Αυτοκινηση

Nissan X-Trail 1.6 TDCi

Το μοντέλο που σηματοδοτεί για τη Nissan, τη δημιουργία ενός ακόμα success story 

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
333022-690404.jpg

Τι είναι 

> Το μοντέλο που σηματοδοτεί για τη Nissan, τη δημιουργία ενός ακόμα success story στη συνταγή των επιτυχημένων crossover της 

Ξεχωρίζει για  

> Τους πλούσιους χώρους του και την ποιότητα κατασκευής του

> Τον πλούσιο εξοπλισμό του, όσο και για τα τεχνολογικά προηγμένα συστήματα που είναι εφοδιασμένο

Silicon Valley  

> Το X-Trail φιλοξενεί την τελευταία γενιά του συστήματος NissanConnect που έχει εξελιχθεί για να προσφέρει πλήρη συνδεσιμότητα με Smartphones, ενώ οι επιβάτες του έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε μια σειρά από εφαρμογές που καλύπτουν μουσική, κοινωνική δικτύωση, ψυχαγωγία και  ταξίδια. 

> Το ηχοσύστημα RCD MP3 διαθέτει σύνδεση Bluetooth, θύρα USB, Hands Free system και χειριστήρια στο τιμόνι.

> Στα συστήματα infotainment αναφέρουμε επίσης το σύστημα πλοήγησης, το facebook και τις περιμετρικές κάμερες 360 μοιρών του αυτοκινήτου. 

Safety First  

> Το X-Trail διαθέτει τέσσερα ηλεκτρονικά συστήματα που έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν την οδήγησή  του  πιο άνετη και ακόμη πιο ασφαλή: Active Control Ride (παρακολουθεί την ταχύτητα του τροχού), Active Brake Engine (έλεγχος πέδησης και μέσω του κινητήρα), Active Control Trace (παρακολουθεί τη συμπεριφορά και τροχιά του αυτοκινήτου) και Hill Start Assist (υποβοήθηση εκκίνησης σε ανηφόρα). 

> Επίσης αναφέρουμε τους αισθητήρες ανίχνευσης αντικειμένων κατά την οπισθοπορεία και αυτόματη λειτουργία των προβολέων.

> Το Nissan X-Trail, χάρη στα νέα και καινοτόμα χαρακτηριστικά ασφαλείας που διαθέτει, απέσπασε την κορυφαία βαθμολογία των 5 αστέρων, στις εξετάσεις του ανεξάρτητου οργανισμού ασφαλείας, Euro NCAP.

Κινείται 

> Το X-Trail της δοκιμής μας κινούσε ο υπερσύγχρονος πετρελαιοκινητήρας 1.6 λίτρων και απόδοσης 130 ίππων. Συνεργάζεται δε με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων με «αραιά» κλιμάκωση προς όφελος της οικονομίας

> Η ροπή του ανέρχεται στην εξαιρετική τιμή των 320 Nm, μόλις από τις 1.750 σ.α.λ. που μεταφράζεται σε επιδόσεις και οικονομική χρήση

> Επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 11’’, η μέγιστη ταχύτητα αγγίζει τα 186 χλμ./ώρα, ενώ η μεικτή τιμή της εργοστασιακής κατανάλωσης ανέρχεται σε 5,4 λίτρα/100 χλμ.

Στρίβει  

> Στο δρόμο είναι σταθερό ακόμη και με πλήρες φορτίο και με υψηλές ταχύτητες, ακόμα και με ισχυρούς πλευρικούς ανέμου, χωρίς την δημιουργία αεροδυναμικών θορύβων. Εκτός δρόμου, οι αναρτήσεις συνεργάζονται σε τέτοιον βαθμό ώστε να αισθάνεσαι  ασφάλεια για την επιλογή του να «βγεις από τα πεπατημένα».

Χωράει  

> O χώρος αποσκευών των 550 λίτρων είναι μεγάλος και βοηθάει στην εργονομική φόρτωσή του

> Η πίσω σειρά καθισμάτων σύρεται, έτσι ώστε να αξιοποιούμε τον χώρο προς όφελος των επιβατών ή των αποσκευών

> Στην προαιρετική 7θέσια έκδοση η μεσαία σειρά καθισμάτων μπορεί και να αφαιρεθεί διπλασιάζοντας τα 550 λίτρα του επίπεδου χώρου αποσκευών

Κοστίζει 

> Το μοντέλο X-Trail 1.6 Energy ΤDCi 130hp 7θέσεων 4Χ2 από 32.400 ευρώ

> Δείτε αναλυτικά τις εκδόσεις και τα πακέτα εξοπλισμού εδώ

Κάτι άλλο;  

> Το νέο X-Trail είναι διαθέσιμο με κίνηση τόσο στους δύο όσο και στους τέσσερις τροχούς,  όπου στη  δεύτερη εκδοχή κινείται από το τελευταίας γενιάς All Mode 4x4 -i σύστημα μετάδοσης της Nissan. Εφοδιασμένο με το νέο σύστημα Chassis Control της Nissan, αλλά και με το Safety Shield, το μηχανικό σύνολο του νέου X-Trail εξασφαλίζει στον οδηγό του ένα ενδιαφέρον πακέτο ασφάλειας και άνεσης, όπου κάθε ταξίδι μαζί του είναι μια πραγματική απόλαυση.

Προβληματίζει  

>  Η σαφήνεια του τιμονιού, το οποίο θα μπορούσε να είναι πιο «σφιχτό» και ακριβές στις πληροφορίες του στον οδηγό

Info: Για περισσότερα στοιχεία σχετικά με το Nissan X-Trail πατήστε εδώ


FAST LANE

Seat

Seat

Christmas Days στη Seat! Σε χριστουγεννιάτικο κλίμα οι εκθέσεις Seat υποδέχονται το νέο  Ateca, το πρώτο SUV στην ιστορία της μάρκας και προσφέρουν παράλληλα μοναδικές προσφορές για όλη την γκάμα των μοντέλων. Πιο συγκεκριμένα για νέες παραγγελίες λιανικής η SEAT προσφέρει: Δωρεάν επέκταση εγγύησης 2+2 χρόνια, δωρεάν τέλη κυκλοφορίας 2016, έξτρα εκπτώσεις για τα περισσότερα μοντέλα της γκάμας που φτάνουν έως και €1.000 ανάλογα με το μοντέλο και την έκδοση και ειδικά για το Ibiza το Ibiza Platinum Credit, ένα επιδοτούμενο χρηματοδοτικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει ονομαστικό επιτόκιο 5.9%, ελάχιστη προκαταβολή 30%, διάρκεια έως 60 μήνες και μέγιστο πιστούμενο κεφάλαιο έως €10.000. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις παραπάνω προσφορές, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Επίσημο Δίκτυο Seat σε όλη την Ελλάδα

Volkswagen

Volkswagen

H Volkswagen βρίσκεται σε φάση πλήρους αναδιοργάνωσης.  Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας επέλεξε το πρόγραμμα Transform 2025+ το οποίο θα καθορίσει την πορεία της μάρκας για την επόμενη δεκαετία και ακόμα παραπέρα. Η νέα στρατηγική επικεντρώνεται σε πιο σαφή θέση της μάρκας στις διάφορες περιοχές και κατηγορίες, με την υποστήριξη σημαντικών βελτιώσεων στην απόδοση και παραγωγικότητα. Παράλληλα, η μάρκα θα προβεί σε τεράστιες επενδύσεις στους τομείς ηλεκτρικής μετακίνησης και συνδεσιμότητας. Ενθουσιώδεις πελάτες, ισχυρή κερδοφορία που εξασφαλίζει ένα σίγουρο μέλλον, βιώσιμη μετακίνηση και μία νέα ομαδική κουλτούρα θα αποτελέσουν τη βάση  για το ταξίδι της μάρκας Volkswagen στο μέλλον. Το νέο όραμα που ισχύει σε όλο τον κόσμο είναι: «Volkswagen: Moving People Forward». (Volkswagen: Οδηγεί τον κόσμο Μπροστά).

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ