Αυτοκινηση

Νέο Nissan Micra

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
351110-728405.jpg

Τι είναι

> Το πέμπτης γενιάς supermini της Nissan, που αποτελεί μια τεράστια εξέλιξη σε σχέση με τον προκάτοχό του σφραγίζοντας την θρυλική πορεία του μοντέλου από το 1983, όπου και ξεκίνησε να διατίθενται στην Ευρώπη.

Γνωριμία

> Οδηγήσαμε για 600 και πλέον χιλιόμετρα το νέο Micra και αυτό που μας έκανε εντύπωση είναι το αυτοκίνητο πλέον έχει μπει σε μία άλλη εποχή, αναφορικά όχι μόνο με τον προκάτοχό του, αλλά και και σε σχέση με την κατηγορία Β, των αποκαλούμενων και supermini. Το ότι είναι 35 ολόκληρα εκατοστά πιο μακρύ και 8 εκ. πιο φαρδύ από το προηγούμενο Micra, καταδεικνύει, ότι το αυτοκίνητο αγγίζει πλέον τα όρια της πιο πάνω κατηγορίας, κάτι που η Nissan φροντίζει να του προσδώσει εξοπλίζοντάς το με πλούσια και τεχνολογικά προηγμένα συστήματα ασφάλειας και ενημέρωσης. Βέβαια η φιλοδοξία της Nissan για το νέο Micra είναι σαφής: να πρωταγωνιστήσει στην κατηγορία B και συγκρινόμενο με τους βασικούς αντιπάλους του να υπερκαλύψει τις προσδοκίες του υποψήφιου αγοραστικού κοινού. Σύμφωνα με την Ιαπωνική εταιρεία, το «κλειδί» της επιτυχίας θα αποτελέσει η σπορτίφ, δυναμική εξωτερική σχεδίαση του αυτοκινήτου, η οποία τοποθετεί το μοντέλο σε μια τολμηρή νέα κατεύθυνση.

Οι χώροι είναι καλοί, το πορτμπαγκάζ έχει χωρητικότητα 350 λίτρων, το εσωτερικό χαρακτηρίζεται αισθητικά ευχάριστο και μοντέρνο, ενώ τα υλικά και η συναρμογή τους είναι ιδιαίτερα καλά.

Το νέο Nissan Micra ξεχωρίζει και στον τομέα της τεχνολογίας, με μια σειρά από χαρακτηριστικά χειρισμού και λειτουργιών, που συνήθως συναντώνται σε πιο ακριβά μοντέλα και τα οποία δεν είναι μόνο νέα για το Micra αλλά νέα και για ολόκληρη την κατηγορία.

Κινητήρες

> Το νέο Micra είναι διαθέσιμο με τρεις αποδοτικούς και οικονομικούς κινητήρες, οι δύο εκ των οποίων είναι βενζίνης (0.9 λίτρων turbo 90 ίππων και 1.0 λίτρων ατμοσφαιρικός 73 ίππων) και ο ένας πετρελαίου (1.5 λίτρων turbo diesel). Όλοι επωφελούνται από προηγμένες τεχνολογίες εξοικονόμησης καυσίμου, όπως χαρακτηριστικά το Idle Stop & Start (ISS), μειώνοντας σημαντικά το κόστος χρήσης του οχήματος, ενώ όλοι οι κινητήρες του νέου MICRA συνδυάζονται με ένα πεντατάχυτο μηχανικό κιβώτιο.

Τιμές

> Το νέο Nissan Micra με δυνατότητα 125 συνδυασμών εξατομίκευσης και εξοπλισμού, θα κατασκευάζεται στην Γαλλία και οι πωλήσεις του έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ σε επίπεδο τιμών, η έκδοση 1.0lt 5dr Energy αρχίζει από τα 12.090 ευρώ, η 0.9lt 5dr Energy από 13.490 ευρώ και η diesel 1.5lt dCi 5dr Energy απο 14.890 ευρώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ