- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Δεν ξέρω αν το έχετε κατάλαβει, αλλά υπάρχει κάποιος που απουσιάζει τις τελευταίες ημέρες. Κάποιος που έχει βάλει το χαριτωμένο κεφαλάκι του στο χώμα και παριστάνει ότι δεν έχει ακούσει τίποτα για όλα όσα συμβαίνουν τριγύρω. Κάποιος που, σαν τις τρεις μαϊμουδίτσες μαζί, κλείνει και μάτια, και αυτιά, και στόμα. Ένας φαφλατάς που έχει πολλά να πει για τα πάντα (και κυρίως για τα οικονομικά τα οποία καταλαβαίνει όσο και το online gaming) περιορίστηκε στο να κάνει μια αναφορά συμπαράστασης στα θύματα της πυρκαγιάς, στο μήνυμά του για την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας. Κι από τότε μούγκα.
Φίλες, φίλοι και οι υπόλοιποι, ο Πάκης (ή πρόεδρος ΠίΠης από τα αρχικά του ονοματεπωνύμου του), ο ανώτατος άρχοντας της χώρας, σφυρίζει εδώ και πολλές μέρες με τον ίδιο τρόπο που σφυρίζει από τότε που ως παρατρεχάμενος του Καραμανλή έκανε την εμφάνισή του στην πρώτη γραμμή της πολιτικής ζωής της χώρας. Μόνο που αυτή τη φορά έχουμε μια από τις μεγαλύτερες τραγωδίες στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας και ο Πάκης, όσο ανεύθυνος (συνταγματικώς) κι αν είναι, θα έπρεπε να δείξει (ή έστω να παραστήσει) ότι κάπως καταλαβαίνει τι έχει συμβεί στη χώρα στης οποίας το ανώτατο αξίωμα τον τοποθέτησε ο σύντροφος Αλέκσης.
Από την άλλη, μπορείς να στεναχωρήσεις τον ευεργέτη σου; Μπορείς να πας κόντρα στον άνθρωπο που σε μάζεψε από τη Ρηγίλλης για να σε κάνει (και με την πρόθυμη ψήφο των περισσότερων βουλευτών της ΝΔ φυσικά) Πρόεδρο της Δημοκρατίας; Μπορείς να πεις καμιά κουβέντα που να ξεφεύγει από τις αφηρημένες ανοησίες της κυβερνητικής γραμμής; Δύσκολο ακόμα κι όταν έχεις να κάνεις με δεκάδες νεκρούς. Ιδιαίτερα όταν δεν είναι η πρώτη φορά που σφυρίζεις αδιάφορα σε νεκρούς και καταστροφές.
Γιατί ο Πάκης ήταν στην κυβέρνηση και σφύριζε αδιάφορα όταν κάηκαν δεκάδες άνθρωποι στην Ηλεία το 2007. Ήταν στην κυβέρνηση και σφύριζε αδιάφορα όταν καιγόταν η Αθήνα το 2008. Ήταν στην κυβέρνηση και σφύριζε αδιάφορα όταν η χώρα έμπαινε στην κρίση σαν γυμνιστής σε σπηλιά γεμάτη κάκτους. Ήταν το δεξί χέρι του πρωθυπουργού, ο υπουργός των Εσωτερικών, αυτός που διόριζε, αυτός που συντόνιζε, αυτός που σαν Πόντιος Πιλάτος (μπορεί να το έχουν τα αρχικά) έπλενε τα χεράκια του την ώρα που η χώρα έπεφτε στο γκρεμό που αυτά τα χεράκια την έσπρωχναν.
Όσο γράφω τόσο καταλαβαίνω πως η ερώτηση του τίτλου έχει μια πολύ εύκολη απάντηση. Ο Πάκης είναι εκεί που βρίσκεται πάντα. Στην εξουσία. Ένας υψηλόβαθμος παρατρεχάμενος πρωθυπουργών. Αρκεί να είναι στην εξουσία. Αρκεί να ποζάρει καμαρωτός στις θέσεις των επισήμων στις εθνικές γιορτές. Αυτό είναι που έχει σημασία. Ο Πάκης βουλευτής. Ο Πάκης Υπουργός. Ο Πάκης Πρόεδρος. Όλα τα άλλα είναι ασήμαντα μπροστά στα αξιώματα του Πάκη.
Του Πάκη που είναι πάντα εκεί. Σε κάθε καταστροφή. Με τα χεράκια του πλυμένα. Ο καταλληλότερος για ανώτατος άρχοντας της χώρας. Γιατί καταφέρνει να συνδυάσει τη συνταγματική ανευθυνότητα του αξιώματος με την προσωπική του ανευθυνότητα. Και μπράβο του.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Τέλος η αντιδικία του κράτους με τον πόνο του πολίτη»
Κεντρικό μήνυμα η ανάγκη ευρωπαϊκής στήριξης για την ανθρώπινη παραμονή στις ακριτικές περιοχές
Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις φαίνεται να είναι οι πιο ευάλωτες
Στο 2ο Διεθνές Συνέδριο του ΤΜΕΔΕ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Σοφία Ζαχαράκη: «Ο εθελοντισμός δεν είναι απλώς μια καλή πράξη. Είναι αξία, είναι στάση ζωής»
Τι αναφέρει σε παραγγελία του προς τους εισαγγελείς της χώρας
Στα μπλόκα της Καρδίτσας και των Τρικάλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ολόκληρη η ομιλία του - Η κρίση θεσμών και η ανάγκη νέου κοινωνικού συμβολαίου
Η ερώτηση – έκπληξη που τράβηξε το ενδιαφέρον σε νέα δημοσκόπηση
«Η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζεται πλήρως» σημείωσε ο πρώην διευθυντής της εφημερίδας
Προβάδισμα ενός κόμματος Καρυστιανού σε σχέση με τον Τσίπρα
Οι κυβερνήσεις είχαν κάθε λόγο να μετατρέψουν τους αγρότες σε δημόσιους υπάλληλους και οι αγρότες στην πλειονότητά τους δέχθηκαν πρόθυμα αυτόν τον ρόλο
Οι δείκτες προόδου που παρουσίασε η υπουργός Εργασίας
Τι προβλέπουν οι νέες ρυθμίσεις
«Η πρόοδος της χώρας μας αναγνωρίζεται διεθνώς», τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης
Ποιες επιπτώσεις υπάρχουν αν δεν καταβληθούν εμπρόθεσμα;
Όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στη χθεσινή του ομιλία σε εκδήλωση
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.