, όπως και ο μεγάλος γιος του Σουμάχερ, Μικ, ο οποίος είναι κι αυτός οδηγός αγώνων. 

Συμμετοχή έχει δηλώσει ακόμη ο Γερμανός σέντερ φορ Μίροσλαβ Κλόζε, ο μεγάλος αντίπαλος του Σουμάχερ στις πίστες, Μίκα Χάκινεν, ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλοι οδηγοί, παλιοί αθλητές και λοιποί celebrities. Δείτε το βίντεο από τον περσινό αγώνα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ