Ελλαδα

Δις ισόβια στον δράστη της διπλής δολοφονίας στη Μακρινίτσα

Η απόφαση των δικαστών

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
makrinitsa.jpg

Διπλό φονικό στη Μακρινίτσα: Η απόφαση του δικαστηρίου για τον δράστη - Τι είπε στην απολογία του - Το χρονικό του εγκλήματος

Δις ισόβια και 6,5 έτη κάθειρξη επιβλήθηκε από το δικαστήριο στον δράστη της διπλής δολοφονίας στη Μακρινίτσα τον Απρίλιο του 2021.

Σύμφωνα με πληροφορίες του e-thessalia.gr, ο δράστης κρίθηκε ότι τέλεσε τις δολοφονίες της εν διαστάσει συζύγου του και του αδελφού της με πλήρη καταλογισμό, ενώ ενήργησε βάσει οργανωμένου σχεδίου και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Προκλητικός ο δράστης του διπλού φονικού στη Μακρινίτσα- «Ένιωθα ότι με παρακολουθούν»

Προκλητικός εμφανίστηκε στην απολογία του ο δράστης του διπλού φονικού στη Μακρινίτσα. Το έγκλημα καταγράφηκε στις 5 Απριλίου 2021. Ο δράστης έσφαξε την εν διαστάσει σύζυγό του Κωνσταντίνα Τσάπα σε ηλικία 28 ετών και τον αδερφό της Γιώργο Τσάπα 29 ετών, στο πατρικό τους σπίτι. Ο ίδιος υποστήριξε στο δικαστήριο ότι φοβόταν πως η γυναίκα του θα του έριχνε κάτι στο φαγητό. 

«Ένιωθα ότι με παρακολουθούσαν τα πεθερικά μου, οι γείτονες… Δεν έβγαινα έξω. Φοβόμουν ότι η γυναίκα μου θα έριχνε κάτι στο φαγητό και γι’ αυτό δεν έτρωγα. Ένιωθα ότι δεν ήμουν καλά αλλά δεν ήθελα να ζητήσω βοήθεια από γιατρό γιατί δεν εμπιστευόμουν κανέναν. Εκείνη την ημέρα ξεκίνησα από το Βόλο και πήγα στη Μακρινίτσα χωρίς να ειδοποιήσω τη γυναίκα μου για να δω το παιδί μου. Γιατί όποτε και αν της ζητούσα να δω το παιδί αρνούνταν και μου έλεγε: όχι πριν να πας σε γιατρό», είπε στην απολογία του ο δράστης. 

Στον διάλογό του με τον πρόεδρο του δικαστηρίου Καρδίτσας, ο δράστης του διπλού φονικού ισχυρίστηκε ότι φοβόταν ότι θα δεχθεί κάποια επίθεση, γι' αυτό πήρε το μαχαίρι, με το οποίο σκότωσε τα δύο αδέλφια. 

Διπλό φονικό στη Μακρινίτσα: Τα δύο νεκρά αδέλφια - Η Κωνσταντίνα και ο Γιώργος Τσάπας
Διπλό φονικό στη Μακρινίτσα: Τα δύο νεκρά αδέλφια

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πήρατε και το μαχαίρι μαζί;

Δ.Ρ: Το είχα μαζί μου τους τελευταίους μήνες γιατί φοβόμουν μήπως κάποιος μου επιτεθεί.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ποιος

Δ.Ρ: Ο πεθερός μου ή κάποιος γείτονας...

Σχετικά με την ημέρα του διπλού φονικού είπε:

Δ.Ρ: Έσπασα το τζάμι της πόρτας με κάτι τούβλα που βρήκα μπροστά μου. Είδα την πεθερά μου που μου είπε ότι θα σε κλείσω στο ψυχιατρείο. Την έσπρωξα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Η γυναίκα σας ήταν εκεί;

Δ.Ρ: Ήταν κάπου μέσα στο σπίτι. Ήμουν θολωμένος…

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Και μετά τι κάνατε;

Δ.Ρ.: Έσπρωξα τη γυναίκα μου και μετά βγήκα στην αυλή όπου είδα τον αδερφό της. Τον έσπρωξα και αυτόν.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Το μαχαίρι το χρησιμοποιήσατε;

Δ.Ρ.: Δεν θυμάμαι…

Διπλό φονικό στη Μακρινίτσα: Το χρονικό του εγκλήματος με θύμα τα δύο αδέλφια

Στις 5 Απριλίου 2021 η νεαρή γυναίκα κάλεσε λίγο μετά τις 19:30 την Αστυνομία καλώντας σε βοήθεια. «Βοήθεια, σώστε με. Έχει έρθει να μας σκοτώσει. Σπάει την τζαμαρία για να μπει στο σπίτι μας» φώναζε στο τηλέφωνο σύμφωνα με το thenewspaper.gr. Απέναντί της βρισκόταν ο σύζυγός της, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, αντιμετωπίζει ψυχιατρικής φύσης προβλήματα και το τελευταίο διάστημα βρίσκονταν σε διάσταση.

Ο αστυνομικός του Α.Τ. Βορείου Πηλίου παίρνει το περιπολικό και κατευθύνεται στη Μακρινίτσα. Φτάνοντας στο καλντερίμι που οδηγεί στο σπίτι, στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, έρχεται τετ α τετ με τον δολοφόνο, που μόλις είχε σκοτώσει τα δύο αδέρφια. Ο νεαρός άνδρας βλέπει το περιπολικό και χάνεται μέσα στα δέντρα, από τα καλντερίμια, με τον αστυνομικό να τον αναζητά. Όμως καταφέρνει και το σκάει μέχρι να συνειδητοποιήσει ο έμπειρος ένστολος τι ακριβώς είχε συμβεί εκεί λίγα λεπτά νωρίτερα.

Στο νοσοκομείο του Βόλου, με τραύματα στο πρόσωπο, μεταφέρθηκε και η 52χρονη πεθερά του δράστη. Μπαίνοντας στο σπίτι ο φερόμενος ως δράστης αντίκρισε τη μητέρα της συζύγου του, την οποία απώθησε με δύναμη και τη χτύπησε με το μαχαίρι, τραυματίζοντάς τη στο πρόσωπο.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα από τα πρώτα κιόλας λεπτά δόθηκε κατεπείγον σήμα προς όλες τις μονάδες και τα περιπολικά της Αστυνομίας, της Τροχαίας, της Ασφάλειας, της ΟΠΚΕ και τις μοτοσυκλέτες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ να χτενίσουν την περιοχή πάνω από τον περιφερειακό δρόμο για τον εντοπισμό του δράστη.

Λίγα λεπτά μετά τις 21:00 ο δράστης εντοπίζεται με το ΙΧ αυτοκίνητό του να κινείται από τον περιφερειακό προς την Αγριά, μέσω του τούνελ. Εκεί ξεκινά και η καταδίωξή του από όχημα της Ασφάλειας Βόλου. Ο 31χρονος κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς Λεχώνια, συνεχίζει προς Άγιο Βλάσιο, κάνει αναστροφή και επιστρέφει στην κατεύθυνση προς Άνω Λεχώνια. Στο σημείο αυτό όχημα της Ασφάλειας τού κλείνει τον δρόμο για να σταματήσει η τρελή του κούρσα, και τότε εκείνο εμβολίζει το αυτοκίνητο, χωρίς ευτυχώς να τραυματίσει κανέναν επιβαίνοντα.

Οι αστυνομικοί στις 21:25 τού περνούν χειροπέδες και τον οδηγούν προς τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, ενώ οι υπηρεσίες κάνουν το όχημά του φύλλο και φτερό εντοπίζοντας μέσα σε αυτό και το μαχαίρι των φόνων.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ