Αθλητισμος

Πλησιάζει η ώρα που ο Νεϊμάρ θα θεωρείται ο κορυφαίος παίκτης του κόσμου

It's «TIME» for Neymar

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
350608-727436.jpg
EPA/Alberto Estevez

O Νεϊμάρ φέτος δε θα μπορέσει να κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ, ούτε καν να το διεκδικήσει. Η Μπαρτσελόνα αποκλείστηκε από τη Γιουβέντους και ο Βραζιλιάνος έβαλε τα κλάματα μετά το τέλος του αγώνα. Ίσως γιατί νιώθει πως είναι ο νέος ηγέτης της Μπαρτσελόνα. Ίσως γιατί πιστεύει πως είναι έτοιμος να διαδεχθεί τον Μέσι στην πρώτη θέση των κορυφαίων παικτών του κόσμου. 

Ανεξάρτητα με το αν και πότε θα γίνουν όλα αυτά, ο Νεϊμάρ έχει ήδη μια πρωτιά με πρεστίζ. Είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που συγκαταλέγεται στη λίστα του περιοδικού TIME με τους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους στον πλανήτη. Δίπλα στον Τραμπ, τον Πούτιν και τον Ερντογάν, υπάρχει το όνομα του επιθετικού της Μπαρτσελόνα, δείγμα για το πώς τον αντιμετωπίζει το σύστημα. 

Στον έγκυρο κατάλογο δεν υπάρχει ούτε ο Μέσι, ούτε ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Νεϊμάρ είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος του ποδοσφαίρου, δίπλα σε άλλους αθλητές όπως ο «βασιλιάς» του ΝΒΑ Λεμπρόν Τζέιμς, ο «αυτοκράτορας» του NFL Τομ Μπρέιντι και η εκπληκτική γυμνάστρια Σιμόν Μπάιλς. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ